Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Музика във Брава-та

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Музика във Брава-та

Здравейте колеги.Надявам се, че темата ми е пусната във правилния раздел, а ако не е ще помоля някой модератор да я премести. Значи вече купих говорител Hertz ES 300 и един усилвател Thunder TCA 4111 и оставя кутия да се направи. Тук вече идва въпросите дали си струва аз да си направя или да се купи готова. Решил съм да е 65 литра отворен обем, обаче дали няма цената на материалите да се доближи до цената на готовата кутия ? Другото което е, не знам как да изчисля размерите на кутията. Трябва да се купят и някакви говорители за отзад защото да има няма нищо освен subwoofer-а и се чудя дали да взема някакви елипси или някакви пищялки за 60-70лв. Ще предложите ли нещо ? И дали усилватела ще захрани добре Херца ?

Ако усилвателя се настрои добре ще захрани херца,иначе за елипси е по-добър вариант отколкото само пищялки,но трябва режеш кората и после трябва да помислиш за някакви дунапрени да сложиш на пластмасата,на която ляга кората понеже елипсите ще натежат и кората ще започне да трака(казвам от личен опит).За кутия нека някой по-запознат каже,аз съм с Пайнер 12-ка и готова кутия с формата на цилиндър,но е малка и не може да изкара оптималния звук на говорителя,а усилвателя ми е Тъндър 4110 и добре се справя.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Свали си от замунда Bass box 6 Pro. Това е програма за правене на кутии Много хубаво дава размерите за рязане след като зададеш дебелината на материала.Ако не ти се занимава и имаш парите, по-добре си купи готова, защото не вярвам да нацелиш всичко от първия път, но дано греша Обема който искаш ми се струва прекалено голям. В книжките към колоната не пише ли някакви препоръчителни литражи?На моя Пайнер 12" 400 RMS му препоръчват 49 литра отворен и май 25 затворен.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И аз съм с Hertz ES300D само че и усилвател Thunder TCA-4090 и аз нямам подходяща кутия за говорителя сега сам с някаква щайга където заема повечето пространство от багажника в Бравото
        http://alex-pishaka.alle.bg/

Коментар

Сигурно ще се купува кутията, то се е видяло. За елипсите мислех някакви трилентови обаче каква марка ? Някакви наблюдения към конкретен модел ? За обема, в книжката на Херца му дават 29 литра затворен и 38л. отворен, обаче като се разрових из нета и четох, че 60-65 литра каса за този говорител е най-добре, а ако някой е пробвал в действителност със същия говорител колко литра е оптималния вариант ще е най-добре.

Коментар

За марка елипси вече е относително,аз лично съм с един от най-високите класове на Sony Xplod но забравих точно модела кой беше и съм мнооого доволен от тях.Има добри варианти на Херц по около 100-130 лева също е добре.С риск да бъда оплют колегите ще ти предложа да забравиш марки като Тъндър,Блаупункт,Кенууд за елипси.Вземай или Сони,или Пайнер,или Херц.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
              За марка елипси вече е относително,аз лично съм с един от най-високите класове на Sony Xplod но забравих точно модела кой беше и съм мнооого доволен от тях.Има добри варианти на Херц по около 100-130 лева също е добре.С риск да бъда оплют колегите ще ти предложа да забравиш марки като Тъндър,Блаупункт,Кенууд за елипси.Вземай или Сони,или Пайнер,или Херц.
              Съгласен за Хертз-а аз съм с такива
              http://alex-pishaka.alle.bg/

Коментар

С кутията стигнах до тук. Дано някой по-запознат колега да каже мнението си за кутята, за да не се хвърлям толкова бързо да поръчвам готова или да почна сам да си я правя. Това са външни размери.

Коментар

И да ви попитам за размера на предните говорители на Браво/Брава където са на вратите ? Като какво може да се побере там ? Щеше ми се да вадят и приличен бас и да не "издъхват" като почне да се усилва "volume-то". Отворен съм за предложения до 60-70лв.

Коментар

В вратите са елипси 5Х7", за относително малко пари единствено Hertz, говорители от марки като SONY и Pioneer са само пари на вятъра.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Сега ако ми кажеш и от каде да намеря Херц за 70-ина лева ще е добре. Аз едвам изнамерих 5х7 елипси и те са 3 модела - SPL AS-573 / SPL KP-573 / SPL XP-537K и съответно - 56лв./59.66лв./78.66лв. Ако има някъде другаде нещо по-така, споделете ...

Коментар

Здравейте отново колеги ! Поради това, че когато купувахме Фиат-а нямаше задни говорители, сега е само с предни и говора се губи много от суб-а и не се чува почти нищо освен бас. Та сега съм отделил стотина лева за нещо за отзад. Предполагам, че елипси 6х9 ще са най-подходящи, но въпросът е кои по-точно. На мен ми се искаше да си направя цялата линия да е от Херц, но единствените 6х9 са Hertz DCX 690, а не знам как са като качество на звукът. Аз честно казано, нямам пряко наблюдение върху елипси и за това се допитвам до вас. Та, ще се реже кората без това нямам как да мине. Как мислите дали тези Херц-ове си струват или има нещо по-добро за същите пари ? Може да отделия и за това - Ground Zero GZIF 6904X стига да си струва.

Коментар

Конкретния модел елипси мисля, че бяха хубави. Доста колеги имат такива, нека кажат и те мнение.П.С. Забравих да напиша какво направих предната седмица...Взех старата тъндърска туба 12" (http://tony-sjd.com/images/!tuba-ltq37-10__Thunder!tubaThunder.jpg), Изкормих и вградения усилвател, махнах и от дължината към 15 см, изрязах и едно дъно с което да я затворя отзад и комбинацията се оказа страшно печеливша.Стана супер компактна за разлика от 50 литровата с която бях. Баса е много плътен и изчезна "буботенето", което го имах при отворения обем.Най-смешното е, че тъндъровата кутия е направена от пресован картон или нещо подобно, та я рязах с макетния нож ))Бях се примирил, че като намаля размера на кутията, ще ми е гадна музиката, но си обърнах представите на 180 градуса Ако искаш, довечера мога да я снимам и да кача някоя снимка.
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ами добре колега, ако искаш сподели какво си направил. Аз имам още един въпрос, но както темата не върви май сам ще трябва да си отговарям. Има ли съществена разлика между Hertz DCX 690 и ECX 690 имам предвид струват ли си 50те лева отгоре за ECX ? И още нещо, елипсите ще се свързват към усилвател, няма да е към плеър-а. И остава въпроса как се представя GZ-то от горния ми пост.

Коментар

Ей това ми е творението:http://dl.dropbox.com/u/54623714/201...pgПедята ми е 25 см. , значи да е дълга към 35.
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                              X