Колеги има едно питане и държа да ми отговарят само реално компетентни хора ...Kарам ново Гранде Пунто 1.3 Мултиджет 75 hp.След стандартен чип тунинг (ремап - смяна на софтуера - говорих с 1-на фирма) конете скачат на 90 hp и разхода на гориво се оптимизира респ. пада.Интересувам ме следните неща:1. Едно такова вдигане на мощността крие ли рискове за двигателя? Скъсява ли се реално живота на моторчето? 2. Това че моторът е сравнително нов и неразработен (11 000 км) проблем ли е? В смисъл доколко е удачно да се прави ремап на неразработен двигател? 3. Въобще има ли от какво да се притеснявам или да си правя чип тунинга и да си свиркам?Благодаря Предварително на всички компетентни по темата, които се включат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧИП ТУНИНГ на Фиат Гранде Пунто 1,3 Мултиджет 75 hp
Collapse
X
-
S.W.A.T. написа:Направи 30-40 хиляди км поне и тогава мисли за такива щуротии Ако аз имах чисто нова кола първо бих я разработил добре както си е и после такива инициативи
Коментар
-
S.W.A.T. написа:И ние в сервиза слагаме чипове на идиотите, дето си купуват някви коли на 0 Км и нямат никво вървене... който издържи 30-40 хиляди осъзнава кога идва силата на нов двигател
Коментар
-
Sev написа:не виждам какво не и е "разработено" на колатанищо няма да му стане на моторадействай смело
Коментар
-
dancoo написа:Аз като гледам на теб всичко ти е ясно, даже се чудя защо задаваш въпроси по форума.
Коментар
-
Не, няма да получиш, ние тука само трупаме бройки мнения и си губим работното време.Недостатъци:- висок разход, за да върви иска нафта , нали ? - по-бързо износване на съединител/маховик, в зависимост от това, кой колко ще я пипнеПредимства:- не можеш да си познаеш колатаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Не, няма да получиш, ние тука само трупаме бройки мнения и си губим работното време.Недостатъци:- висок разход, за да върви иска нафта , нали ? - по-бързо износване на съединител/маховик, в зависимост от това, кой колко ще я пипнеПредимства:- не можеш да си познаеш колата
Коментар
-
Ако се поразровиш и прочетеш, какво точно прави един "чип тунинг" ще си отговориш сам на въпроса.Всяко набиване на някакви незнайни "тунинг’ таблици в екуто без реално да се види какво се случва при различно натоварване на двигателя са си пари дадени на вятъра и освен плацебо ефект могат да ти счупят мотора.Така, че всичко опира до качество. И ако се замислиш над написаното, ще разбереш, че при така зададения от теб въпрос няма как да ти се отговори.При кадърно написани таблици има само плюсове, защото софтуера от завода е така написан, че автомобила да покрива действащите еко норми, което води до своите минуси за перформънса.Дерзай.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар