Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Як БАСС в Мк1 Пунто ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Як БАСС в Мк1 Пунто ...

Искам да си направя нова кора , дървена на нея ще има една 12-ка тъндер с 2 бас рефлектора стигащи почти до пода на багажника , и 2 елипси 4 лентови от 2та края на 12ката ... Притесняваме факта ,че кората ще се скърши от MDF ли да я правя или да търся някакво дърво (дебела дъска) задане се скърши ... (от лудницата)
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

От каквото и да я направиш е все тая.Не се прави от МДФ или ПДЧ,защото няма здравина а и напои ли се зимата с влага ще ти стане като лодка.Не се залъгвай че ще ти излезе "як бас".За хубава и плътна динамика се иска говорителя да е в кутия(тогава говорим за "як бас).Всичко друго е компромис и селяния от рода вижте ме имам бас на кората.Имаш обаче не свири.Надявам се да съм ти помогнал за решението.Послушай ме занимавам се от 12 години с автоозвучаване.Сложи си само елипсите на кората.Басчето си го пусни в една кутийка в багажника.
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
      От каквото и да я направиш е все тая.Не се прави от МДФ или ПДЧ,защото няма здравина а и напои ли се зимата с влага ще ти стане като лодка.Не се залъгвай че ще ти излезе "як бас".За хубава и плътна динамика се иска говорителя да е в кутия(тогава говорим за "як бас).Всичко друго е компромис и селяния от рода вижте ме имам бас на кората.Имаш обаче не свири.Надявам се да съм ти помогнал за решението.Послушай ме занимавам се от 12 години с автоозвучаване.Сложи си само елипсите на кората.Басчето си го пусни в една кутийка в багажника.
      +1

Коментар

[quote="ronald"]
        galinchooo написа:
        пробвах го с Блаупункт в багажника и 2те елиписи ... не ми хареса може и повече , очаквам друг ефект от басс на кората ...И никои няма ми го гледа колата е затамнена от сякаде ... И се пак си оставам селянин номер 1 Тенкс за съвета
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Ако си пробвал баса на блаупункт с кръглата кутия естествено че няма да ти хареса.Кръгла кутия, още повече и с бас на блаупункт = слаба динамика.А щом и това свирене не те задоволява то ако сложиш баса на кората тотално ще се отчаяш колега(никва динамика).хихихихи :D :D За да ти излезне хубава динамика:1во хубава кутия(трапец или правоъгълна),бас на паинер еднонамотков задължително или kenwood и яко стъпало.Това е от към евтино и да свири.Имаи предвид,че огромна част от динамиката се дължи на кутията и баса,а с блаупункт това не се случва.Имат само 2 модела хубави стъпала нищо повече от към техника. :D :D :D С този тъндър не те виждам с музика изобщо близкото бъдеще...... :D Успех колега.Режи пък каквото излезе...
          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Колега, послушай Галинчо! Право ти казва. Елипсите ще вадят по-добър бас отколкото бас говорителя на кората.Точно за 12’’ тъндър съм стигнал до извода, че свири най-добре в заводската си кръгла кутия.Ако не можеш да си прежалиш багажника, по добре се откажи.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Бас на кората може да си помечтаеш освен ако не си направиш и кутии от долу не очаквай нищо кои знае кво на кората като звук освен среда и високи..направи си кутия,бокс,тубаа относно Blaupunk и от това не чакай кои знае какво като говорители са ми паднали много в очите доста са зле както те съветват колегите сложи си някви елипси на кората които повече ще ти върнат работа за среда и високи от колкото за ниски ако искаш по прилична музика си трябва кутия,бокс,тубаи бягай далече от Blaupunk говорителите на Thunder също имам само лошо впечатления от тях имат усилватели прилични.. но за говорители хич не ги бива (Това си е мое мнение - понеже съм сменвал/връзвал 1 милион музики и вече ми е толкова писнало че даже седя с оргиналния Sound ) Се пак ти си решаваш какво да си слагаш и правиш
              Fabbrica Italiana Automobili Torino
              F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
              F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
              F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

M5kov написа:
                Колега, послушай Галинчо! Право ти казва. Елипсите ще вадят по-добър бас отколкото бас говорителя на кората.Точно за 12’’ тъндър съм стигнал до извода, че свири най-добре в заводската си кръгла кутия.Ако не можеш да си прежалиш багажника, по добре се откажи.
                моq съвет е да забрави6 Thunder-a събери пове4ко пари и един Alpine- Rили един Kicker- L5/L7 та дори и на старо да са6tе ти е достатъ4но, a след това едва ли 6tе мисли6 за надграждане

Коментар

Ам ще я пробваме пък каквото стане , разчитам на обема на багажника ... се едно е в кутия , и на 2 бас рефлектора които ще почват от кората и ще свършват малко преди пода на багажника , надявам се да се получи отекване , ако не здраве са напраи 3та кора и ще направя както казвате ...

Коментар

Аз съм със една 15-ка паинер и 2 елипси трилентови пак паинер на кората и мога да ви кажа че прави якия бас със супер качество а не само някакво думкане от кутията

Коментар

Punto_Manqk написа:
                      Аз съм със една 15-ка паинер и 2 елипси трилентови пак паинер на кората и мога да ви кажа че прави якия бас със супер качество а не само някакво думкане от кутията
                      При Пайнер за качество не трябва да се говориКолега какво стана, дай снимки и клипове

Коментар

Пайнер въобще не са "черешката на тортата" от към говорители, но спрямо Тъндър или Блаупункт са извънземни :D
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                        X