здравейте,на всички колеги.както някой от вас знаят,имах браво 1.9 тд което в последствие превърнах в JTD GT 105КС. интресува ме как да вдигна няколко коня-механично.алфата с този мотор е 115кс. нали???къде е разликата-в софтуера или хардуера.мареята също има такъв мотор-мисля.в краен случай(не че нещо.......)кажете повече за чип и пауър бокс.намерил съм в Англия пауър бокс за 200 паунда (+36кс.) но един колега ми каза че много бързо се скапва мотора от пауър бокс.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
силов тунинг
Collapse
X
-
Колега така си задал въпроса че направо ме разби Ако разбрах нещо Щом си сложил мотор jtd105 в твоя кош от TD100 какво механично искаш да правиш?Мапваш софта и си патрон.И какво намеси Алфа jtd115?Там турбото е друго,дюзите са други,кутията е друга и т.н.В Алфа слагат същия фиатски мотор jtd105 само че там въртящият момент е 255нм,а не 200нм като при Фиат.Има писано защо.Историята при jtd115 е аналогична - 275нм при Алфа и 255нм при Фиат.Мани ги тея повер боксове.Казах ти мапни си софта и ще останеш довелен.Ако пък искаш доста по-силово изпълнение,няма как ще трябва да се правят хардуерни промени по колата - турбина,дюзи,кулер,съединител и т.н. Кутията също е слабичка и ще се яви като тапа на силовия тунинг.
-
marinavtom написа:добре,колко пари и къде ? и усеща ли се или само така си мислим,колко горе долу кончета се вдигат и има ли обратен ефект върху разхода,че при тези цени на нафтата..............marinavtom написа:намерил съм в Англия пауър бокс за 200 паунда (+36кс.)
Коментар
-
Eто ти една графика която смята при чипосване разлика в коне,въртящ момент,максимална скорост и т.н. http://www.digitaltuning.bg/tuning/f...jtd-hgt-105-cv . Тва си е конкретно за твоя двигател.Fiat Bravo hGt 20V VIS !!!
EIBACH SPORT SPRINGS!
Коментар
-
Колега, защо вярвате на глупости. Тези дори и модела на колата не знаят точно какъв е. Ти Браво jtd hgt, виждал ли си. Данните за ускорението преди чипа също не са реални.Две нарисувани линии са много далече от графика.marinavtom, какво точно имаш предвид с механично вдигане на няколко коня.
Коментар
-
С тия заучени фрази от форумите...147 от колко казваш? От 155 ли?Знам ти горе-долу историята на колата от форума, до колкото помня Суки й е слагал чипа, а не ти и е 155 коня, а не 147, освен това тази мощност ти е предполагаемо изчислена на мотора, а не на гумите. Виждал съм 4-5 графики на хгт и мощността на гумите се движи между 115 и 120 коня сток.Ако искаш погледни тази темаhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...gtВиждам, че си млад и ентусиазиран, но реалността повечето пъти е по-гадна от това което ни се иска.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар