Здравейте,от доста време ми се върти идеята да боядисам единия комплект джанти понеже са криви, учукани и надрани. След като на няколко пъти го правих с спрей за по 10 лева и гланца падаше след месец сега ще го правя като хората...Става дума за тази джанта и в темата смятам да ви разкажа КАК съм ги правил, КЪДЕ съм ги правил и КОЛКО ми е струвало всяко 1 нещо.Преди да започна ще ви кажа че абсолютно всичко съм си измислил сам и съм си го правил сам. Може да не става най-хубаво, но на мен си ми харесва и изпитва страхотно удоволствие когато го правя. Нещата стават доста бавно заради липсата на пари. Започнал съм ги преди 4 месеца и всеки месец отделям скромна сума за тях. Надявам се след месец да съм ги сложил...Все още не са завършени остана праховото и да минат през застрахователя, за да ми е мирна главата...Ще ги боядисам снежно бели и ще си ги кача на тъмно червеното Фиатче...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Яката Джанта
Collapse
X
-
Края на февруари месец си купих 2 гуми 225/45/17 тях не ги смятам в цената на джантите просто го казвам понеже до сега ги карах с 205/40/17...И така март месец взех заплатка и започнах:1. Свалих старите гуми от джантите за 8 лева.2. Поръчах си капачки от Ибей за 45 лева. (с доставката)Трябваше да направя нови капачки от метал, тъй капачката от горната снимка е изцяло пласмасова и няма да може да се боядиса прахово...И ето какво пристигна...
-
Времето за доставка беше около 3 седмици през него търсих подходящ метал за останалата част от капачките...3. Алуминия ми струваше 40 лева.4. За изрязването на 8-те кръга от чертежа дадох 36 лева.Фирмата се казва 10х и производствената и база се намира срещу входа на зеленчуковата борса в Слатина (София). Работят много бързо и качествено.
Коментар
-
Първите 2 комплекта кръгове са с дебелина 3 милиметра. Такъв алуминии купих заради ръбчето на джантата то е точно 3 мм. и пасва идеално. Най- големия кръг с голямата дупка. Той ще бъде боядисан прахово с джантите.Другите са с дебелина 3 и 2. 5милиметра е дебелината на жлебчето на капачката от Ибей.
Коментар
-
6. Изправих джантите за 60 лева. Уговорката с гумаджиите беше да изправят 1 комплект джанти независиму дали са криви или не. Ако има 1 за изправяне 60лв. ако са 4те. пак 60лв. Аз знаех че всички са за изправяне...7. Купих болтове и гайки за 10 лева. Болтовете трябваше да са с дължина 25мм. и главата им да е 6 мм. без значение колко са дебели.В Паектикер размери всякакви...Ето 1 снимка преди да започна да пробивам...Днес не ми се качват снимки и не ми се пише ще продължа при първа възможност...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар