Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джанти 17" 4х100, монтаж на 4х98 - отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Джанти 17" 4х100, монтаж на 4х98 - отцепена

имам един бурз вупрос как слагате джанти 4по100 като на фиатите са 4 по 98 понеже миналата седмица си турсих джанти 17 за моето ХГТ нови в магазина и ми казаха че никаде няма 17-ки 4по98 и ако има схема да се сложат 4по100 моля споделетея

с ексцентрични болтове , там от където ще си взимаш джантите трябва да са ти казали че имат такива болтове
    ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
    Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
    Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

еми там от кадето си тьрсих джанти ми казаха че нямало да стане защото сьм имал фланци и ако наистина става кажете ми от каде да намеря такива болтове аз сьм от варна

Коментар

При мен специално не са нито с ексцентрични болтове, нито с фланци. С нормални болтове за лети джанти съм, но е необходимо да се затягат много внимателно. Разликата от 2мм. не е чак толкова голяма.

Коментар

и нямаш абсолутно никакви проблеми с тези джанти 4по100 а при сяко махане и слагане ли се затягат внимателно

Коментар

аа и твоите болтове са такива за 4по100 или си сьс старите си болтове които са 4ло 98

Коментар

Нямам проблеми от 1 година ги карам така, при всяко слагане трябва да се затягат внимателно. Нещо не мога да разбера последния ти въпрос как така дали моите болтове са 4х100? Това е характеристика на междуболтовото разстояние, а не на болтовете. Болтовете могат да бъдат примерно къси, дълги, ексцентрични (с изместен център). Както съм написала аз не карам с ексцентрични, а с нормални болтове за лети джанти. А ти след като имаш фланци, защо просто не ги разпробиеш на 4х100?

Коментар

Аз да попитам само дали са скъпи тези болтове и някаква ориентировъчна цена за 16 броя ако може някой да ми каже че имам и аз проблем с моите джанти и те са 4X100.

Коментар

koko-kz написа:
                  Аз да попитам само дали са скъпи тези болтове и някаква ориентировъчна цена за 16 броя ако може някой да ми каже че имам и аз проблем с моите джанти и те са 4X100.
                  4-5лв за брой,поне аз като ги купувах бяха толкова.
                  Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
                  KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
                  Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Цаката е да ги навиваш едновременно и 4-та болта, а не да стегнеш един до край и после да навърташ останалите, просто конуса на болта си ги обира тия 2мм в диаметър и си стяга без проблем, но слагането е както описах по горе, иначе най много да скапеш някоя резба
                    punto HGT

Коментар

апффф еми тогава тос в магазина какво ми вика няма как да стане твоита работа смени си колата ми каза само

Коментар

а онзи направо ме отказа вика тази е с 4по100 и няма как да стане думите му бяха смени си колата и ще си сложиш такава джанта
                        Прикачени файлове

Коментар

Ти му кажи да се смени работата, едно време бащата на жигулата слагаше джанти от бмв, които са 4x100, а руските автомобили са като фиата на 4x98 и не е имало проблеми, така че си вземи джантите и си свиркай, само внимавай с централния отвор, трябва да е 58,1мм и нагоре, ако е под 58,1мм ще трябва да ги носиш да се престържат
                          punto HGT

Коментар

та днес ходих при маистора и му казах да ми сложи новите джанти които са 4по100 и ми вика няма да го направя зашоти шяло да ми се развали резбата а не му се занимавало после да ми прави нова каде да отида кадето ще ми ги направят бес проблем

Коментар

Взимаш джантите, крик, ключ 19 и ги монтираш като завиваш болтовете равномерно и постепенно, то от това по-просто нещо няма. Все едно да спукаш гума и да викаш всеки път пътна помощ или мобилен гумаджия да ти я смени с резервната!!
                              Polishig Wheels

Коментар

Working...
                              X