Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тунинг Punto mk2b

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще станат купето е едно и също. Просто мисля са по-твърди от другите. Няма нужда да сменяш цял мост. Мостът е един и същи. За отзад по каталозите дават различни амортисьори за спортинг-а. Но другите работи мисля са еднакви при всички модели.
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

mr_none написа:
      Ще станат купето е едно и също. Просто мисля са по-твърди от другите. Няма нужда да сменяш цял мост. Мостът е един и същи. За отзад по каталозите дават различни амортисьори за спортинг-а. Но другите работи мисля са еднакви при всички модели.
      Това е хубаво, ако моста е един и същ и мога да си насадя дискови спирачки и отзад, но това със задните амортисьори ме притеснява като са различни.. трябва да видя какви мога да сложа, защото искам да направя колата с поне около 4 пръста по-ниска...
      chri$

Коментар

Колега добре се получава всичко ама защо първо не напомпи мотора и тогава да му слагаш спирачки.айде със здраве да го видиме готов
        FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO

Коментар

vaskowrc написа:
          Колега добре се получава всичко ама защо първо не напомпи мотора и тогава да му слагаш спирачки.айде със здраве да го видиме готов
          Еми защото си бяха за смяна и така и така като им е дошъл реда реших да ги направя сега :D.. Мотора съм го започнал лека полека.. сега го обслужих(ангренаж, ролки, масло, кабели на свещи, свещи).. Сега следва да ми доиде въздушния филтър с всичките му джаджи, преходи и т.н... (Novitec airmaxx), след това по-голямата дроселова клапа, след това генерацията.. Едно по едно всичко се пипа
          chri$

Коментар

да бе... и в нащо село маймуните ги храним с Трици... тоя мотор като му барнеш софтуера си отива на 80 коня има няма... с генерации и филтри се тая... явно човека е забравил да спомене преработката на скоростната кутия повярвай ми на пътя е едно и да гледаш километража а на валовете е друго... доста съм си играл със 1.2 16в мотор... пари се наливат и резултата е минимален... но след заигравка със скоростната кутия колата полетя... така че чети между редовете... трудно някой си казва тайните... дросели бля бля.... и аз сложих от браво дросел и дюзи и помпа и иридиеви свещи, згастяване портване на главата и т.н. и т.н. дет се вика вскичко квото си "сака"... Поздрави от мен!

Коментар

JacK`DanielS написа:
              да бе... и в нащо село маймуните ги храним с Трици... тоя мотор като му барнеш софтуера си отива на 80 коня има няма... с генерации и филтри се тая... явно човека е забравил да спомене преработката на скоростната кутия повярвай ми на пътя е едно и да гледаш километража а на валовете е друго... доста съм си играл със 1.2 16в мотор... пари се наливат и резултата е минимален... но след заигравка със скоростната кутия колата полетя... така че чети между редовете... трудно някой си казва тайните... дросели бля бля.... и аз сложих от браво дросел и дюзи и помпа и иридиеви свещи, згастяване портване на главата и т.н. и т.н. дет се вика вскичко квото си "сака"... Поздрави от мен!
              Ако прочетеш внимателно постовете ми от началото съм написал г/д какво ще се пипа.. мога да ти го изброя и сега "Дросел, филтри, свещи, кабели, бензинова помпа, дюзи, софтуер, скоростна кутия от спортинг(6ск),... пиша ти многоточие, както съм написал и отгоре, защото колегите, които искат да ми помогнат и са видяли въпростите ми, и са ги разбрали, се опитват да ми помогнат, а не да си мерят пишките.. И аз искам да знам какво си "сака" и затова питам, чета и се информирам преди да направя нещо към колегите, които имат опит.. казал съм, че това ми е 1во такова начинание и не съм от хората, които са много навътре с материяла. Споделям всяко едно мое начинание и търся съвети, а не критики.. Извинявай, ако съм те разбрал грешно и ти се струва, че съм ти отговорил лошо, но на мен така ми се стори. Кажи ми ти какво точно си направил и какъв е бил ефекта, за да знам аз какво да направя г/д и какво да очаквам...
              chri$

Коментар

ако питаш мем... бих ти отоговорил така: Фиат пунто МК2 HGT демек смяна на двигателя... къде къде по евтино ще ти излезе и няма да има мъки и аз започнах кат отеб завърших всичко и неми хареса резултата и смених мотора със 1.4 Турбо... и сега съм доволен... така че твоя най добър вариянт е HGT! помисли малко и ще видиш че съм прав... поискай мнение и от други хора ако щеш в смисал такива дето се занимават със Фиат и те ще ти кажат същото... проблема е че всички искаме още и още а това всичкото е свързано с пари, а доста хора търсят оптималния вариянт.

