Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.6 Неон/диод осветление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Брава 1.6 Неон/диод осветление

Здравейте, колеги! Тази вечер, както си гледах количката, ми хрумна идея да й сложа някоя друга лампичка и реших да пусна една тема за повече информация и съвети. Като за начало мисля да сложа под нея някой друг диод ( от друга тема прочетох, че диодите по се препоръчвали отколкото пури ... ) и искам да разбера колко най-малко левчета ще мога да си направя що-годе хубаво осветление, защото ходя на уроци и тем подобни истории и нямам голяма възможност да отделям много за колата. Искам да бъде с прекъсвач ( незнам дали точно това е думата ) да мога да си го пускам когато пожелая. Друго за сега не се сещам, но 100% ще има

Re: Фиат Брава 1.6 Неон/диод осветление

cheater993 написа:
    Здравейте, колеги! Тази вечер, както си гледах количката, ми хрумна идея да й сложа някоя друга лампичка и реших да пусна една тема за повече информация и съвети. Като за начало мисля да сложа под нея някой друг диод ( от друга тема прочетох, че диодите по се препоръчвали отколкото пури ... ) и искам да разбера колко най-малко левчета ще мога да си направя що-годе хубаво осветление, защото ходя на уроци и тем подобни истории и нямам голяма възможност да отделям много за колата. Искам да бъде с прекъсвач ( незнам дали точно това е думата ) да мога да си го пускам когато пожелая. Друго за сега не се сещам, но 100% ще има
    Взимаш си диодна лента на метър ,едно ключе ,някой друг метър кабели и си готов...Не повече от 30-40 кинта...Зависи колко метра вземеш де...И ако лентата е водоустойчива е по-скъпа...Но до 50 лева ,най-много ще се вместиш...
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Ясно. А на пясъчно-златист цвят какъв цвят лампа му ходи? Червено дали ще му прилича или .. нещо друго?

Коментар

Мисля, че ти трябва тази програма за да си прецениш ти http://itschool.bg/tutorials/article/2186/Според мен червено ще е ок.
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Това уроче ще ми дойде добре. Благодаря! Днеска видях, че под задния попелник има някакво копченце... и мисля него да използвам за прекъсвач. Като изкарах целия панел на пепелника видях, че кабелите му са срязани и си нямам никаква идея за какво е служело... Ако не разбрахте за къде става въпрос, утре ще се постарая да кача една снимка.

Коментар

Досега съм виждал коли само с червено и синьо осветление отдолу...Сложи жълто примерно...Аз на този цвят така бих направил...
            EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi ще може ли да ми дадеш линкче за диодни ленти, че тъкмо ходих до магазин за авто аксесоари и ми убиха представата за диодни летни на метър ... имаше само някакви лентички по 15-20 см, като 2 такива струват 15 лв.... Също като попитах ми казаха, че нямало ленти на метър ...

Коментар

http://www.led-osvetlenie.com/index....rips.htmИма всичко,пари да имаш.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Колега аз сам си направих неона, ако ти идва от ръка жичкаджийството и ти можеш да си го направиш сам. :D
                  Мъжът откри ЖЕНАТА и създаде СЕКСА.
                  Жената откри СЕКСА и създаде ГЛАВОБОЛИЕТО.
                  Мъжът откри ПАЗАРА и създаде ПАРИТЕ.
                  Жената откри ПАРИТЕ И Е*А МАЙКАТА НА ВСИЧКО!!!

Коментар

Mitaka_87 написа:
                    Колега аз сам си направих неона, ако ти идва от ръка жичкаджийството и ти можеш да си го направиш сам. :D
                    Покажи и разкажи какво си сътворил,и с какви материали?
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                      Mitaka_87 написа:
                      Покажи и разкажи какво си сътворил,и с какви материали?
                      Точно, може и аз да взема да си го направя сам Мерака ми е голям, така че трябва и сам да мога да си го направя.

Коментар

Ето едно четежче, което си направих. Та за всеки светодиод запоих по един резистор за да преобразува това за всеки по отделно, така по трудно ще изгарят. Някои хора запояват в двата края по един, но аз реших за всеки по отделно да си има резисторче. Светодиодите са с голям ъгъл на светене 120 градуса се водят. Разпробих кабелният канал през 10см и сложиш диодите в дупките. Така забравих точно диаметъра на диода колко беше, но се разпробиха с малко по малка бургия и като мушкаш диода се чува "щтрак" и така уплътнява хубаво. Задължително кабелите се подават в краищата на кабелния канал, запълва се обилно със силикон и си готов за монтажа под колата. Хванал съм го с "Г" образни "пластинки" и "самонарезни" винтове. След като съм свързал кабелите под колата и съм вкарал двата края на съединените кабели в купето си направих копче с което да си пускам неона когато ми е кеф, а не да свети с габаритите. ЕЙЙЙЙййййй колеги откраднахте ми хляба ейййй cheater993 Успех! И пиши
                        Прикачени файлове

Коментар

Колега, извинявай, но ще може ли да го споделиш в докс.бг или някъде другаде, че много лошо качество е снимката ...

Коментар

http://dox.bg/files/dw?a=5693f47df7

Коментар

http://www.bgled.com/index.phpАз ето от тук си взимах лента ,цените са без ДДС ,но са добри...Лентата е добра ,доволен съм...

Коментар

Working...
                              X