Здравейте, нов съм във форума, но пък за малкото време откакто имам Фиатче съм станал нещо като фанатик. Карам Браво от 2000 с 1.2 мотор и понеже както се досещате не става за много освен да се возя до магазина и обратно, имам желанието да направя нещо радикално с него. Въпросите ми са следните:1. Кой е възможно най-големия и мощен двигател, който мога да натикам в колата? - (чета за двигател от Купе 2.0 16 или 20v, но тъй като още прохождаш в техническо отношение с колите и се интересувам събира ли се по принцип?)2. Възможно ли е да се сложи и двигател от друга марка?2. Колко горе-долу излиза цялата тази операция като цена, като естествено се има в предвид, че трябва да се преработват още страшно много неща по двигателя, около него, по самата каросерия и прочие? (точно какво ще се прави ще мисля след като намеря двигател от някой донор).Със сигурност изглеждам странен и несериозен, но това в последно време ми се е превърнало във фикс идея и съм се вманиачил. Ще съм благодарен ако помогнете с тези ми въпроси, пък оттам нататък най-вероятно тепърва ще ви тормозя с досадни питанки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво и възможности за радикална промяна
Collapse
X
-
Е колко пък повече бе колеги?!Да намери някакъв мотор + полуоски, шенкели, спирачки и прехърлянето ще е около 300 лв. Вече зависи от самия мотор който ще се взима, колко пари ще се дадат за него.После от неговите си части може да избие някви пари и се връзват нещата. Друг е въпроса ако трябва да се направи както си трябва и всичко да мине през ревизия преди да бъде качено.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
И да се обосновя. За да монтираш друг двигател, особено най-мощния пет -цилиндров агрегат, трябва да смениш - двигател, скоростна кутия, полуоски, шенкел, носачи, амортисьори, тампони на макферсън, спирачни апарати, спирачни дискове и накладки, компютър, електроинсталация, вероятно и жила за скорости, педала за съединителя и помпите му, спирачната помпа. До тук са ти повече пари от колкото струва една нова кола.
Коментар
-
Да така е, само амортесьорите може да се пропуснат стига да има читави такива.Но ако се вземе всичко това от една кола (евентуално с някакъв проблем) няма да излезе толкова много. Въпрос на договорка.А цените на услигите се намалиха драстично и не са вече като преди 2 години! Друг е въпроса дали самата кола която притежаваш си заслужава тази модификация!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Е колко пък повече бе колеги?!Да намери някакъв мотор + кутия, полуоски, шенкели, спирачки, табло, инсталация и прехърлянето ще е около 300 лв. Вече зависи от самия мотор който ще се взима, колко пари ще се дадат за него.После от неговите си части може да избие някви пари и се връзват нещата. Друг е въпроса ако трябва да се направи както си трябва и всичко да мине през ревизия преди да бъде качено.ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Самите шенкели на 5ка по дебели ли са горе и защо трябва да задължително такъв? Имам познати майстори дето са го правили това на няколко пъти на други коли. Ще разпитам за точна цена на цялата тая операция и ще я напиша. Има някой хора който летят в небето с цените на труда!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
Изключително съм благодарен за проявената активност и обоснованите отговори. Така или иначе съм все още на етап събиране на информация и доста ми помогнахте. Дойде ли време да се прави нещо по колата, ще ставам много активен тук, пък ако верно се окаже по-културно да се вземе директно нова кола само може да се похваля с придобивката
Коментар
-
didko91 написа:Дойде ли време да се прави нещо по колата, ще ставам много активен тук,....
Коментар
-
xctr написа:Самите шенкели на 5ка по дебели ли са горе и защо трябва да задължително такъв? Имам познати майстори дето са го правили това на няколко пъти на други коли. Ще разпитам за точна цена на цялата тая операция и ще я напиша. Има някой хора който летят в небето с цените на труда!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар