Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко дебела е тръбата на разпънката на макферсоните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко дебела е тръбата на разпънката на макферсоните?

Решил съм да си правя разпънка . Колко дебела трябва да ми е трабата ? 1/2 3/4 ? или в ММ плътно желязо или тръба ? За планки ще ползвам 2та стари макферсона тяхните 2 планки с леко изпилване тук там ... ? Та колко дебела траба ми трябва ?
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Не е нужно да е много дебела там няма такова напрежение че да се огъва примерно...Целта е просто да се спънат двата макферсона.И тръба иначе става много тежка рапънката.
    Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

1/2 според мен е достатъчна.С винт за натягане ли ще я правиш или фиксирана!?
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
        1/2 според мен е достатъчна.С винт за натягане ли ще я правиш или фиксирана!?
        мислех фиксирана , ама се чуда дали дане и прасна един нипел ... Ама нипела ше трябва да ми го прави стругар май ? Щото резбата трябва да е противоположна .... като нятягам да се пребира , като разтягам да се разпъва ... И се пак ми се иска да е фиксирана ... Дайте предложение ? Ако реголируема по лесно ли ше е ?
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Tenix написа:
          Не е нужно да е много дебела там няма такова напрежение че да се огъва примерно...Целта е просто да се спънат двата макферсона.И тръба иначе става много тежка рапънката.
          Абе и аз много не доумявам как само на 2 болта се държи целия макферсон + амортисиора Мисля че като му прасна от горе планката на разпънката ще стане по стабилно.

Коментар

Помисли за варианта да ползваш вместо тръба стаб. щанга
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              Помисли за варианта да ползваш вместо тръба стаб. щанга
              от къде да я намера ? :Д нямам автоморга :D пък в окачването на моито магаре май няма отпред стабилизираща щанга. Имам 2 носача и курминла рейка и сичко тва виси върху амортисиора ...

Коментар

Да бе нямаш стаб щанга, че как иначе седиш в завойте на 4 колела? от някоя морга можеш да си намериш за без пари почти обикновенно отиват на вторични.Ако искаш мога на ЛС да ти кажа къде има морга за коли в Хасково и да провериш там за цена.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Регатката си стоеше перфектно без стабилизираща.Щангата няма да държи заварка
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Пунто S, няма стаб. щанга
                    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

А аз не мога да разбера на това Пунто, което дори е от тия без щанга отпред, за какво се занимаваш да слагаш разпънка?Все едно ще го караш с 200км/ч на шикана и ще сучеш купето ненормално.Или пък на колелата имаш 400 коня и пазиш да не разцепиш коша. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        А аз не мога да разбера на това Пунто, което дори е от тия без щанга отпред, за какво се занимаваш да слагаш разпънка?Все едно ще го караш с 200км/ч на шикана и ще сучеш купето ненормално.Или пък на колелата имаш 400 коня и пазиш да не разцепиш коша. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                        Ми да си има :Д кво лошо има :D To предимно се суче купето ,предимна на дясно повече беше май от колкото на ляво ... Ми искам да си има няма да ми коства много. Заварката мисля да се с CO апарат щото с електрожена ще иде ... :D Punto Mk1 няма стабилизираща щанга има нещо дебело с ферми дупки по него като преден мост (което играе и роля на долна разпънка) ... И са като не е 200 коня да не си прая разни тунинги по каручката ли ? :D Аз съм любител , няма да ходя на фестове или състезания , само светофарни дръпки ... Пък не държа толкова да фарчи така си ми е добре , просто визия да вади ... Знаеш ли колко озадачено я гледат на прегледите :D като ходя :D все едно е космически кораб ... Са мисля да ги изненадам с имитация нa BLOW OFF клапан :D и да ги гледам ко ше праят като вземе да съска пък няма клапан и турбо (би трябвало разбират от двигатели , ама май не разбират) :D

Коментар

Чакай сега, щом нямаш щанга отпред, значи си с малките двигатели - тия по 1 литър +-.За какви гонки говориш.Не, че не може де, важното е в сърцето какво имаш, ама все пак.Ако сложиш тая двукилограмова щанга, автоматично ще ти спадне с 5% времето за ускорение, поради повишаване на килограмите ти така, че пак не си на далавера, въпреки желанието на сърцето. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            Чакай сега, щом нямаш щанга отпред, значи си с малките двигатели - тия по 1 литър +-.За какви гонки говориш.Не, че не може де, важното е в сърцето какво имаш, ама все пак.Ако сложиш тая двукилограмова щанга, автоматично ще ти спадне с 5% времето за ускорение, поради повишаване на килограмите ти така, че пак не си на далавера, въпреки желанието на сърцето. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                            Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Да сложи карбонова за да не натежава много

Коментар

BO написа:
                              За светофарна дръпка си ми е добре :D 2 кила повече , 2 кила по малко , несам от тея дето карат без седалки и кори и разни други карантии само и само да е по лека колата и да е първа. По та логика и музика да нямам , щото тежи. Колко да бяга 1 кило мотор ? Се пак достатачно колкото е една драглива астра на газ :D Колкото и странно да е преди си вземах стартовете без проблем като бях с 13ките , ускоря прилично до 120 и после умалява и тва е, нагоре почва бавно. Се пак не очаквам чудеса от тоя мотор той си е по рождение осакатен.Просто искам да е малко по тъка натокан.

Коментар

Working...
                              X