Здравейте колеги,преди няколко месеца си купих бебчето - купе 1.8 много тъмно синьо 2000г )) и съм страшно доволен до момента Ноо искам да го съживя малко като му сложа филтър апекси или К&Н, генерация и чип, но имам няколко въпроса:1. Колко мм да е генерацията (от меката връзка назад) защото всички майстори различно казват, а не искам да се получи отрицателен ефект от прекалено широка генерация 2. При кой да си направя чип/ремап Благодаря предварително и се надявам да ми помогнете Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Генерация и чип за Фиат Купе 1.8
Collapse
X
-
За генерация, ако все още караш с катализатор, според мен ще е най- чистия вариант да го махнеш и да сложиш 2 нови гърнета ( резонаторно и крайно) с 55 мм нова тръба. Повече от толкова няма никакъв смисъл, ако не мислиш да влизаш в големия филм. Филтъра според мен пак ще е по- добре да е за вхраждане в кутията на сегашния ти филтър (панелен) и да е K&N, освен ако не целиш да ти бръмчи и той.За чипа не съм много наясно, но като гледам диджитал-а цените бая са ги смъкнали, така че според мене ако ще правиш чип по- добре дай 100 лева на тях отгоре отколкото някой квартален за 200 лева да ти счупи колата.Ако сложиш чип от тях пиши после какъф е резултата и дали си доволен.Бтв сложи и едни иридиеви свещи, знам че са 120-тина лева ама ефект има.
Коментар
-
Катализатора го махнах и ми сложиха тръба и сега звънти мн гадно и ме дразни Колектора по-нататъка ще го направя, сега искам след меката връзка всичко долу, защото катализатора е на 57мм външен размер, след него има 1 малко гърне пак на 57мм, а след него средното и крайното са на 44мм прахосмукачката ми е с по-широки тръби :D и мисля да сложа 2 резонатора - един в началото и един на мястото на средното гърне, за да не бучи много А за чипа няма да пестя пари. Но си мисля, че дигитал тунинг слагат стандартни (готови) настройки за дадения двигател а след като му сменя филтъра и генерацията, ще се промени дебитът на въздуха и изкараването на газовете .... и си мисля, че трябва да се правят настройки според конкретните обстоятелства, а не да се сложат готови
Коментар
-
radoslav_ написа:А за чипа няма да пестя пари.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Филм-а е голям.Има направени такива купета, но парите никък не са малко.А и там играе азот.....Това което аз ще ти предложа, ако наистина искаш да даваш пари:Вземи едни разпределителни валове от twin spark 1.8, вземи по-голям дросел, направи си генерацията, сложи тогава чип.Ще изкараш около 150-160 коня на мотора.Но парите ще са доста....а резултата ще е една идея по-бърза кола.Ето едно бг купе 1.8http://www.cardomain.com/ride/3172664/1998-fiat-coupe<<KARKELANOV>>
Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
radoslav_ написа:Колеги, благодаря за отговорите! И мн др хора ми казаха да не се занимавам, защото ефекта няма да е голям и по-добре да не си прецаквам колата, защото е наистина в уникално състояние. Ще си сипвам 100 октана и стига толкова :PAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ако е наистина 2000г с хибридното ЕКУ забрави някой да ти направи чип, по живи даннииначе суперспринт имат предложение, което много приятно сваля въртящият моментhttp://www.supersprint.com/en/prod-p...___97.aspxда не говорим, че вьоснер имат бутала със степен 9:1 :D :D :D
Коментар
-
Insane написа:За генерация, ако все още караш с катализатор, според мен ще е най- чистия вариант да го махнеш и да сложиш 2 нови гърнета ( резонаторно и крайно) с 55 мм нова тръба. Повече от толкова няма никакъв смисъл, ако не мислиш да влизаш в големия филм. Филтъра според мен пак ще е по- добре да е за вхраждане в кутията на сегашния ти филтър (панелен) и да е K&N, освен ако не целиш да ти бръмчи и той.За чипа не съм много наясно, но като гледам диджитал-а цените бая са ги смъкнали, така че според мене ако ще правиш чип по- добре дай 100 лева на тях отгоре отколкото някой квартален за 200 лева да ти счупи колата.Ако сложиш чип от тях пиши после какъф е резултата и дали си доволен.Бтв сложи и едни иридиеви свещи, знам че са 120-тина лева ама ефект има.O.E.Motorsport
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар