Привет на всички колеги! Въпросът ми е може ли да стане от двойката мотора дроселовата клапа на 1.8? Също от 2-та по голяма ли е? Колата е Фиат КупеПоздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дроселова клапа от 2.0 16в на 1.8 16в
Collapse
X
-
Joro написа:Няма да стане, заради моторчето на празен ход - твоето е директно на дросела, а на 2.0/16в е с мъркучи.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Идея си нямам как ще се съгласува хитачито с клапан на магнети марели. Принципа им на действие е един и същ - със ШИМ модулация. Има някакъв шанс да стане и с него, но не е голям. Ако някой е пробвал - да каже. Обаче мисля че разликата м/у двата дросела не е много голяма. Виж, ако намериш дросел от 2.0/8в е друга работа. Но там може да имаш проблеми с преправяне на захващането на жилото за газ.
Коментар
-
Joro написа:Идея си нямам как ще се съгласува хитачито с клапан на магнети марели. Принципа им на действие е един и същ - със ШИМ модулация. Има някакъв шанс да стане и с него, но не е голям. Ако някой е пробвал - да каже. Обаче мисля че разликата м/у двата дросела не е много голяма. Виж, ако намериш дросел от 2.0/8в е друга работа. Но там може да имаш проблеми с преправяне на захващането на жилото за газ.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Гледал ли си варианта от 2.0 ТС на Алфа.Там стъпковото е на дросела.Ако искаш пусни една снимка на твоя дросел или на колекторите да погледна захващането и ще ти кажа дали ще трябва преправяне за поставянето му.П.П.Там клапата е доста голяма.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
ivailo rachev написа:Гледал ли си варианта от 2.0 ТС на Алфа.Там стъпковото е на дросела.Ако искаш пусни една снимка на твоя дросел или на колекторите да погледна захващането и ще ти кажа дали ще трябва преправяне за поставянето му.П.П.Там клапата е доста голяма.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Алфата е тази от подписа ми,145 Quadrifoglio verde 2.0 твин спарк обаче там са два варианта CF1 мотора 150 коня(с метален капак)AR67204 и CF2 155 коня (с пластмасов капак)AR32301.Гледай по-старата версия с металния капак там дросела ми се струва,че ще ти пасне обаче искам да видя твоя дали ще стане жилото за газта.И до колкото знам този дросел го използват за тунинг изпълнения понеже клапата е по-голяма от на другите мотори.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар