Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уно Турбо - Sen7ineL

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уно Турбо - Sen7ineL

Здравейте колеги , вчера се сдобих с ето този красавец ....Купих го с счупено турбо и беше разглобена .... От там се почна цирка , кабели и букси навсякаде преправяно ужасТ е .....След като я купих стария собственик ми каза че колата била с плетен колектор , което е вярно и с фланец за ТДС-ова турбина от бмв , днес взех турбо от ТДС .... но нищо несъвпадна , ИЗЛЪГАЛ МЕ Е.Препрвихме колектора и всички други простотий , и турбото заспа. Сега главния проблем понеже са прецакали резбата на блока за маслената магистрала , и се чудя някой може ли да ми даде съвет как да го оправиме .... Имало начин с навиване на някаква прожинка на самия болт и се минавало дупката с метчик на по голям отвор , или ако има някаква друга идея как да се направи помогнете .... това затлачи работата .. УЖАССС Ще качвам още снимки :D
    Fiat Punto GT

втулка с обратна резба или изобщо мини на по-голям отвор :]
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Re: Уно Турбо - Sen7ineL

sen7ineL написа:
      Здравейте колеги , вчера се сдобих с ето този красавец ....Купих го с счупено турбо и беше разглобена .... От там се почна цирка , кабели и букси навсякаде преправяно ужасТ е .....След като я купих стария собственик ми каза че колата била с плетен колектор , което е вярно и с фланец за ТДС-ова турбина от бмв , днес взех турбо от ТДС .... но нищо несъвпадна , ИЗЛЪГАЛ МЕ Е.Препрвихме колектора и всички други простотий , и турбото заспа. Сега главния проблем понеже са прецакали резбата на блока за маслената магистрала , и се чудя някой може ли да ми даде съвет как да го оправиме .... Имало начин с навиване на някаква прожинка на самия болт и се минавало дупката с метчик на по голям отвор , или ако има някаква друга идея как да се направи помогнете .... това затлачи работата .. УЖАССС Ще качвам още снимки :D
      Браво първо за покупката !!! Колата е със така редкия уайд боди кит. Много ми харесваше като за пръв път видях такава като дете. Сега кофти историята...тази кола смени поне 4-5 собственика пълни каруцари.... Не се отчайвай само смело в борбата !!!И ако я направиш цялата черна ще стане страхотна !!! честито и много много да я напудриш!! Заслужава си !!
      Sedicivalvole (Racing Rosso)now
      GTV 2.0 (612 A)now
      E60 530D now.. hate it big time :D
      Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
      Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

Най доброто което може да направиш е да събориш мотора и да започнеш от нулата! Защото старите собственици не са свършили нищо по колата освен да серат явно!Аз бих започнал поне от там! и си направи план предварителен какво искаш от колата и след това стъпка по стъпка. Тук има инфо което ще ти свърши работа.
        uno turbo 1.3 i.e' 86
        renault 19 1.8 16v
        uaz 469 4.0 turbo
        renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
        trabant 601 69'

Коментар

Bebito^^ С удоволствие бих направил и аз пълна ревизия на колата , но за момента немога понеже сервиза е на мой приятел и момчето си равоти там а той е за една кола .... и няма как да му задържам работата .... Иначе помалко помалко ще се направи ... няма каде да ходи. Bebuito^^ били качил някаде 2-3 хубаво направени снимки на мотора на твоето фиатче каде как е вързано , защото както споменах при мен е мазаляккк
          Fiat Punto GT

Коментар

тея коли не са за тебе

Коментар

leandro написа:
              тея коли не са за тебе
              взе ми го от устата тази кола е за човек с мноооооого пари
              Power Under Pressure

Коментар

S.W.A.T. написа:
                втулка с обратна резба или изобщо мини на по-голям отвор :]
                Добре а после откаде да намеря маркуч с по голям отвор за омасляване , и той влиза и в турбото и там трябва да го разпробивам ..
                Fiat Punto GT

Коментар

За резбата - послушай този който ти е казал за варианта с "пружинката" (истинското име е "Helicoil"). Това за мен си остава най цивилизования метод за ремонт на съсипана резба и става доста здраво.Кой ...... реши да слага турбо от дизелово БМВ (ако изобщо е такова)

Коментар

Така са я преправяли старите собственици ..... Относто прожинката каде и как може да се направи това ??? :СLeandro , WhitePower стига ми обивахте ентосиасъма деее ... много сте ловши двамата !!!!! :D
                    Fiat Punto GT

Коментар

Днес пристигна и маслото Мотул 10 w 40 "_"http://www.tstgroup.eu/MOTUL%20300V%20Chrono%2010W40%20-%202L
                      Fiat Punto GT

Коментар

Само с масло няма да стане трябва и боост :D Успех с проекта дано тук поне стане както трябва ...
                        I Don't Care How They Do It In JAPAN ...

Коментар

Ивчо ако ти покажа под капака кво е ... ще си на моето мнения , всеки път като го отворя и си викам ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ЗАПАЛИ :D Не е паднала бомба е самолет е гръмнал под капака .... ще се видиме ако се задвижи колата да пиеме по кафе да я видиш
                          Fiat Punto GT

Коментар

Снимки на мотора каквито има в темата,колата е на приятелката ми и преди да се захвана аз с нея обиколи няколко сервиза и и над трипъти сваляха глави и сменяха турбини ! Сервиза в който е правихме също е за една кола и е на мой приятел Това нищо не пречи на процеца-свалете двигателя и скоростите и ги оставете в единия край на гаража а купето марш на вънка след това е ясно всичко разхлобете и започнете от нула! ако искаш да имаш найстина хубава ретро кола която да е надеждна и мощна!Няма да те лъжа колегите по горе са ти казали за парите и са прави но постепенно с желание всичко става! Дано да вземеш правилното решение ,и да я направите съвестно,ако имаш някакви въпроси питай,то и в темата го пише.
                            uno turbo 1.3 i.e' 86
                            renault 19 1.8 16v
                            uaz 469 4.0 turbo
                            renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
                            trabant 601 69'

Коментар

Няма каде да оставиме Купето навун защото е тясна улица а двор няма ... много е сложно това с мотора но днес като говорих с него мисля че нямам друг избор трябва да сваля блока ... а сваля ли го сигурно ще се почне от нулата
                              Fiat Punto GT

Коментар

Working...
                              X