Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна разпръсквачи 1.9 Браво jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна разпръсквачи 1.9 Браво jtd

Здравейте,обмислям скоро да сменя разпръсквачите с такива с по голям дебит,но ми трябва мнение от коя кола е най подходящо да я използвам като донор.Колата е 99 година jtd 105 с ремап и с турбо 1749Предварително се извинявам ако има подобна тема, просто не успях да открия в нета такава.Като цел искам да искарам 10 коня или повече.П.С. В мойто село дойде един голф 3,1.9 тди 90 коня фабрично, но беше доста правен.Беше сложил разпръсквачи от 2.5 тди и турбо 2052в и чип.Направихме едно състезание на 200 метра и резултата беше пагубен Сега се подготвям за реванш
    Alfa Romeo 147 2004 mJetd

От Стило 1.9 115к.с., лично изпробвано, но ще иска и гориво повече.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      От Стило 1.9 115к.с., лично изпробвано, но ще иска и гориво повече.
      В какъв смисъл ще иска повече гориво ? Ще харчи повече на сто или трябва да се пипне софтуера да вкарва повече гориво ?След като си изпробвал лично, можеш ли да кажеш според теб дали си заслужава ?

Коментар

Разбира се че си заслужава,стига да знаеш как да пипнеш софта после.Има доста хора,които са направили тая интервенция на jtd105 маторя

Коментар

А ако се сложи от по голям мотор ? или този е най-подходящ ?Гледах че слагат от 2.4 jtd 150 или от стило мjtd 140 коня

Коментар

Абе,колега,на 2.4 jtd 140&150 10V са същите като на Стилото,а 2.4 jtd130&136 10V са като на jtd105.От 16V дюза да слагаш на 8V - ццццц,просто се поинтересувай как са разположени дюзите на 8V и на 16V моторите и ще разбереш защо.Ти изтиска ли на макс твоите дюзи та искаш по-дебитни?Аз съм сигурен че не си

Коментар

1

janyboy написа:
              Абе,колега,на 2.4 jtd 140&150 10V са същите като на Стилото,а 2.4 jtd130&136 10V са като на jtd105.От 16V дюза да слагаш на 8V - ццццц,просто се поинтересувай как са разположени дюзите на 8V и на 16V моторите и ще разбереш защо.Ти изтиска ли на макс твоите дюзи та искаш по-дебитни?Аз съм сигурен че не си
              Извини ме, би ли написал на макс колко могат да впръскат стоковите дюзички, че да научим и ние нещо дето не разбираме от софтуер . Не го приемай като шега наистина не разбирам от софтуер нищо
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Ми и аз така,нищо не вдявам, нито от софт,нито от нещо друго.Чувал съм разни легенди. Майтапа настрана.Те стоковите дюзи и 80+мм3 ще пръснат ама колко време ще ги пръскат Това е като жокерче. Стиловските дюзи са с около 28-30% по-голям дебит,демек за едно и също време ще пръскат с 28-30% повече гориво.Идеални са. :P

Коментар

2

janyboy написа:
                  Ми и аз така,нищо не вдявам, нито от софт,нито от нещо друго.Чувал съм разни легенди. Майтапа настрана.Те стоковите дюзи и 80+мм3 ще пръснат ама колко време ще ги пръскат Това е като жокерче. Стиловските дюзи са с около 28-30% по-голям дебит,демек за едно и също време ще пръскат с 28-30% повече гориво.Идеални са. :P
                  Благодаря ти за инфото
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

janyboy написа:
                    Благодаря за отговора колега.Значи наистина стиловите са най-добрия избор по думите ти.Не съм ги изстискал още на макс стоковите, но се интересувам, защото след време ще ги сменя и тях ще ги изстискам на макс Как вървят 4 броя разпръсквачи ?Другото което искам да попитам е с тези разпръсквачи трябва ли да се правят някакви допълните доработки по двигателя ако се напънат на макс , освен тази свързана със софтуера и мога ли да ги сложа без да пипам софтуера поне за известено време ?

Коментар

vensai със стандартен маховик ли си?Какъв е номера на тея стило-разпръсквачи?
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                        Какъв е номера на тея стило-разпръсквачи?
                        DSLA144P1296

Коментар

Jimy написа:
                          vensai със стандартен маховик ли си?Какъв е номера на тея стило-разпръсквачи?
                          Да със стандартен маховик съм.

Коментар

janyboy написа:
                            От 16V дюза да слагаш на 8V - ццццц,просто се поинтересувай как са разположени дюзите на 8V и на 16V моторите и ще разбереш защо.
                            имах предвит само разпръсквача от тази дуза а не цялата дюза

Коментар

vensai написа:
                              janyboy написа:
                              От 16V дюза да слагаш на 8V - ццццц,просто се поинтересувай как са разположени дюзите на 8V и на 16V моторите и ще разбереш защо.
                              имах предвит само разпръсквача от тази дуза а не цялата дюза
                              Да,знам,имал съм го това в предвид Я се поинтересувай от параметрите на разпръсквачите-кое какво е,защо е така и т.н. и би трябвало да ти се изяснят нещата.

Коментар

Working...
                              X