Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна разпръсквачи 1.9 Браво jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ми той човека е показал, че се интересува. Защо не му обясниш?
    O.E.Motorsport

Коментар

oem написа:
      Ми той човека е показал, че се интересува. Защо не му обясниш?
      Ники,вместо да ме поучаваш какво да правя,що не му обясниш ти,нали с това се занимаваш все пак На мен това ми е хоби,пък на теб това ти е работата.Аз колко съм изчел само и само да си направя колата както на мен ми харесва.....Всеки свикна всичко на готово да му се дава.Информацията я има,щом се интересуваш,намираш я,разбираш я и действаш,кво толкова. Хайде да не разводняваме на колегата темата,ако искаш да му бъдеш полезен,а ти до момента с нищо не си му помогнал,обясни му каквото го интересува Поздрави :P

Коментар

Представи си само ако там където я има сега информацията бяха същите хората (да не дават know how) ти как щеше да си направиш колата? А относно мен... аз по форумите спрях да давам инфо защото после се опитват на мен да ми обесняват как стават нещата. Ако ме пита човека лично мен, бих му дал информацията която търси.
        O.E.Motorsport

Коментар

безплатнУ ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги не се карайте благодаря ви за информацията която ми дадохте.И да наистина в интернет има много информация, но в това е въпроса, че не мога да я разбера а и не съм сигурен, че дори и да съм разбрал, съм разбрал правилно това което е трябвало да разбера Пък и нали затова е този форум, да си помагаме
            Alfa Romeo 147 2004 mJetd

Коментар

emzo написа:
              безплатнУ ?
              Точно така.
              O.E.Motorsport

Коментар

Колеги, каква мощност може да се достигне от гореспоменатите дюзи (от 1.9 115к.с.), предполагам са 6x0,165 - моите са такива.Също, ако някои има представа дали ще имам проблем с помпата и горе-долу след каква мощност трябва да я подменя с такава от 2.4 JTD.От към въздух се надявам да нямам проблеми, турбото е 1752.Търсената мощност е 180 к.с. - бих се радвал и на повече, но не мисля, че ще е възможно.
                1.9 JTD

Коментар

vensai написа:
                  Колеги не се карайте ... Пък и нали затова е този форум, да си помагаме
                  Напротив, трябва да се спори в най-добрият смисъл на думата, разбира се! Пък ние лаиците по тая тема ще изтискаме нужната ни информация, за да си направим колите по-добри и така, както ни харесват!!!А форума освен за помощ в проектите, според мен е и за демонстрация на това, което сме постигнали. И от там нататък, ако някой успее да ни надскочи ... ми евала!!! Поне според мен.И да не съм съвсем спамунгер ... да питам: МАП сензор ще смените ли при положение, че сте с по-голямо турбо от стандартното или това зависи от самото работно налягане? Пиковото или работното е меродавно в настройките?
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

МАП сензор-според мен задължително се сменя при по-високо налягане, дори 2 или 3 пъти ми беше влязла в авариен режим от пикове при налягането на турбото, без да съм пипал каквото и да е по колата.Налягането не мисля да е повече от 1.8 бар. ,при такова налягане предполагам, че ще имам пикове от 2.2 бар. Чувал съм, че има вариант софтуерно да се излъже мапа, но нямам представа как и за 50 лв заслужава ли си.ПС:Не видях във форума Ланчия Либра с такъв проект след поставянето на кулера и правата генерация ще пусна тема със снимки, надявам се да, че ще е интересна.
                    1.9 JTD

Коментар

minchev написа:
                      МАП сензор-според мен задължително се сменя при по-високо налягане, дори 2 или 3 пъти ми беше влязла в авариен режим от пикове при налягането на турбото, без да съм пипал каквото и да е по колата.Налягането не мисля да е повече от 1.8 бар. ,при такова налягане предполагам, че ще имам пикове от 2.2 бар. Чувал съм, че има вариант софтуерно да се излъже мапа, но нямам представа как и за 50 лв заслужава ли си.ПС:Не видях във форума Ланчия Либра с такъв проект след поставянето на кулера и правата генерация ще пусна тема със снимки, надявам се да, че ще е интересна.
                      Здравей колега, не би трябвало да имаш проблем с горивото, ако целта ти са 180 коня. Тия 180 коня би трябвало да ги изкараш с 1.5-1.6 налягане и приличен фронтален кулер. Интересно е също какъв макс въртящ момент планираш да имаш и при какви обороти(съединител-маховик) ?
                      FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Вие тези коне ги нямате за нищо бе. :D
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Здравейте.За съединителя-обмислям варианта едномасов маховик с усилен съединител.Ще видя как се държи в ниските с него, ако няма проблеми ще сменя феродото с керамика да видим въобще дали ще имам полусъединител.Иначе, ако не го сменя май трябва да забравя за обороти под 2000 А за кулера точно съм пред поръчка и се чудя между два варианта на една марка.Мисля да е по-големия, макар да имам упасение, че ще стане малко лагава.Ще се опитам да кача снимки.
                          Прикачени файлове
                          1.9 JTD

Коментар

minchev написа:
                            Здравеите.За съединителя-обмислям варианта едномасов маховик с усилен съединител.Ще видя как се държи в ниските с него, ако няма проблеми ще сменя феродото с керамика да видим въобще дали ще имам полусъединител.Иначе, ако не го сменя май трябва да забравя за обороти под 2000 А за кулера точно съм пред поръчка и се чудя между два варианта на една марка.Мисля да е по-големия, макар да имам упасение, че ще стане малко лагава.Ще се опитам да кача снимки.
                            Само да кажа за съединителя. Имам наблюдения над браво с маховик и съединител от ХГТ (на колегата cveiba), като съединителя е най-обикновено Валео и в момента държи 80мм3 при 2100 оборота, 88мм3 при 3200, 90мм3 при 3700 и 88мм3 при 4000.Не се ангажирам да кажа колко НМ са това, но мисля е повече от достатъчно за браво.Колега БО, може би е заради морския въздух
                            FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Надявам се да стане и без керамика, мен и само смяната на демпферен маховик с едномасов ме притеснява, да не говорим за керамика, но ако няма друг вариант ще го направя.Дано само не изяде бързо кутията.
                              1.9 JTD

Коментар

mitaka_neikov написа:
                                ...Само да кажа за съединителя. Имам наблюдения над браво с маховик и съединител от ХГТ (на колегата cveiba), като съединителя е най-обикновено Валео и в момента държи 80мм3 при 2100 оборота, 88мм3 при 3200, 90мм3 при 3700 и 88мм3 при 4000.Не се ангажирам да кажа колко НМ са това, но мисля е повече от достатъчно за браво.Колега БО, може би е заради морския въздух
                                Това на колко бара на помпата?Защото ако си мислиш, че може да изкараш 90мм3 на 4000 оборота под 2000 бара много се лъжеш. Освен ако не прави една димна завеса и през това време температурата на газовете да се покачва до небесата. Много ще ми е интересно да видя буталата на такъв 105кс двигател с оригиналната карантия, показващ около 90мм3 гориво на 4000 оборота след едни 50км пробег на тия показатели. :D
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X