Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за джанти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А 215 широчина на гумите ще опира ли отпред ?

Коментар

По-точно 215/45 при 37ЕТ и 7J ?

Коментар

ето едно много добро сайтче, бях го пускал в друга темаhttp://www.willtheyfit.com/index.php...itслагаш оригиналния размер, с който излиза заводско колата, съответно този който искаш да сложиш и гледаш как ще се позиционират спрямо старите, ако няма много отклонение на вътре и навън би следвало да станат новите
        punto HGT

Коментар

d1am0nd написа:
          По-точно 215/45 при 37ЕТ и 7J ?
          Ще опират отпред.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Така, сдобих се с 1000 Miglia HT3 17", но случайно ми изпратиха още един комплект джанти по които ми останаха очите, но те се оказаха 5x112. Та въпроса ми е трудно ли е да се сменят главините с такива 5х112 или ще трябва да се разделя с красивите джанти ?

Коментар

Има вариант и за фланци.

Коментар

d1am0nd написа:
                Така, сдобих се с 1000 Miglia HT3 17", но случайно ми изпратиха още един комплект джанти по които ми останаха очите, но те се оказаха 5x112. Та въпроса ми е трудно ли е да се сменят главините с такива 5х112 или ще трябва да се разделя с красивите джанти ?
                Предполагам, че може да минеш и с преобразувателни фланци ако има кой да ти ги направи, но ако ЕТ-то на джантите е малко с фланците джантите може много да излязат навън и да почнат да ти опират в калника.Незнам дали ще стане ако директно си намериш главини на 5x112, това е от ауди, пасат и т.н. от ВАГ групата, но това може да повлече след себи си и спирачни апарати, шенкели и т.н. тоест вкарваш се в други приключения.От 4x98 към 5x112 май единия отвор ще ти съвпадне при дупченето, предполагам, че най лесно ще минеш ако някой ти разпробие главината, ако е възможно разбира се
                punto HGT

Коментар

Това е фланеца или адаптер както още се казва. Има и човек в София, който го е правил вече
                  Polishig Wheels

Коментар

И като за какви пари си говорим ? Джантите които са 5х112 са Schmidt Space Line и просто не искам да ги продам.... Те са джантите които търсех от доооста време насам .....
                    Прикачени файлове

Коментар

Размерите са 8,5Jx17H2 ЕТ35 ... На БравА ще се слагат...

Коментар

Хубава джанта и на мен ми е мечта от доста време, бях си намерил едни 16-ки на 8J или 9J бяха, не помня вече, но цената от 1500лв ме отказа Дай някакви параметри, какво им е ЕТ-то и J-ширината, на браво ли искаш да ги качваш, 17"-ли са ?
                        punto HGT

Коментар

С фланци няма да стане, смисъл за да се направят преходни от 4 към 5 болта, май минималната дебелина на фланците трябва да е 25-30мм по спомен, тоест тия джанти като ги качиш ще дойдат с ЕТ 5-10, а и с тая ширина 8,5J гаранция ще почнат да ти опират гумите в калника при дупка или като седнат повече хора в колата, отделно че много изнесената джанта ще стои грозно.Мисли вариант с някакво разпробиване ако може, аз не съм компетентен, някой който се е занимавал с това ако може да ти помогне
                          punto HGT

Коментар

Ах .... не отиват на добре работите ..... Надявам се някой компетентен човек да даде мнение какво може да се направи ....

Коментар

18-20мм е минимума, аз карах преди известно време с такива преходни. 15 ЕТ не е много не и малко, там вече много зависи и каква гума ще ползваш. На 8,5J гума 195/45 или 205/40 като се стречне предполагам, че ще свърши работа, най-много да ти се наложи на подгънеш веждата. Няма как красотата изисква жертви
                              Polishig Wheels

Коментар

Страхотни са джантите ! Най-добре наистина обмисли въпроса с фланците, защото след време може да ти омръзнат и да решиш да си купиш други джанти и да избегнеш отново такива интервенции като смяна на главини и т.н.

Коментар

Working...
                                X