Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за джанти на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за джанти на Пунто

Здравейте искам да попитам едно въпросче. Хресах си джанти за Пунтото ми но незнам дали няма да са прекалено широки та джантите са 7j а колата е Пунто мк1. И сущо да ми препоръчате какви гуми да сложа на джантите. Благодаря предварително

Не си писал колко цола са джантите, за да получиш отговор за точния размер на гумите. Ето таблицата за минималната, идеалната и максималната широчина на гумите при различните размери джанти. С калкулатора за размери на гумите ще получиш нужния ти размер, като търсиш най-близкия до предписания от производителя. За това дали няма да опират, в спирачните апарати или в калниците, зависи от ЕТ на джантите, което също не си писал. Но всичко това е на теория - ако някой е карал МК1 със 7J направо да казва размера на гумите, като разберем цолажа.
    Прикачени файлове

Коментар

Джантите са 15-ки 7j ЕТ 35

Коментар

Най-близкия и евтин вариант за гуми е 195-50-15, като може да сложиш и 195-45-15, но те по принцип са по-скъпи. Успех!

Коментар

195/45 и пак не съм много сигурен дали няма да ти закача леко бронята
          Haters Gonna Hate

Коментар

След една бърза справка какво излиза:1. Оригинален размер на джанти с които излиза колата от завода 175/60/14 /колегата ако посочи кой модел пунто кара ще се види най добре, защото има и модели, които излизат с 13" джанти/2. Ако качим цолажа на джантите формулата е следната за да се запази диаметъра - ширината с една стъпка на горе, тоест от 175 на 185, а височината се намалява с 2 стъпки, тоест от 60 на 50 и какво се получава реалноза 15" гуми 185/50за 16" гуми 195/40за 17" гуми 205/30като в много случаи може да има леко отклонение, тоест може да се ползват малко по широки или малко по високи гуми, като допуска мисля, че беше до към +15-20мм в по голям диаметър, което като недостатък е, че ще ви даде отклонение в скороста, която ви показва километража.Конкретно в случая ако оригиналния размер на пунтото на колегата е 175/60/14 ако се сложат 195/50/15, това е с 10мм с по голям диаметър от оригиналния, което е в рамките на допустимото и не би трябвало да има проблеми
            quintessenz написа:
            195/45 и пак не съм много сигурен дали няма да ти закача леко бронята
            Ако пак приемем, че оригиналния размер е 175/60/14 и преминем на 195/45/15, това означава, че отиваме на -9мм в диаметър, което означава, че няма как да закачат гумите при положение, че са по малки от диаметъра на оригиналната джанта и гума
            punto HGT

Коментар

Благодаря ви много за информацията, беше ми много полезна.

Коментар

Колегата didch е абсолютно прав. Проблема може да дойде от ЕТ-то. На пунто мк1 мисля че е 43, защото зимните ми джанти са от МК1 и са на косъм от спирачните апарати. Та с по-малко ЕТ и по-широки джанти и гуми има опасност макар и минимална да ти опират в броня или арките на калниците.Поздрави!

Коментар

didich, това, което си написал е напълно вярно. Имайки предвид, че за джанти 7J, 195 е минималната широчина - това означава, че височината 195/50 ще е малко по-ниска от тази при 5,5J. Така че, тези +10мм показвани като разлика от калкулатора ще се намалят при по-широките джанти. Според мен, най-важното е, че 195/45/15 са с 50% по-скъпи от 195/50/15 като нови.Ред. В тази тема има снимки на МК1 със 195/50/15 на джанти 6 1/2J, ET-40. Мисля, че не са прекалено "големи" за купето.

Коментар

карам със 7J ЕТ30 със 195/45 и дори с един човек отзад на по-голяма неравност закача а видиш ли дори калниците са ми подгънати и дърпани и съм със спортно окачване и така от личен опит 15-ка ет35 7J 195/50 и 185/55 стоково окачване сток калници и без леко подкастрена броня ОПИРА. МК1 без да се бара нищо друго с тва ЕТ само 195/45 и нямаш ядове. Ако искаш да караш 195/50 ти трябват едни 2мм или си окастри малко бронята макар че пак ще закача леко щот точно там е болта или си намери джанти с ет по-голямо от 35 но тогава мисля че няма да влязат отпред........ калкулатори и формули.....
                    Haters Gonna Hate

Коментар

quintessenz написа:
                      .... калкулатори и формули.....
                      освен да кажем колегата да отиде и да си ги премери на място, иначе ще си разтягаме само локуми, при едни може при други неможе
                      punto HGT

Коментар

Нищо не опира , карам с 15ки и гуми 195/50 един колега караше и със 195/60 не упира само дето със 60 е по тромава Но се пак нашите брамбазаци бяха с 13ки джанти и с по малки предни спирачни апарати ... Проблема единствено при мен е в амортисиорите , много ме клати предницата и са за смяна поне предните , се едно в лодка са возиш , което не дава стабилност изобщо ... Поняко доста се заиграва по дупките като съм с 3 ма човека и се чува чукане на ламарина от клатушкането трябват си твърди амортисиори ...
                        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Здравейте взех джантите но имам малък проблем, централният отвор 56. Та има ли лек за моята болест, и какъв е той. Благодаря предварително.

Коментар

стругар или пробвай сам
                            Haters Gonna Hate

Коментар

Дай снимки ако си сложил джантите а ако не си с някакви фланци няма ли да стане

Коментар

Working...
                              X