Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.6 16v TURBO

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

montinstall написа:
    Повишено налягане в картера, вероятно от прегряване компресионен сегмет се е свил повечко, ако някой има други идей да сподели. Колата си върви супер нямам проблеми с палене не пуши нито качва температурата. Кара се на 1 бар, проблема се получи постепенно и така си карам вече една седмица, максимална достигната скорост по магистралата 235 км/ч
    някойе буталце или цегмент
    Power Under Pressure

Коментар

Колега TRENDi, колко да бъде дебела пластината, колко трябва да стане компресията ? до колкото знам дори не се гледа самата компресия а степен на сгъстяване.

Коментар

Ами сметни си я /(р + г) : г = ср - работен обем на цилиндъраг - обем на горивната камерас - степен на сгъстяване /, за да я докараш от 10,5:1 до ~ 8,5/8,7:1. Аз съм с 1 мм.
        AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
        AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

колега не те разбрах "за да я докараш от 10,5:1 до ~ 8,5/8,7:1. Аз съм с 1 мм."

Коментар

До колкото прочетох си с неразреден мотор на Браво 1.6 и караш на 1 бар/ - как още не е духнало нещо не знам/. Та, Бравото/1.6/ е със степен на сгъстяване 10.5:1, което е нормално за атмосферен мотор. Фабричните турбо двигатели са с обичайна степен 7.5-8.5:1/понеже съм от самоуките, няма да се разсърдя, ако някой ме поправи/. Написах ти да си сметнеш, колко дебела подложка да си направиш, за да докараш степента на сгъстяване от 10.5:1 до към 8.5-8.7:1. Предполагам и до 9:1 може, ако не надуваш много, ама не знам, честно казано. Също така ти написах, че аз съм с 1 мм подложка и с нея съм си докарал степента около 8,7-8,8:1/по спомен 1 време като смятах/. Естествено на друг мотор. БТВ турбото си го купувах от теб и още е на 6 .
            AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
            AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Аааа колега помня те, много съжалявах, че го продадох това турбо е много добро ! Колкото до компресията, няма да духне, но пък много прегряват железата и вече стават с други форми размери и тн .. Иначе колата за момента се спира от каране докато не разглобя мотора да видя какво се е избушило.

Коментар

Така добре износеното турбо направо се взриви, на налягане от 1.4 бара. за щастие веднага изгасих двигателя. Ще видим дали има проблеми след като бъде разглобен.

Коментар

Какво става колега ,оправи ли колата?Очаквам и да обясниш как се сменя файла на компа
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

в момента зех друг двигател обслужен ремаци ролки всично но първо ще сваля главата и ще го разредя малко и тогава ще го качвам не знам дали ще стане тази година. А за файла ще обясня обещал съм.

Коментар

Working...
                    X