Звукът се променя осезаемо, за конски сили не очаквай чудеса, все пак е 1.2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
спортен филтър
Collapse
X
-
нямало било смисъл... пълни глупости! Смисъл винаги има!Ако не е за мощност то поне за економия, на филтри.Мисля, че air box е най добрия вариант , ако нямаш толкова кинти панелен, или много вниманелно направен конус, защото конуса наистина прави обратен ефект ако не се изолира , а да се слага долу незнам дали е опасно. Успех.Какъвто и да си вземеш, няма да сгрешиш, поне няма да хвърляш пари за филтри после.разхода специално при мене на турбо дизел падна. При бензина ако влиза повече въздух, компа би трябвало да пусне повече гориво, но някой казват, че и там пада разхода ако филтъра е истински
Коментар
-
Истински, истински... Колко да е истински?Какво отличава спортен от обикновен - по-малкото съпротивление. Идеалният спортен филтър е отсъствието на филтър! Махни оригиналния и виж дали има промяна. А филтъра, колкото е по-спортен , толкова по-малко чисти прахоляка и после има теми "Помощ, нямам компресия!"Поне пази да не влизат мишки в цилиндрите...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
jimi69 написа:нямало било смисъл... пълни глупости! Смисъл винаги има!Ако не е за мощност то поне за економия, на филтри.Мисля, че air box е най добрия вариант , ако нямаш толкова кинти панелен, или много вниманелно направен конус, защото конуса наистина прави обратен ефект ако не се изолира , а да се слага долу незнам дали е опасно. Успех.Какъвто и да си вземеш, няма да сгрешиш, поне няма да хвърляш пари за филтри после.разхода специално при мене на турбо дизел падна. При бензина ако влиза повече въздух, компа би трябвало да пусне повече гориво, но някой казват, че и там пада разхода ако филтъра е истинскиGrande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
muns61 написа:Истински, истински... Колко да е истински?Какво отличава спортен от обикновен - по-малкото съпротивление. Идеалният спортен филтър е отсъствието на филтър! Махни оригиналния и виж дали има промяна. А филтъра, колкото е по-спортен , толкова по-малко чисти прахоляка и после има теми "Помощ, нямам компресия!"Поне пази да не влизат мишки в цилиндрите...
Коментар
-
Разликата ще я чуеш веднага, а след време и ще я усетиш ако запазиш оригиналната кутия и сегашния ти филтър и примерно след 2/3 месеца ги монтираш пак вместо конуса. Принципно всички казват че само шума се променя, обаче не е точно така. Като изключиме неудобството от чистене на дросел веднъж на 2 години вместо на 5, с конус е по добре стига да е монтиран кадърно. Аз изхвърлих кутията и на нейното място място имам тунинг филтър. При мен специално не е най доброто място защото е в калника и всичката гнус която хвърля гумата се лепи на филтъра, което пък изисква по често пране, но пък поне в шум ще се видиш и е сигурно че въздуха е студен Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 . Ето го резултата, при мен е едно към едно http://www.youtube.com/watch?v=vtE1J8HsCUs Много обичам да го поствам това клипче.
Коментар
-
bagera написа:muns61 написа:Истински, истински... Колко да е истински?Какво отличава спортен от обикновен - по-малкото съпротивление. Идеалният спортен филтър е отсъствието на филтър! Махни оригиналния и виж дали има промяна. А филтъра, колкото е по-спортен , толкова по-малко чисти прахоляка и после има теми "Помощ, нямам компресия!"Поне пази да не влизат мишки в цилиндрите...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Относно спортните филтри си иска доста неща които трябва да се слагат не само да го забодеш и готово.Само някво мучане и доста прашолак в дросела и после главоболия.Пък и съм чувал че на коли с дебитомер не е много желателно щотото много бързо се скапвали ако филтъра и близо до дебитомера ама щом те харесва тва мучане сложи просто лично мнение.FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO
Коментар
-
muns61 написа:bagera написа:muns61 написа:Истински, истински... Колко да е истински?Какво отличава спортен от обикновен - по-малкото съпротивление. Идеалният спортен филтър е отсъствието на филтър! Махни оригиналния и виж дали има промяна. А филтъра, колкото е по-спортен , толкова по-малко чисти прахоляка и после има теми "Помощ, нямам компресия!"Поне пази да не влизат мишки в цилиндрите...
Коментар
-
rotdot
bagera написа:muns61 написа:Истински, истински... Колко да е истински?Какво отличава спортен от обикновен - по-малкото съпротивление. Идеалният спортен филтър е отсъствието на филтър! Махни оригиналния и виж дали има промяна. А филтъра, колкото е по-спортен , толкова по-малко чисти прахоляка и после има теми "Помощ, нямам компресия!"Поне пази да не влизат мишки в цилиндрите...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар