Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 2.0 8v Twin Spark

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има и едно Типо с мотор 1.7 TS на колегата TRENDI
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
      Има и едно Типо с мотор 1.7 TS на колегата TRENDI
      Има има и той го завърши доста преди мен ... следях му темата с интерес :P
      Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
      Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
      Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
      Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Да уточня за темата..... колата за мен не е завършена като крайната цел е доста далече.... Към днешна дата състоянието е следното: Счупени скорости. За смяна са двете полуоскии носчите отпред. След Серес започвам малко по малко да я привеждам в ред.. Салона ще бъде демонтиран из основи ... както и всички пластмасарии от инериора които сметна за ненужни... плюс малко тенекия тук там (много съм злобен с флекса).. Скоро ще имам под рака две седалки COBRA тип корито... та тарся сега и колани Акумулатора респективно заминава отзад ! Все още карам с нещото наречено кантар на задния мост ... на който му е ред да си отиде ... живот и здраве от другия месец почвам да си тарся и Brembo апарати от 166 ... дискове от Купе турбо ии мисля със спирачките това да е. За сега търся маслен радиатор и амортисьори (KONI).. както и кутията и малко периферия по двигателя (все дребни неща). Надявам се след манипулацията с флекса кантара да покаже под 1000 кг. ... ама ще видим. Забравих да пиша в първия пост че колата е с чип, но и той ще бъде подменен ... за сега съм на кантар кой да го прави ... Ако имате предложения .. споделете . Обаче все ми се струва че като види повече зор и радиатора от 1.8-мицата ще и идва малко малак .. особенно лятото та няма да е зле да си взема радиатор от 16 клапанв twin spark. Хванал съм се сериозно да я завършвам ии живот и здраве до 2 - 3 месеца трябва да е така както си я представям аз .П.П. Някой има ли идея как стоят нещата със това че колата ще е на тенекия само с 2 седалки... Аз все си мисля че на чичко полицай няма да му допада идеята като на мен !! :D

Коментар

Ако махнеш седлаките и почнеш да улекотяваш не махай кантата защото ще е ужас.Само от седалки и кори се махат около 40-50 кила от тежеста на задния мост. Ако много ти се иска да го махнеш сложи някакъв кран, но ще ти се наложи да преправяш спирачните магистрали.
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Карал съм 155 с Brembo отпред и премахнат кантар ... няма ядове... Пък и аз съм с малката накладка отзад мисля че ще спира добре. Имам един приятел в Пазарджик .. кара 145 QV и е без кантара като е със стоковите спирачки. Колата му е с пълен интериор и спира добре .. единствено се забеляза при яко натискане на спирачките (при по-висока скорост) задните колела започват да приплъзват също и задницата тръгва на някъде.... Това се случи на калояново .. но пък после свикна със спирачките.. Не мисля че ще е кой знае какъв проблем .. тествно е

Коментар

Хайде малко седалки

Коментар

Колега видя ли много зор с напасването на мотора в коша и с инсталацията.Аз съм с Типо и чакам мотора да роди за да сложа друг двигател (насочил съм се към 2.0 16V от купе).Рязъл ли си нещо по коша за да вкараш двигателя? На TS с щанги или с жила е скоростната система ?
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

2.0 16 в типо е песен
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Нищо не се преправя за монтажа на мотора. Скоростите са с щани но не е проблем да се напрви и с жила.

Коментар

pecata написа:
                      Колега видя ли много зор с напасването на мотора в коша и с инсталацията.Аз съм с Типо и чакам мотора да роди за да сложа друг двигател (насочил съм се към 2.0 16V от купе).Рязъл ли си нещо по коша за да вкараш двигателя? На TS с щанги или с жила е скоростната система ?
                      Ще има да почакаш... Все пак не караш опел или форд!! Нищо не се реже защото Алфата е на Типо база.
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Един приятел вече мъчи 40 000 км на газ 1.6 моно 75кс в делта 2 на газ дори го кара на 2ра и 3та до 8-9 хиляди и нагоре )
                        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Еми не се надявам,ама предполагам,че скоро ще роди.1.Скоростната кутия къркори нещо при рязко подаване на газ на 1-ва и 2-ра предавка.2.Съединителят издава също едни шумове.3.Духа и ми омаслява от щеката на маслото,а също го и погорва доста доволно.Ако тръгна да я правя съм 500лв напред.Дори да му направя ремонт на този мотор,незнам дали ще тръгне по добре.Аз не гоня някъв вървеж,ама да е малко поне по пъргава.Ако тръгна да слагам 2.0 16V нещата са около 1000лв и то без отваряне и профилактика на мотора,не са малко пари.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

Ако имаш инструмент и кой да ти помага не е чак толкова скъпо. Аз продадох стария двигател на бравото за 500 лв. Двигателчето си беше читаво и си вървеше, и за същите пари взех цяла ударена челно Алфа 155. Доста от нещата използвах ... всичко останало с малки изключения подарих. Комплект гарнитури, лагери и сегменти на тогавашни цени ми излезнаха малко над 300 лв. + още около 150 за масла. Глезорийките с които портнах главата общо са около 100 лв. И двапъти по толкова за бира и кебабчета ! !!!!

Коментар

Инструмент и помощник имам.Чисто технически мога да сменя мотор с скорости и полуоски и толкова.Това инсталация,профилактика и разглабяне на мотора (сегменти,настройка на глава),тия работи немога да си ги направя сам.Най-хубаво е цяла кола да се вземе за донор и само да се прехвърля.Гледал съм люснати купета,ама под 1200-1300 лева такова да запали и да го чуя как работи няма.
                              Fiat Tipo
                              Corsa b комби !

Коментар

Е така е но ... можеш да ползваш доста неща от Купето.. други да продадеш дори и на ниски цени... тенекията предай за желязо. Поне 1/3 та от парите ще ги избиеш. Отделно по стария двигател имаш периферия която е здрава.. стартер.. динамо ... сещаш се няма да ги изброявам доста са нещата... двигателя можеш да разглобиш и да го пуснеш на части. Малко по малко ще ти влезне някой лев. Но като цяло ако си го правиш за теб си е филм и то голям... при мен се действаше бавно но изпипано

Коментар

Working...
                                X