Здравейте,въпросите са става ли чип за 1,6,колко ще струва и адаптацията ще се махне ли?Компа е 49ф.Четох че не става ,но колега от форума твърди че след чип 1,6 върви като 1,8,за съжаление не помня кой беше.И другия въпрос е как ще се отрази на газта,мотора ще стане ли по еластичен.Все ми се струва че колата работи с по малко изпреварване от колкото трябва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси за чип за марея 1,6
Collapse
X
-
Re: Въпроси за чип за марея 1,6
янко написа:Здравейте,въпросите са става ли чип за 1,6,колко ще струва и адаптацията ще се махне ли?Компа е 49ф.Четох че не става ,но колега от форума твърди че след чип 1,6 върви като 1,8,за съжаление не помня кой беше.И другия въпрос е как ще се отрази на газта,мотора ще стане ли по еластичен.Все ми се струва че колата работи с по малко изпреварване от колкото трябваКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
янко написа:Целта не е да върви като 1,8 ,а като нормален 1,6."Еластичността" на желязото ми е ясна,работя с такова.Мотора ми е в много добро състояние ,но скапания 49ф?Това чудо върви най добре на втора и пета и има мощност след 3500Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Офф кат земете с чип , без чип... Tая дума "ЧиП" остана за индианците , дето просто няма как да им се обясни по-лесно , че са променени горивните таблици и милисекундите за отваряне и затваряне на инжекторите от заводския режим. И като не може да се прави ремап на чипа ги сменяш като бобонки.Секи индянец е чул за вълшебния чип , но не знае какво прави.(а тя колата си има чип просто е с други данни). А то си е просто една памет ... То не чипосва карборатори :Д то незнам кво беше ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Re: Въпроси за чип за марея 1,6
янко написа:Здравейте,въпросите са става ли чип за 1,6,колко ще струва и адаптацията ще се махне ли?Компа е 49ф.Четох че не става ,но колега от форума твърди че след чип 1,6 върви като 1,8,за съжаление не помня кой беше.И другия въпрос е как ще се отрази на газта,мотора ще стане ли по еластичен.Все ми се струва че колата работи с по малко изпреварване от колкото трябва>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Офф кат земете с чип , без чип... Tая дума "ЧиП" остана за индианците , дето просто няма как да им се обясни по-лесно , че са променени горивните таблици и милисекундите за отваряне и затваряне на инжекторите от заводския режим. И като не може да се прави ремап на чипа ги сменяш като бобонки.Секи индянец е чул за вълшебния чип , но не знае какво прави.(а тя колата си има чип просто е с други данни). А то си е просто една памет ... То не чипосва карборатори :Д то незнам кво беше ...FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
не съм много от компетентните но все пак да отметна моите малки подобрения.имам Браво 1.8 113 к.с.моя също се развърташе след 3500.мисля че всички фиатови двигатели/без турбо пълнене/,са по пъргави във високите.замених катализатора с резонатор/от тези продълговатите/,средното гърне с ускорител/също от продълговатите/,после е стоковото и едно *спортно* гърне двуцевка .и това всичко обвито след чугунения колектор до стоковото гърне с термолента. в процес на търсене съм на колектори от купе 1.8 с тръбата до катализатора/ако някои колега има да се обажда/.не е точно права генерация,но така поне не е много шумна колата.после един добър аир интеик,който успях да монтирам непосредсвено след отворите на решетките на капака/така насрещния вятър е по студен и навлиза не чак принудително но все пак с някаква скорост/не е като да си прави сам вакуума/.после един КN панелен филтър.доволен съм от от резултата.може и да е внушение ,но мотора ми се развърта от към 2800-3000.а забравих и бензин 100 октана или 95 с добавка за октан.бях пуснал тема за чип на 1.8 но отзивите бяха същите.за това само лека козметика.а един ден ако и това е недостатачно ....препоръки за закупуване на автомобил с заводско турбо/там вече чипове,генерации и още много други компоненти ,може да се правят гимнастики/.там вече повишаване на мощноста е значително.
Коментар
-
Колега при тебе може и да има ефект от въздуховодите и това ,че не е само вакум , вероятно заради дебитомера и пълната инжекция. Аз на моното 1.1 за проба, понеже свалях единия фар за ремонт и реших да карам без фар зад фара е спортния филтър , ефекта беше гаснене на свободна , заради бедната смес на гориво и богатия приток на въздух. Какво те притеснява ,че е шумна колата :Д и аз съм разкарал сички карантии само резонаторното гърне ми стой и един кюнец WOLF :Д "Обичан и върви , тайно му сипвам керосин да бръмчи" пхахах Бела Жигъ http://www.youtube.com/watch?v=nNSRDKKM5mY>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Тези подобрения помагат във високите,правил съм експерименти с гърнетата но на малки обороти е зле.Трябва да се пипне електрониката ,но това вече не е по моите възможности.Преди години имахме застава 55 и нарочно и свалих всички гърнета,остана една тръба около 60 см и на четвърта не можа да вдигне 60,после сложих цяла тръба и на високи беше добре ,но на ниски пълна скръб.От около месец на мареата съм с последно гърне от дизелов сеат защото изгубих моето някъде в румъния,но не виждам разлика във вървежаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар