Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Музика във Брава-та

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    В вратите са елипси 5Х7", за относително малко пари единствено Hertz, говорители от марки като SONY и Pioneer са само пари на вятъра.
    На същото мнение съм. Но задължително и тях на усилвател за да има смисъл. Ако няма да има на усилвател нищо освен тубата няма смисъл да се дават много пари.Аз съм с гореспомянатия херц и съжалявам цената му е около 130-140, трябваше да си взема компонентната система пак елипса но там парите са около 200. така че пак повтарям ако няма да има усилвател е безмислено да се набиват пари в говорители. Естествено за слабо слушане става и без усилвател, но щом ЕС300 си взел не си фен на слабата музика. Особено ако е тъндер или подобните самоделки, за качество не стават. но дънятр силно това е факт Ако не си фен на силната музика разкарвай тоя субуфер и си сложи хубава компонентна система отзад няма да съжаляваш. На старата ми кола беше елипси ECX690 отзад и ES300 но от предипната им серия. Падаше ми номера редовно (в кръга на шегата разбира се, но се опитваше усилено и родовно идваха от околните заведения да ме карат да намалявам, че ги дразнело като спрем някъде с приятели а аз никога почти не съм усилвал повече от 40-50%) сега съм по-улегнал и минах на компоненти отзад и съм учуден от резултата при положение, че не съм ги слагал в кутии дори. Сега дилемата ми е дали да си давам парите за суб изобщо. При не голямо усилване ефекта е същия , особено на отворени стъкла, даже на няколко пъти ми се случи да си отварям багажника за да се види че нама туба. Е естествено не ми се разкча бронята но пък звука е доста задоволителен, а все пак това ме интересува повече Колкото до разликата между DCX и ECX елипсите, вторите са по-мощни и мембраните са с повече импегнант което ги прави потенциално по издръжливи на слънцето и темепратурике които ги очакват на задната кора. За сметка на това обаче средата на първите е по-голяма и е предпоставка за по хубав звук в средите. и при двете визирам новите серии. аз имах стария ECX той си беше с по голяма мембрана за средите.Но всичко е въпрос на лично възприятие, после финанси, а останалото е гъзария УСПЕХ!
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

d1am0nd написа:
      Сега ако ми кажеш и от каде да намеря Херц за 70-ина лева ще е добре. Аз едвам изнамерих 5х7 елипси и те са 3 модела - SPL AS-573 / SPL KP-573 / SPL XP-537K и съответно - 56лв./59.66лв./78.66лв. Ако има някъде другаде нещо по-така, споделете ...
      колега къде намери 5х7 за толкова малко пари?аз като търсих бяха над 130 най-евтините.дори не херц ми блаупункт ако не се лъжа.поняже и аз съм само с 12-ка отзад и мисля да сложа две среди 5х7 в вратите,и две виски отзад и мисля че ще е по добре.пробвах с 6х9 в вратите ама не ми се получи.трябва да се реже вратата и да се преправят корите пък си е доста работа.а за тея елипси на кората съм много против.не свирят добре.трябв да са по затворени мисля.така им се губи звука.пък и разположението им в купето за акустиката.
      fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Ами аз съм голям фен на силната музика и за сега решението е такова - Отзад на кората ECX690 и добавяне на 2ра ES300. Обаче притиснението ми е за усилвателя - Thunder TCA4111, че изобщо няма да може да захрани 2-те 12-ки + 2-те елипси. И другото което е, чудя е кутията каква да е - с порт или да я направя с 2 рефлектора ?

Коментар

Ами ето това се получи. Субовете свирят доооста прилично като с такъв усилвател. Утре ще свържа и елипсите защото днес остана време само за дупките им. За съжаление те ще се връзват към CD-то.

Коментар

искам да кажеш как се държат елипсите двоумя се да си взимам такива за по напред .. ;D " като се опаричим някой слънчев ден "
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Ibiza написа:
              искам да кажеш как се държат елипсите двоумя се да си взимам такива за по напред .. ;D " като се опаричим някой слънчев ден "
              за тия пари поразгледаи и DLS
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

d1am0nd написа:
                Ами ето това се получи. Субовете свирят доооста прилично като с такъв усилвател. Утре ще свържа и елипсите защото днес остана време само за дупките им. За съжаление те ще се връзват към CD-то.
                Струва ми се че тая кутия не е за тия хертзове.има колега където е с 2 петнайски и му остава място в багажника в бравата а пък кво става няма да говоря ако искаш мога да ти дам (параметри) за изчислена кутия на hertz es300d и да ти покажа клипчето да видиш какво прави в бравото ми
                http://alex-pishaka.alle.bg/

Коментар

Еми аз докато бях с единя говорител на който кутията му беше 72 литра (малко повече от средата на тази) хората се чудеха каква скъпа 15-ка съм сложил в багажника, а се оказаха изненадани какво може Херца с малко по-голяма кутия. Е сега ефекта е ..... само, че Тъндъра 4111 прегря и се наложи да се смени с Lanzar VIBE436 Viberant 2000-Watt та сега наистина свири умопомрачително, има да се направят още няколко неща по кутията както и да се тапицира. Та това е за сега после ще пускам снимки на всичко готово .

Коментар

И всичко е вече готово

Коментар

Харесвам! Само отлепи надписа от задното стъкло
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

това сигурно дъни здраво.честито! :D
                        fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Такаа, малко ъпдейт на темата. Миналата седмица случайно се сетих, че бях прибрал едно еквалайзерче във мазата, което вече е инсталирано в колата и усили бас-а още повече. Еквалайзерчето е Sony XEC-505 което дефакто е кросоувър + еквалайзер, малко е старичко, но поне е от "японските" години на Сони и върши уникална работа. Остава да се вземе ново CD, кондензатор, и още едно малко усилвателче за елипсите за да мога да ги контролирам и тях от еквалайзера. Та ще има още обновявания на темата която мисля да я направя като цялостен проект за Брава-та, но нека първо да намеря нещата които търся и да го започна, пък тогава . Сега и един въпрос извън аудио темата, джанти 7Jx17" ET35 4x100 и гуми 215х40, та въпросите ми са 4х100 имат ли някакви негативи, като изключим, че трябва да се купуват болтове ? Широчината 215 дали ще опират някъде ? Централния отвор забравих да кажа е 72,6, ще се намерят ли втулки за да стане 58,1 ? Мисля, че ЕТ-то е в рамките на нормалното и ще стане.П.п. На някой явно съм му пречил с музиката и така останах без задна чистачка - цялото рамо беше счупено.

Коментар

Ето ги и новите придобивки С които музиката свирна съвсем различно.

Коментар

Колега как се чуват говорителите вързани към ЦД-то, добре ли се чува или е слабо и честотите им как са ?
                              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Ами чуват се добре и отчетливо, и доста силничко, честотите са на +125hz

Коментар

Working...
                                X