Коментар

JacK`DanielS написа:
                  ако питаш мем... бих ти отоговорил така: Фиат пунто МК2 HGT демек смяна на двигателя... къде къде по евтино ще ти излезе и няма да има мъки и аз започнах кат отеб завърших всичко и неми хареса резултата и смених мотора със 1.4 Турбо... и сега съм доволен... така че твоя най добър вариянт е HGT! помисли малко и ще видиш че съм прав... поискай мнение и от други хора ако щеш в смисал такива дето се занимават със Фиат и те ще ти кажат същото... проблема е че всички искаме още и още а това всичкото е свързано с пари, а доста хора търсят оптималния вариянт.
                  Наистина си прав, но не ми се сменя мотора, защото този си го знам, подържал съм го аз, на малко километри е и никога не ми давал проблем.. затова искам да изстискам още нещо от него без да го натоварвам много.. 20тина кончета отгоре на мен са ми достатъчни.. а и с 6тата скорост ще го улекотя на дълъг път като Италия- Гърция, както пътувам аз. Ако ми попадне читав мотор от HGT бих се замислил, но засега това ми се е навило като идея. Не съм от тия хора, които искат най-голямата бегачка.. просто искам да ми е малко по-пъргава колата и да и е по-леко на дълъг път. 1вата ми кола беше с мотор 2.5 v6 бензин и просто, ако ми беше за скоростта щях да си карам още нея. Казавам ти го, за да сдобиеш по-добре идея какво точно искам да постигна с фиатката .
                  chri$

Коментар

да 2.5 V6 си е класика в жанра...но според моите наблюдения (както викаш ти че патуваш доста) един напомпан мотор независимо кубатурата му едва ли ще ти даде сигурност че ще стигнеш до точка "B" е разбира се ако е в рамките на разумното

Коментар

JacK`DanielS написа:
                      да 2.5 V6 си е класика в жанра...но според моите наблюдения (както викаш ти че патуваш доста) един напомпан мотор независимо кубатурата му едва ли ще ти даде сигурност че ще стигнеш до точка "B" е разбира се ако е в рамките на разумното
                      Така си е. Няма да се помпа помпа извън рамките на разумното.. Да започне да диша малко по добре и да му идва малко повечко гориво му стига, а и 6тата скорост ще му дойде доста добре
                      chri$

Коментар

Мотора на JacK`DanielS e в моя кош това, което исках едно време когато бях с 1,1то беше като теб просто малко повече да върви,но избщо не намерих евтино решение. Изнервих се и купих двигателя от него След неговите доработки карам това -> http://vbox7.com/play:2d215e86b9 0-100 малко под 10с, може би 9.8 разхода ми е същия, като онзи капав мотор , вървежа в пъти повече
                        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
                          Мотора на JacK`DanielS e в моя кош това, което исках едно време когато бях с 1,1то беше като теб просто малко повече да върви,но избщо не намерих евтино решение. Изнервих се и купих двигателя от него След неговите доработки карам това -> http://vbox7.com/play:2d215e86b9 0-100 малко под 10с, може би 9.8 разхода ми е същия, като онзи капав мотор , вървежа в пъти повече
                          Добре е станало . Като гледам разликата в моторите ни е само това, че моят е 8в, а твоят 16в.. Надявам се да постигна желания ефект без кормене и трансплантации .. дано да стане. Като гледам цените на частите, които ми трябват няма да ми излезе много скъпо модификацията.
                          chri$

