Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джанти 17" 4х100, монтаж на 4х98 - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Когато всичко се завива внимателно и едновременно човек си спестява тия 60лв, които предложи, ще станат 5 сезон карам с такива джанти и всичко е ОК , че даже изкарах и един сезон с 3 болта на предна дясна, още не ме е изпреварвала джанта
    punto HGT

Коментар

Може да си направите джантите с конус на 4x98 мисля че на кординатна машина ли беше....

Коментар

То ако има вариант на такава машина да се пробият нови 4 отвора ще е още по добре, защото джантата ще стане за монтиране на 2 размера, стига да го позволява самата джанта и да не е пагубно за нея, смисъл якост, надеждност и т.н.
        punto HGT

Коментар

да, наистина може да стане с два размера-8 дупки, но не всяка позволяваимах в предвид да се изместят конусите на съществуващите отвори и самия отвор за болта ако се налага

Коментар

Абе и аз имам такъв проблем. Купих джанти 17 от абарт гранде пунто.после разбрах че са на 4х100 както и да е де сложих ги карах ги две седмици после свалих предните да сменям накрайници и да ходя на реглаж да не скапя новите гуми и после като ги сложих едната биеше. Няколко пъти правих гимнастика и нищо не стана. Това което ми направи впечатление! Затягам с динамометричен ключ на 140 кн. След всяко щракане на четерте болта после щракат пак след четвърт оборот на болта.като не затягам вдин после друг, а всичките по половин оборот да оберат луфта равномерно, и все пак с хартия установих че остава раСтояние между главината и джантата. Та това е малко опасно.поръчах си ексцентър болтове м12х1.25 на 38мм цената е 2.50 евро на брой.без доставка. Та съвета ми е или си вземи болтове или си направи фланци. Но аз лично бих се доверил на болтовете. На мен тези фланци за промяна на размера ми се виждат малко ненадеждни.или поне не бих карал с повече от 80 на нещо в което сами завити джантите и се държат два сантиметра резба, което нещо се държи в главините с по още малко резба с малка главичка която е в фланеца за да е наравно. Лично мнение. Аз мисля за смяна на главвините ама другия път. Сега съм се подновил и не смятам да харча повече по въпроса
            fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Working...
            X