Здравейте колеги , вчера се сдобих с ето този красавец ....Купих го с счупено турбо и беше разглобена .... От там се почна цирка , кабели и букси навсякаде преправяно ужасТ е .....След като я купих стария собственик ми каза че колата била с плетен колектор , което е вярно и с фланец за ТДС-ова турбина от бмв , днес взех турбо от ТДС .... но нищо несъвпадна , ИЗЛЪГАЛ МЕ Е.Препрвихме колектора и всички други простотий , и турбото заспа. Сега главния проблем понеже са прецакали резбата на блока за маслената магистрала , и се чудя някой може ли да ми даде съвет как да го оправиме .... Имало начин с навиване на някаква прожинка на самия болт и се минавало дупката с метчик на по голям отвор , или ако има някаква друга идея как да се направи помогнете .... това затлачи работата .. УЖАССС Ще качвам още снимки :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уно Турбо - Sen7ineL
Collapse
X
-
Re: Уно Турбо - Sen7ineL
sen7ineL написа:Здравейте колеги , вчера се сдобих с ето този красавец ....Купих го с счупено турбо и беше разглобена .... От там се почна цирка , кабели и букси навсякаде преправяно ужасТ е .....След като я купих стария собственик ми каза че колата била с плетен колектор , което е вярно и с фланец за ТДС-ова турбина от бмв , днес взех турбо от ТДС .... но нищо несъвпадна , ИЗЛЪГАЛ МЕ Е.Препрвихме колектора и всички други простотий , и турбото заспа. Сега главния проблем понеже са прецакали резбата на блока за маслената магистрала , и се чудя някой може ли да ми даде съвет как да го оправиме .... Имало начин с навиване на някаква прожинка на самия болт и се минавало дупката с метчик на по голям отвор , или ако има някаква друга идея как да се направи помогнете .... това затлачи работата .. УЖАССС Ще качвам още снимки :DSedicivalvole (Racing Rosso)now
GTV 2.0 (612 A)now
E60 530D now.. hate it big time :D
Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex
Коментар
-
Най доброто което може да направиш е да събориш мотора и да започнеш от нулата! Защото старите собственици не са свършили нищо по колата освен да серат явно!Аз бих започнал поне от там! и си направи план предварителен какво искаш от колата и след това стъпка по стъпка. Тук има инфо което ще ти свърши работа.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
trabant 601 69'
Коментар
-
Bebito^^ С удоволствие бих направил и аз пълна ревизия на колата , но за момента немога понеже сервиза е на мой приятел и момчето си равоти там а той е за една кола .... и няма как да му задържам работата .... Иначе помалко помалко ще се направи ... няма каде да ходи. Bebuito^^ били качил някаде 2-3 хубаво направени снимки на мотора на твоето фиатче каде как е вързано , защото както споменах при мен е мазалякккFiat Punto GT
Коментар
-
Снимки на мотора каквито има в темата,колата е на приятелката ми и преди да се захвана аз с нея обиколи няколко сервиза и и над трипъти сваляха глави и сменяха турбини ! Сервиза в който е правихме също е за една кола и е на мой приятел Това нищо не пречи на процеца-свалете двигателя и скоростите и ги оставете в единия край на гаража а купето марш на вънка след това е ясно всичко разхлобете и започнете от нула! ако искаш да имаш найстина хубава ретро кола която да е надеждна и мощна!Няма да те лъжа колегите по горе са ти казали за парите и са прави но постепенно с желание всичко става! Дано да вземеш правилното решение ,и да я направите съвестно,ако имаш някакви въпроси питай,то и в темата го пише.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
trabant 601 69'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар