Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уно Турбо - Sen7ineL

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sen7ineL написа:
    Благодаря ти , много ми помагаш но колата вече е при жичкаджийте и чакам да ми се обадят да кажат какъв е проблема и каква е цената
    А кой знае колко не съм помогнал,ама и ти не слушаш като ти се говори.А за жичкаджията ще те нарисуват не се бой и ще завъртят така нещата че да ти вземат повече пари! в началото така 100 лв земаха щото да не се занимавам аз айде на "жичкаджия" после като отворих да видя какво е направил,а то си се вижда каде е пипано! махнал жака на запалването почистил крачетата напръскал,и готово!Иначе вика цялата система съм прогонил цял ден си играх 100 лв! Мале ква трагедия!!та и теб ще оправят не бой са.
    uno turbo 1.3 i.e' 86
    renault 19 1.8 16v
    uaz 469 4.0 turbo
    renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
    trabant 601 69'

Коментар

5 дена седя колата на улицата , днес се нервирах и си я прибрах . Прегледах си я сам замерих си всички кабели до инжекторите , и се оказа че навсяка диуза си идва ток. Проблема се оказа изгоряла бобина на 4-ти цилиндър , кажете от каде и за какви пари да се подготвя за тази бобина. Другото което остана е да се оправи проблема с паленето защо иска и защо неиска , поне след смяната на бобината колата ще заработи на 4-тири цилиндъра. След това ще трябва да мисля как да се оправи проблема с паленето
      Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
        Ти пък кога стана и с отделни бобини че имаш и проблем с бобина на 4 ти цилиндър.Като се вижда ясно на снимката какво имаш
        uno turbo 1.3 i.e' 86
        renault 19 1.8 16v
        uaz 469 4.0 turbo
        trabant 601 69'

Коментар

Така ми каза жичкаджията , под диузата има едно черно чудо хфанато с 2 шестограма. Натова той ми каза че е бобина и че било изгоряло , другия варянт е да е запушена диузата ???
          Fiat Punto GT

Коментар

ми провери бе приятел изкарай рейката заедно с дюзите и върти на стартер и гледай как и дали пръскат ако някоя не пръска размени с друга и ще разбереш дали е проблема в дюзата(запушена/изгоряла) просто си изцапай ръцете малко няма как да стане без това
            тежък е животът лек...

Коментар

sen7ineL написа:
              Така ми каза жичкаджията , под диузата има едно черно чудо хфанато с 2 шестограма. Натова той ми каза че е бобина и че било изгоряло , другия варянт е да е запушена диузата ???
              Много мъка има в този свят послушай колегата и малко от малко прочети и ввиж кое какво е и какво има тази кола след което се нацапай малко пратил съм ти всичко необходимо!П.П.НА МЕН НИКОЙ НИЩО НЕ МИ Е ПРАЩАЛ!
              uno turbo 1.3 i.e' 86
              renault 19 1.8 16v
              uaz 469 4.0 turbo
              trabant 601 69'

Коментар

Аз не ви ли обясних в началото нещо
                Power Under Pressure

Коментар

Днес ще я разглобя да видя за какво иде реч , не само да седи и да прашлясва пред блока
                  Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                    Днес ще я разглобя да видя за какво иде реч , не само да седи и да прашлясва пред блока
                    И земи си сложи регулатора за налягане на горивото където му е мястото! не да се чудиш що не пали.
                    uno turbo 1.3 i.e' 86
                    renault 19 1.8 16v
                    uaz 469 4.0 turbo
                    trabant 601 69'

Коментар

Аз съм го сложил , кажи ми ти каде му е мястото . Аз снимка несъм качил.... ??? та да го видиш каде е ....
                      Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                        Аз съм го сложил , кажи ми ти каде му е мястото . Аз снимка несъм качил.... ??? та да го видиш каде е ....
                        Не виждаш ли горе снимката която съм цитирал,от рейката е махнат регулатора и е забучен мъркуча!! така нямаш 3 бара налягане в рейката нали знаеш.
                        uno turbo 1.3 i.e' 86
                        renault 19 1.8 16v
                        uaz 469 4.0 turbo
                        trabant 601 69'

Коментар

Я ми го отбележи ... оказа се че на 4-ти цилиндър диузата е или запшена или изгоряла...
                          Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                            Я ми го отбележи ... оказа се че на 4-ти цилиндър диузата е или запшена или изгоряла...
                            Е много трудно видя ли ,че и сам можеш! Ще извадиш инжекторите и ще ги занесеш на ултра звукова вана,като предварително ще им кажеш че ето този инжектор не пуска и е запушен и заради него идваш и да кажат дали могат да го изчистят и ако могат да направят и профилактика на другите!След като решиш проблема с инжекторите и имаш 4 броя работещи инжектори! ще смениш първо филтъра който е от ляво до бомбето с нов!След това ще дигнеш колата на крик и от дясната страна от зад където е помпата между помпата и резервоара има едно метално филтърче ще го извадиш и ще смениш и него!! Ако си чел темата за мойта кола има снимки на него както и какво има вътре в него!Когато свършиш по горните неща от дясно на рейката е захванат маркуча който идва от филтъра съответно от там ти идва горивото от помпата а от другата страна ще извадиш маркуча и ще сложиш ей онова нещо дето на по горната снимка си го метнал на бомбето :D :D това ти е бензиновия регулатор на единия щуцер има резба а на рейката има гайка слагаш и стягаш! като долния щуцер застава през ламаринкатаи сочи на дясно има и гайка за стягане вижда се,че е там все още!Когато направиш по горните неща пиши и дай снимки кво си свършил.
                            uno turbo 1.3 i.e' 86
                            renault 19 1.8 16v
                            uaz 469 4.0 turbo
                            trabant 601 69'

Коментар

Регулатора съм го махнал сложил съм нов с монометър , за диузите и филтърчетата ще ги сменя. Само ми кажи това нормално ли е , колата като я запаля прави го регулатора 4 бара налягане , след като забали и докато работи спада налягането и стига до 1 бар и след това почва да се тормози и да тръгва да гасне .. ?? Идеи може ли да е от филтърчетата който спомена ти ???
                              Fiat Punto GT

Коментар

Снимкта е стара още преди да е сглобена цялата кола , ще ти кача тези дни ноша снимка да видиш каде е регулатора и всичко останало
                                Fiat Punto GT

Коментар

Working...
                                X