Искам да похваля моя приятел Тенко, който почти сам, с малко помощ от мен и други приятели успешно реализира проекта за конверсия на неговото Браво HGT към турбинизиран вариант.За донор на двигателя бе избрана Ланча Капа 2.0 16v turbo.Съжалявам, че не се сетих да снимам в началото проекта, но имам няколко снимки от финалните етапи на работа и клипче от преди малко, когато беше първото палене на двигателя след навързването на кабелите.Двигателят от Капата беше напълно разглобен, до болтче, почистен, реновиран където се налагаше и сглобен отново.Засега всичко е сток, вкл. и турбината. Тепърва ще се чипосва и подменя турбината.По-късно ще дам повече подробности по проекта. Ето сега 2-3 снимки, и се насладете на звука от първото палене.http://www.youtube.com/watch?v=ISGvEWzDXgsЕто и второто:http://www.youtube.com/watch?v=mORJ9LHwTh8(Никой не очакваше да запали от първия път, дори и самия Тенко )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT BRAVO 2.0 16v TURBO
Collapse
X
-
Immortal написа:Да, за същото. Но това със 4х4 се отлага засега... за по-добри временаFabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
Коментар
-
Малко ъп.Колата си е в движение от както е запалена.В момента турбината е нова, Гарет, не помня в момента модела.След няколко варианта за предавки, засега най-добре се държи колата със стокова скоростна кутия от JTD. Ето какво може колата засега.
Коментар
-
Възможно е, има още много за напасване. В момента турбината е до 1 бар.Клипчето е снимано в къс участък между две детелини и е трябвало да се спира за да не се подмине изхода.И е леко нагорнище до някъде, доколкото има значение.Хубавото е, че при редовно ръчкане и каране из Балкана, средният разход е около 8/100 ( и на мен не ми се вярваше ).
Коментар
-
Immortal написа:....Хубавото е, че при редовно ръчкане и каране из Балкана, средният разход е около 8/100 ( и на мен не ми се вярваше ).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар