Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на вежди и сенник (антикрило)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поставяне на вежди и сенник (антикрило)

Момчета имам едни вежди и един сенник, които искам да поставя, но не знам с какво. Препоръчаха (и съответно пробвах) полиоретанов силикон, който обаче много бавно стягаше и съответно не ми вършеше работа, тъй като трябваше да държа веждите сигурно няколко часа докато стегне. Трябва ми нещо, което да стяга бързо и да е читаво. И да попитам дали ще може и сенника да го лепна, че не ми се дупчи колата (някой ми разправяше да залепя първо хартиено тиксо и върху него да действам за да не прецакам боята, но дали това е така не знам).Ако някой има няк’ва идея с какво, и как да свърша работа, нека сподели!!! :D

Лепят се точно с полиуретанов силикон- почистваш с корселин първо ,нанасяш лепилото ,притискаш детайла да легне както трябва и лепиш хубаво с хартиено тиксо залепения детайл за колата . Стяга за около 2-3 часа при сегашните температури.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
      Лепят се точно с полиуретанов силикон- почистваш с корселин първо ,нанасяш лепилото ,притискаш детайла да легне както трябва и лепиш хубаво с хартиено тиксо залепения детайл за колата . Стяга за около 2-3 часа при сегашните температури.
      Лепих с тиксо, но явно напрежението е голямо и се отлепя - трябва да го държа, а 2-3 часа не го виждам как ще стане. А за сенника ще стане ли със силикона и хартиеното тиксо отдолу?

Коментар

колега ми свали си фара с ластици или някви стяги ...
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

С хартиеното тиксо облепяш детайла ОТГОРЕ за да се задържи и в началото докато е не е стегнал полиуретановия силикон придържаш с ръка около 15-20 мин.
          Маренго 1.9Jtd-110 2002

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
            колега ми свали си фара с ластици или някви стяги ...
            Е да ама веждата захваща и част от мигача!

Коментар

Колега виж тази тема.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

goro71 написа:
                С хартиеното тиксо облепяш детайла ОТГОРЕ за да се задържи и в началото докато е не е стегнал полиуретановия силикон придържаш с ръка около 15-20 мин.
                Лепя го с тиксо отгоре за да задържи, но то се разлепя. Единствено докато я държа с ръка веждата прилепя плътно към фара и мигача, а за тиксото отдолу имах предвид дали ще стане ако облепя вратата на багажника, там където ще поставям сенника и отгоре нанеса лепилото/силикона и пр., защото ми казаха (не знам до колко е така), че ако го нанеса директно ще скапа боята и в последствие ако реша да го махам отдолу ще е някакъв ад!

Коментар

fiat_na_kvadrat написа:
                  Лепих с тиксо, но явно напрежението е голямо и се отлепя - трябва да го държа, а 2-3 часа не го виждам как ще стане. А за сенника ще стане ли със силикона и хартиеното тиксо отдолу?
                  Е стига де хората челни и задни стъкла лепят с 2 ленти тиксо и полиуретанов силикон и след един час се махат и лепенките и не мърда ти едни вежди не успяваш да задържиш с тиксото. Принципно такива малки детайли дори нямат нужда от тиксо ако пасват на детайла върху който ги лепиш.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

nikolce написа:
                    Колега виж тази тема.
                    Колега темата я прочетох, но така и не разбрах кое е по-по-най :D . В смисъл ти кое конкретно лепило използва и доволен ли си от него?

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                      fiat_na_kvadrat написа:
                      Е стига де хората челни и задни стъкла лепят с 2 ленти тиксо и полиуретанов силикон и след един час се махат и лепенките и не мърда ти едни вежди не успяваш да задържиш с тиксото. Принципно такива малки детайли дори нямат нужда от тиксо ако пасват на детайла върху който ги лепиш.
                      Е трябва да призная, че не са с идеална форма - те са си за Пунто, но трябва да се натиска здраво за да прилепят плътно навсякъде.

Коментар

fiat_na_kvadrat написа:
                        Колега темата я прочетох, но така и не разбрах кое е по-по-най :D . В смисъл ти кое конкретно лепило използва и доволен ли си от него?
                        Нищо не съм използвал, не съм го направил още.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                          fiat_na_kvadrat написа:
                          Нищо не съм използвал, не съм го направил още.
                          Е ако се позабавиш още малко, може аз да ти давам съвет с кое да лепиш .

Коментар

Working...
                          X