Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво и възможности за радикална промяна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво и възможности за радикална промяна

Здравейте, нов съм във форума, но пък за малкото време откакто имам Фиатче съм станал нещо като фанатик. Карам Браво от 2000 с 1.2 мотор и понеже както се досещате не става за много освен да се возя до магазина и обратно, имам желанието да направя нещо радикално с него. Въпросите ми са следните:1. Кой е възможно най-големия и мощен двигател, който мога да натикам в колата? - (чета за двигател от Купе 2.0 16 или 20v, но тъй като още прохождаш в техническо отношение с колите и се интересувам събира ли се по принцип?)2. Възможно ли е да се сложи и двигател от друга марка?2. Колко горе-долу излиза цялата тази операция като цена, като естествено се има в предвид, че трябва да се преработват още страшно много неща по двигателя, около него, по самата каросерия и прочие? (точно какво ще се прави ще мисля след като намеря двигател от някой донор).Със сигурност изглеждам странен и несериозен, но това в последно време ми се е превърнало във фикс идея и съм се вманиачил. Ще съм благодарен ако помогнете с тези ми въпроси, пък оттам нататък най-вероятно тепърва ще ви тормозя с досадни питанки

Значително по-евтино ще ти легне да продадеш колата и да си вземеш оригинално произведена с двулитровия мотор.

Коментар

За около 2000лв може да си вземеш читав петак.Твойто да стане читав петак,ще струва доста повече.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Е колко пък повече бе колеги?!Да намери някакъв мотор + полуоски, шенкели, спирачки и прехърлянето ще е около 300 лв. Вече зависи от самия мотор който ще се взима, колко пари ще се дадат за него.После от неговите си части може да избие някви пари и се връзват нещата. Друг е въпроса ако трябва да се направи както си трябва и всичко да мине през ревизия преди да бъде качено.
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Аз подкрепям колегата Airfan.Поне така мисля и аз.
          първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
          Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
          Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

И да се обосновя. За да монтираш друг двигател, особено най-мощния пет -цилиндров агрегат, трябва да смениш - двигател, скоростна кутия, полуоски, шенкел, носачи, амортисьори, тампони на макферсън, спирачни апарати, спирачни дискове и накладки, компютър, електроинсталация, вероятно и жила за скорости, педала за съединителя и помпите му, спирачната помпа. До тук са ти повече пари от колкото струва една нова кола.

Коментар

Да така е, само амортесьорите може да се пропуснат стига да има читави такива.Но ако се вземе всичко това от една кола (евентуално с някакъв проблем) няма да излезе толкова много. Въпрос на договорка.А цените на услигите се намалиха драстично и не са вече като преди 2 години! Друг е въпроса дали самата кола която притежаваш си заслужава тази модификация!
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Колега не, че искам да те разубеждавам или нещо друго, но тоя 5 цилиндров мотор не е тва за което го смятаме всички, не си оправдава нито конете нито цилиндрите.
                Punto JTD
                http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

xctr написа:
                  Е колко пък повече бе колеги?!Да намери някакъв мотор + кутия, полуоски, шенкели, спирачки, табло, инсталация и прехърлянето ще е около 300 лв. Вече зависи от самия мотор който ще се взима, колко пари ще се дадат за него.После от неговите си части може да избие някви пари и се връзват нещата. Друг е въпроса ако трябва да се направи както си трябва и всичко да мине през ревизия преди да бъде качено.
                  Бате, ти за 300 фащаш ли се да го напраиш това? Ако - да ща имам предвид на следващия ми проект. Аз даже и щи показвам кое как стаа! От тебе само бач-а и ти плащам 300 лв.Джими, края на август ще слизам към Приморско! Пътя ми е през Бургас и щи пиша да се видим, щи дам да покараш, мое да попремерим с нещо и може и да проумееш някои неща за 20 V-то.Към автора на темата-продай си сегашното Браво и си купи ХГТ, ако ти се кара Браво. 20 V-то е добър мотор и с малко помощ се отплаща подобаващо!
                  ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ

Коментар

Амортисьорите не могат да се пропуснат, тъй като не пасват на други шенкели.

Коментар

Самите шенкели на 5ка по дебели ли са горе и защо трябва да задължително такъв? Имам познати майстори дето са го правили това на няколко пъти на други коли. Ще разпитам за точна цена на цялата тая операция и ще я напиша. Има някой хора който летят в небето с цените на труда!

Коментар

Изключително съм благодарен за проявената активност и обоснованите отговори. Така или иначе съм все още на етап събиране на информация и доста ми помогнахте. Дойде ли време да се прави нещо по колата, ще ставам много активен тук, пък ако верно се окаже по-културно да се вземе директно нова кола само може да се похваля с придобивката

Коментар

didko91 написа:
                          Дойде ли време да се прави нещо по колата, ще ставам много активен тук,....
                          Междувременно, ето ти нещо за надъхване -> http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E1%F0%E0%E2%EE
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

xctr написа:
                            Самите шенкели на 5ка по дебели ли са горе и защо трябва да задължително такъв? Имам познати майстори дето са го правили това на няколко пъти на други коли. Ще разпитам за точна цена на цялата тая операция и ще я напиша. Има някой хора който летят в небето с цените на труда!
                            На око изглеждат значително по-дебели. Инак му трябва защото не вярвам да иска да спира 150 коня с невентилиран диск с малък диаметър. Отделно незнам дали ще паснат полуоските от петака като брой шлици.

Коментар

А защо вместо петак не забиеш 16В туин спарк от алфа
                              Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
                              Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
                              Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
                              Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Working...
                              X