Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уно Турбо - Sen7ineL

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

До къде я докара с звяра???Ето да се надъхваш :D
    Прикачени файлове
    тежък е животът лек...

Коментар

До никаде , първо бяха объркали сигментите ... сменихме ги оказа се че едно от буталата е счупено , купиь друго и уш всичко е на 6 и поради моя мързел при копуване него измерих и се оказа по голямо и невлиза в блока. Моето бутало е с размер 80.5 а онова уш беше от уно турбо се оказа 83 .... и се запря пак работата до днес , днес ще отида да го върна и да взема 80.5 и продалжаваме напред ....
      Fiat Punto GT

Коментар

ха интересно щом си 80.5 значи си 1.4 83 е от 1.3т
        тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
          Ама това как го измилси!?А към собственика.ако продължаваш така от още проблеми ,ще се превърне в само проблеми. Още в началото ти казах пръскайте всичко на един чаршаф и всичко се оглежда и се прави разбор на работата,ама кой да слуша!Тръгна щуцери да правиш и да я запалиш и всичко ще е ок.То ако беше така според теб мойта кола къде щеше да бъде сега И това 80.5 е първата стойност която си дал и след като знаеш какъв е диаметъра на буталата остава да намериш какъв е диаметъра на цилиндъра в целия ход на буталото и да видиш сегментите дали го покриват и съответно ключа какъв е и дали отговаря.п.п.Какво да кажа дано я направите,но не ми се вярва!
          uno turbo 1.3 i.e' 86
          renault 19 1.8 16v
          uaz 469 4.0 turbo
          renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
          trabant 601 69'

Коментар

Така е най-сладко , когато всички мения са отрицателниза една кола . Буталата вече са вътре с новите сигменти , главата и вала са сложени и те са стегнати , картера и той е монтиран. Остана утре само да се зацели ангенажа , да се сложи дросела и инсталацията да се навърже и ще се искарва за тест . Пъъъъъъък ще видиме негативните ви мения дали ще се окажат правелни и дали сме глупаци и е първата кола която се прави в сервиз които работи от 25г ...
            Fiat Punto GT

Коментар

jungleraver написа:
              Ако всичко е наред с колата , скоро ще я гледаш в твоя квартал в Подуяне , на мадрит 55 ... понеже там съм редовно. Ако имаш някво желание може да пиеме по кафе да се вифиме
              Fiat Punto GT

Коментар

може може доста си ми близо
                тежък е животът лек...

Коментар

bebito^^^ написа:
                  jungleraver написа:
                  Ама това как го измилси!?А към собственика.ако продължаваш така от още проблеми ,ще се превърне в само проблеми. Още в началото ти казах пръскайте всичко на един чаршаф и всичко се оглежда и се прави разбор на работата,ама кой да слуша!Тръгна щуцери да правиш и да я запалиш и всичко ще е ок.То ако беше така според теб мойта кола къде щеше да бъде сега И това 80.5 е първата стойност която си дал и след като знаеш какъв е диаметъра на буталата остава да намериш какъв е диаметъра на цилиндъра в целия ход на буталото и да видиш сегментите дали го покриват и съответно ключа какъв е и дали отговаря.п.п.Какво да кажа дано я направите,но не ми се вярва!
                  хубаво де 86.4 ако трябва да сме точни, не съм енциклопедия все пак да запомня толкова числа, иначе си прав има и 1.3т на 80.5
                  тежък е животът лек...

Коментар

Пак се обърка!!STD 80.5 !1-ви 81.002-ри 81.5
                    uno turbo 1.3 i.e' 86
                    renault 19 1.8 16v
                    uaz 469 4.0 turbo
                    trabant 601 69'

Коментар

Нее има уно 1.3 с диаметър на буталото 86.4 мм, ход на буталото 55.5мм и работен обем 1302к.см. сигурен съм. Ти ми пишеш за ремонтните размери те са ясни.
                      тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
                        Нее има уно 1.3 с диаметър на буталото 86.4 мм, ход на буталото 55.5мм и работен обем 1302к.см. сигурен съм. Ти ми пишеш за ремонтните размери те са ясни.
                        Е колко пъти да ти казвам ,че грешиш! Книгата за Уно турбо Аз съм я писъл да знаеш!Ето даните за колата и това са единствените за Мк1 /Заводски?Обема на двигателя е 1301cc 4 цилиндъра с по два клапана на цилиндър,един разпределителен вал разположен над клапаните!Ходът на буталата е 63.90мм а диаметъра винаги си е бил 80.5!!!Степента на сгъстяване е 8.00:1.Максималния въртящ момент е 147nm при 3200 оборота а конските сили са 107кс. при 5200 оборотаот 0-60 мили е 8.30 сек,а разтоянието 1 км го взема за 29.80сек.Четвърт миля - за 16.20.Драг коефицентът е 0.33 ако това ти говори нещо де!
                        uno turbo 1.3 i.e' 86
                        renault 19 1.8 16v
                        uaz 469 4.0 turbo
                        trabant 601 69'

Коментар

bebito^^^ написа:
                          oт 0-60 мили е 8.30 сек,а разтоянието 1 км го взема за 29.80сек.
                          Поклон пред тия малки и бързи машинки, но тука с времето май се пооляЗа справка http://www.youtube.com/watch?v=_0b3S5GfPHg , от което се вижда, че сток уно с умопомръчителните 107к.с. би трябвало тия супер спортни коли да си ги слага в джоба, сигурно може и да е възможно освен ако уното не е с минимум 2,0 двигател и едни най малко 500-600к.с., сори за отклонението
                          punto HGT

Коментар

didich написа:
                            bebito^^^ написа:
                            Поклон пред тия малки и бързи машинки, но тука с времето май се пооляЗа справка http://www.youtube.com/watch?v=_0b3S5GfPHg , от което се вижда, че сток уно с умопомръчителните 107к.с. би трябвало тия супер спортни коли да си ги слага в джоба, сигурно може и да е възможно освен ако уното не е с минимум 2,0 двигател и едни най малко 500-600к.с., сори за отклонението
                            Не се е поолял точно толкова не говорим от 0-100 за 8.3 а не за 400м и говорим не за 1 км не за 1 миля
                            Power Under Pressure

Коментар

didich написа:
                              bebito^^^ написа:
                              Хубаво е да четеш правилно какво пише.В света има много мерни единици и вариациите между тях трябва да са точни!
                              uno turbo 1.3 i.e' 86
                              renault 19 1.8 16v
                              uaz 469 4.0 turbo
                              trabant 601 69'

Коментар

Сега се поразрових и действително братушките дават времената си в мили, явно съм се заблудил, че се мерят на 1км, моя грешка Успех на колегата с проекта и скоро да почне да съска по улиците
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X