Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo - промяна на вътрешен интериор и слагане на фолио

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo - промяна на вътрешен интериор и слагане на фолио

Здравейте,от няколко дни съм се заел с промяна (или по точно освежаване :D ) на интериора на едно Браво.Свалил съм всички пластмаси -около таблото,централните панели и т.н,та въпроса ми е,тъй като ще ги пръскам в цвета на колата как мога да съхраня боята за по-дълъг перио от време,смисъл да не се напука,обели?Понеже един приятел ми каза че след извесно време започвала да се лющи.Обмислях идеята да покрия боядисаните детайли,с прозрачно фолио,но не знам дали ще помогне.Ако някой го е правил,нека сподели опит или да даде идеи Въпрос N: 2 Решил съм също така,да сложа карбоново фолио на предния капак,тавана и багажника.Въпроса ме се разклонява сега: - тъй като променям над 35% от цвета не колата,колко като цена,ще ми излезне пререгистрирането.Ако някой го е правил вече и знае ще се радвам да сподели - и относно това как ще държи фолиото през зимата.Отново един приятел ми каза,че при него фолиото " замръзнало" и започнало да се чупи като пласмаса на места и това ме навежда на мисълта че можеби е от значение качеството и разбира се цената на фолиото Вие какво мислити? ....и 3-ти последен въпрос:-относно претапицирането на текстилната част на корите на вратите и тавана.Можели да ме опътите към някой тапицер който не взима по 100 лв. на детайл..... а и аз,не искам кожа а нормален плат.Е,приключих с въпросите :D ще кача снимки след време когато завърша ’проекта’ :D

Здравей колега и добре дошъл!За боята да кажа... Наистина след време започва да се лющи. Преди да започнеш с боядисването, изшкури много хубаво повърхността на пластмасата с водна шкурка, сложи някакъв грунд и тогава боядисвай.Ако пръскаш директно върху необработена пластмаса няма да издържи дълго. Не боядисвай местата, които докосваш с ръка: дръжки и т.н.С фолио върху боята няма да стане, защото за кривините ще трябва да се нагрява и може да прецака боята, пък и поставянето му не е лесна работа.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Благодаря за отговора,вече я ижкурих с водна шкурка,но виж за грунд не знаех (най интересното е че и бояджията не ми каза нищо за грунда) добре ще го направя.

Коментар

Има си пластификатор за пластмаса преди боя.И на спрейчета се продава.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Под грунд имах предвид това сложната дума дето ти я каза Пецата
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

еми да се надявам,че бояджията си знае работата .А за карбоновото фолио някои,да знае нещо

Коментар

Качеството е според цената, така е.
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Galzy написа:
                еми да се надявам,че бояджията си знае работата .А за карбоновото фолио някои,да знае нещо
                15 лв. квадрата - идеално е за интериор.За капак, таван и тн. слагаш 3M-ско на 86лв. за квадрат.

Коментар

86 лв ми се виждат множко,но ако нямам друг избор ще ги дам.Днес сложих всички пластмаси,бояджията се е справил идеално.Сега е време за претапицерия на текстилната част на вратите да менасочите към някого?И разбира се да кажете и цената съобразно обработката

Коментар

Метни някоя снимка де
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Ще кача снимки,само да сложа последната горна-централна пластмаса.Бояджията вече 3-ти път я търка и пръска.....явно пластмасата е много "нагоряла" през вревето,и след като се пръсне боята се набръчква :

Коментар

Working...
                      X