Коментар

Колеги искам да сменя цвета на колата, но с фолио. Може ли да ми кажете място някъде в София или Враца, където се занимават с това и си вършат добре работата? Искам да направя колата оранжев мат(Lamborghini orange) с черен мат таван. Искам да затъмня фаровете и стоповете, както и всички стъкла, и да е легално :D!.. Моля някой навътре в тия неща да ме светне къде, как и какво трябва да направя.
                            chri$

Коментар

chrissko3 написа:
                              Колеги искам да сменя цвета на колата, но с фолио. Може ли да ми кажете място някъде в София или Враца, където се занимават с това и си вършат добре работата? Искам да направя колата оранжев мат(Lamborghini orange) с черен мат таван. Искам да затъмня фаровете и стоповете, както и всички стъкла, и да е легално :D!.. Моля някой навътре в тия неща да ме светне къде, как и какво трябва да направя.
                              Сменянето на цвета на колата с фолио е забранено и незаконно!НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ, ОТЧЕТ, ПУСКАНЕ В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ, И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ ЗА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ЗАГЛ. ИЗМ. И ДОП. - ДВ, БР. 105 ОТ 2002 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 67 ОТ 2012 Г.)В сила от 14.04.2000 г.Издадена от Министерството на вътрешните работиОбн. ДВ. бр.31 от 14 Април 2000г., изм. ДВ. бр.48 от 14 Май 2002г., изм. ДВ. бр.105 от 8 Ноември 2002г., изм. ДВ. бр.68 от 1 Август 2003г., изм. ДВ. бр.105 от 2 Декември 2003г., изм. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.21 от 10 Март 2006г., изм. ДВ. бр.34 от 25 Април 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 21 Юли 2006г., изм. ДВ. бр.93 от 17 Ноември 2006г., попр. ДВ. бр.99 от 8 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.57 от 13 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.20 от 26 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.40 от 18 Април 2008г., изм. ДВ. бр.53 от 10 Юни 2008г., изм. ДВ. бр.94 от 27 Ноември 2009г., изм. ДВ. бр.80 от 14 Октомври 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.67 от 31 Август 2012г..........Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Звената "Пътна полиция" допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.
                              uno turbo 1.3 i.e' 86
                              renault 19 1.8 16v
                              uaz 469 4.0 turbo
                              renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
                              trabant 601 69'

Коментар

bebito^^^ написа:
                                chrissko3 написа:
                                Сменянето на цвета на колата с фолио е забранено и незаконно!НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ, ОТЧЕТ, ПУСКАНЕ В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ, И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ ЗА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ЗАГЛ. ИЗМ. И ДОП. - ДВ, БР. 105 ОТ 2002 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 67 ОТ 2012 Г.)В сила от 14.04.2000 г.Издадена от Министерството на вътрешните работиОбн. ДВ. бр.31 от 14 Април 2000г., изм. ДВ. бр.48 от 14 Май 2002г., изм. ДВ. бр.105 от 8 Ноември 2002г., изм. ДВ. бр.68 от 1 Август 2003г., изм. ДВ. бр.105 от 2 Декември 2003г., изм. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.21 от 10 Март 2006г., изм. ДВ. бр.34 от 25 Април 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 21 Юли 2006г., изм. ДВ. бр.93 от 17 Ноември 2006г., попр. ДВ. бр.99 от 8 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.57 от 13 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.20 от 26 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.40 от 18 Април 2008г., изм. ДВ. бр.53 от 10 Юни 2008г., изм. ДВ. бр.94 от 27 Ноември 2009г., изм. ДВ. бр.80 от 14 Октомври 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.67 от 31 Август 2012г..........Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Звената "Пътна полиция" допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.
                                Не знам това с какво основание са го написали.. все пак си сменяш талона и трябва да е законно.. новият цвят си го има написан в документите и не би трябвало да ги бърка дали е фолио или друго. Във Варна има SLS AMG и още няколко коли изцяло фолирани и имам доста познати, които са направили така. Има си сервизи, в които се занимават с това.. тук в Италия доста коли се карат с фолио... Пък и не вярвам някоя кука да тръгне да ми чопли боята да види дали е фолио :D. Благодаря за информацията, колега, но за сега не съм се отказал от идеята си :D
                                chri$

Коментар

Working...
                                X