Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вграждане на часовник от пунто в плафона на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вграждане на часовник от пунто в плафона на Браво

Доста се чудих, къде да пусна темата, но май тук е най-подходящо.Моля за мнения и съвети по изработкатаТака.. купих този часовник от плафона на пунто:Имам два плафона от браво, които ползвам за проба, за да не си ос**ам моя. След доста размисли и страсти реших, че единственото подходяюо място е м/у стъклото и бутоните на плафона. Използвам примерна снимка, защото не снимах вчера. Довечера ще пусна реални снимки.Изрязах мястото с макетен нож и дооформих от двете страни каналчета с поялник, за да може, да хлътне вътре.Иска дооформяне с пилата, и ще стане. Въпроса ми е следният. Вероятно на места ще иска да се подмаже с някакво лепило или нещо такова. След това евентоално шкурене и спрей. Моля по вещите да помагат. Колегата, lithrone да не щади съвети
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

браво колега изпреварил си ме,аз от две седмици търся из Сливен точно такъв часовник от плафон на Пунто и мисля да го вграждам в Бравото на моя плафон но не отдолу(както при теб) а на "задната страна",вярно е че часа ще го виждат тия които се возят отзад но така си мисля само да намеря плафон.Този колко пари го купи,изпробва ли как се вижда часовника,има ли достатъчно място в оригиналния плафон?

Коментар

Колега и аз исках там да го слагам. Ама тоя часовник лицевата му страна е два пръста и не се събира. Това е единственият начин. Освен това вътре трябва да се преправя целият плафон, ако искаш да свети пак някога Ще трябва да играе поялника.Тъй като вчера не успях да намеря поксипол никъде(беше 7 часа) отидох и взех някакво друго, ей така на късмет. Естествено той моя късмет с магарешки тъпкан и се оказа някво, което остава еластично след това. Мисля в/у него да си нанеса поксипола и да действам с шкуренето. Ето малко снимки.
      Прикачени файлове

Коментар

На първата снимка съм сложил два прозрачни правоъгълника. Там съм издълбал два канала и часовника ляга само там. На дългите страни направо си хлътва вътре.Колега, часовника го взех за 10 лв. от един колега. Малко не ми се даваха 15 лева(с доставката) ама други оферти по хубави нямаше.

Коментар

Като гледам, хич нямаш нужда от съвети! Става добре, но имам една забележка. Трябваше да вземеш плафон от мареа. Има едни, които са гладки, а не с тази специфична, грапава повърхност. След акто китнеш и изшкуриш, ако не свалиш релефа на целия плафон с шкурка, ще се вижда, че нещо е правено там.Като цяло, не ми стои добре там, този часовник. Все си мисля, че един от Корса или Лачети, ще стои по-добре на духалката над централанта конзола.

Коментар

lithrone написа:
            Като гледам, хич нямаш нужда от съвети! Става добре, но имам една забележка. Трябваше да вземеш плафон от мареа. Има едни, които са гладки, а не с тази специфична, грапава повърхност. След акто китнеш и изшкуриш, ако не свалиш релефа на целия плафон с шкурка, ще се вижда, че нещо е правено там.Като цяло, не ми стои добре там, този часовник. Все си мисля, че един от Корса или Лачети, ще стои по-добре на духалката над централанта конзола.
            Той моят плафон е такъв галадък, но реших да ползвам другите, за да не го ос**а моя.Ако го "китна" с поксипол, дали ще стане работата? Смисъл само там където е сега с другото лепило. Ще се шкури ли без проблем?

Коментар

А как ще се вижда този часовник? Трябва да заничаш под плафона, а това някак не е удобно .И аз имам допълнителен плафон и се чудя дали да не изтърбуша някой ръчен часовник и да го сложа там, само че на тясната страна откъм купето.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Там е работата, че този неможе да се събере на тясното. И да не е удобно, по-добре от колкото да го няма.

Коментар

А що не го наклониш като му подложиш нещо и после да го китосаш? Разправия е ама ще стане по-добре.Нещо такова:
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    А що не го наклониш като му подложиш нещо и после да го китосаш? Разправия е ама ще стане по-добре.
                    Ще стане голям филм със слагането и махането на платката.

Коментар

Вярно е ама го слагаш веднъж и там да векува Незнам, ама плафона е доста неудобно място за такива добавки... Аз понякога се чудя, дали да не си сложа оригиналния касетофон именно заради часовника Нямаш ли някой ръчен часовник? Няма подсветка ама е по малък.
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Трябва да му направя една дупчица само и става адски грозно

Коментар

reter написа:
                          Ако го "китна" с поксипол, дали ще стане работата? Смисъл само там където е сега с другото лепило. Ще се шкури ли без проблем?
                          Китвай с кит за пластмаса, но си направи твоя плафон.Няма как да го прецакаш.

Коментар

lithrone написа:
                            reter написа:
                            Ако го "китна" с поксипол, дали ще стане работата? Смисъл само там където е сега с другото лепило. Ще се шкури ли без проблем?
                            Китвай с кит за пластмаса, но си направи твоя плафон.Няма как да го прецакаш.
                            Благодаря за насоката.Днес ще се правя на студент ама утре го мятам.

Коментар

Днес се продължава. Купих си това:Цената му е 8лв.

Коментар

Working...
                              X