Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на скоростна кутия на пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на скоростна кутия на пунто

Здравейте предполагам, че това е правилния раздел.Става на въпрос за пунто МК2 1.2 16 искам да сложа автоматична кутия.Въпроса ми има ли електроника към автоматичната кутия. Лесна ли е за сваляне електрониката (ако я има) от донора.Смяна на тампони на мотора има ли ?? Маховици сменяват ли се какво трябва да знам при това начинание.Ориентировачни цени на тези кутии Благодаря предварително
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Re: Смяна на скоростна кутия на пунто

AthlonXP написа:
    Здравейте предполагам, че това е правилния раздел.Става на въпрос за пунто МК2 1.2 16 искам да сложа автоматична кутия.Въпроса ми има ли електроника към автоматичната кутия. Лесна ли е за сваляне електрониката (ако я има) от донора.Смяна на тампони на мотора има ли ?? Маховици сменяват ли се какво трябва да знам при това начинание.Ориентировачни цени на тези кутии Благодаря предварително
    хората правят тъкмо обратното и всички ревът от автоматик-а , но шом ти се занимава. В България нямат подръжка ако се прецака ... Една ръчна скоростна кутия в пъти надживява ,автоматика . Пък и друго си е да вкараш ниска предавка на високи обороти и да изръмжи :D Автоматик - Американска му работа , тва толкова ли немогат да държат волана с една ръка да им се чуди човек ? :D
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

AthlonXP написа:
      Ако искаш автоматик, продай тази и си купи кола с автомат - по-евтино ще ти излезе. Имаш пълно право да не ми вярваш, всеки сам си стига до познанието.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
        AthlonXP написа:
        Ако искаш автоматик, продай тази и си купи кола с автомат - по-евтино ще ти излезе. Имаш пълно право да не ми вярваш, всеки сам си стига до познанието.
        Подкрепям !
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

ами не съм на мнение, че трябва да се продава колата(взимаш нова, първо ремъци ролки, нещо ще и тропа, масла термостати антифризи, козметични забележки и други .) което са си винаги около 500 600 лв на куп. Моето има проблем със кутията ( втора ми хърка при превключване от първа при над 3000 оборота ) Кутята е 6 степенна, и съм сигурен, че цената и ще се доближи до тази на автоматика. Колата я кара приятелката ми и на нея и се иска да е автомат. Сега заради проблем в скоростите трябва да продам колата за 2000 лв (зимни летни гуми отлична в окачване накладки ремъци ролки.....) и да додам 2000 лв заради автоматична кутия.
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Е това беше идеята на годината щото няма да стане само с СК, ще ти трябват и една камара неща, като Инсталации, ЕКУ, нови датчици, ако щеш и дори нови стопове. Нови лапи, тампони, нов Двигател - евентуално. - Труд, Труд , Труд , Труд и много пари. Ако искаш автоматик търси цяла кола. Ще ти излезе в пъти по евтино.ТО не е като да се чудиш как да ядеш торта с вилица или лъжица.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Това, че ти прехърква от 1-ва на 2-ра при по високи обороти може да означава, че е заминал синхронизатора, а на скоростната нищо да и няма. Мойта също го прави тоя номер, но не съм тръгнал да сменявам кутията.Пробвай като вдигнеш повече обороти на 1-ва да натиснеш по рязко съединителя, плътно до долу и да превключиш на 2-ра, при мен когато го направя това нещо не ми "хърка"
              punto HGT

Коментар

Зора е ,че "приятелката" не може да кара . :D Tо реално погледнато никой мъже не му трябва автоматик :D Тва само жени го търсят ... Пич фани си приятелката да кара едно 300-500 км докато и са схване и изтръпне Дъто ... и ше овладее лоста , няма къде да ходи :D

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                  Зора е ,че "приятелката" не може да кара . :D Tо реално погледнато никой мъже не му трябва автоматик :D Тва само жени го търсят ... Пич фани си приятелката да кара едно 300-500 км докато и са схване и изтръпне Дъто ... и ше овладее лоста , няма къде да ходи :D
                  Приятелката ми е шофьор от 4 години и в интерес на истината е карала само веднъж автоматик. Знам, че щом хърка втора е за синхронизатор. На нея и е харесало автоматика, не е на зор. Неприятен е факта, че втора хърка, създава некомфортно чувство в градски условия. Не искам съвет (да сменям скорости или кой как би направил) Питам има ли електроника тази кутия или не. Трябва ли смяна на маховика, тампоните на мотора същите ли са ??

Коментар

Друга е електрониката при всички положения.Вероятността за свтомат кутия да намериш работеща 2-ра ръка е много малка.Само за работа си приготви 500лв.Принципно автоматиците при пунто 2 са много калпави.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                      Друга е електрониката при всички положения.Вероятността за свтомат кутия да намериш работеща 2-ра ръка е много малка.Само за работа си приготви 500лв.Принципно автоматиците при пунто 2 са много калпави.
                      Ами принципно работата си е от мен

Коментар

Е успех,дано се справиш.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Аз имам Пунто 2 автоматик от повече от 1 година около 15000км при мене.Първо не мисля че е калпав автоматика ( този тип автоматик вариаторна кутия) ако е подържана както трябва и най вече правилното масло TUTELA CVT NG Да ще ти е нужно и еку-то и ел инсталацията за ск кутия, затова ако намериш гледай да е пазариш със инсталацията датчиците и еку-то на кутията.Мисля че и еку-то на двигателя е различно софтуерно.Маховика със венеца също е друг жилата на кутията и те При автоматика е едно жило .Средната конзола ще ти трябва.Педалите долу предполагам имат разлика.Може би и арматурното табло.Механичната работа не е толкоз страшна да свалиш старата и да монтираш автоматика.Е със сигурност ще ти трябва и някой конзола някой тампон около авт кутия.По скоро проблемите ще са със ел частта.По принцип няма невъзможни неща но прецени дали си заслужава.Иначе да кеф си е без скорости за в града.

Коментар

staho написа:
                            Аз имам Пунто 2 автоматик от повече от 1 година около 15000км при мене.Първо не мисля че е калпав автоматика ( този тип автоматик вариаторна кутия) ако е подържана както трябва и най вече правилното масло TUTELA CVT NG Да ще ти е нужно и еку-то и ел инсталацията за ск кутия, затова ако намериш гледай да е пазариш със инсталацията датчиците и еку-то на кутията.Мисля че и еку-то на двигателя е различно софтуерно.Маховика със венеца също е друг жилата на кутията и те При автоматика е едно жило .Средната конзола ще ти трябва.Педалите долу предполагам имат разлика.Може би и арматурното табло.Механичната работа не е толкоз страшна да свалиш старата и да монтираш автоматика.Е със сигурност ще ти трябва и някой конзола някой тампон около авт кутия.По скоро проблемите ще са със ел частта.По принцип няма невъзможни неща но прецени дали си заслужава.Иначе да кеф си е без скорости за в града.
                            Зависи :Д На мен ми е кеф да влезна в критични на 3та със 120 ... и да реве мощно , а не да карам Голф количка ... Ма тва си ми харесва на мен . Спортни изживелици ... Кой каквото му харесва ...

Коментар

Така е всеки си кара такава кола каквато му харесва ( малка голяма автомат ръчка) Абсолютно съгласен. Само да е по правилата

Коментар

Working...
                              X