Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Такива спирания при мен няма да има , ходих при тези, че са ми близо http://www.kolos-ms.net/ , уж ги има на сайта ама човека в магазина 15 минути търси на компа и каза, че нямат, а и тъй като купето е стар модел /надявам се да няма обидени колеги с купета/ не ги поддържат на склад и ми предложи други или чрез поръчка ама ще ги чакам до бъдни вечер, няма повече да ви занимавам с мойте накладки, че 3 страници за това пиша, дано скоро приключи търсенето и следващото ми мнение да е в снимки
    punto HGT

Коментар

точно твоите апарати са старите наистина, НО това не е спирачна система специално за фиат било то купе, карат я почти всички коли от тези години и накладките са същите за голф 3 гти, сеат толедо 140кс, разни други фиати, алфи и ланчи... :D отишъл си на някaкъв доста незареден магазин защото тук накладки за тези апарати имат навсякъде и то с кашони :D
      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Точен парт. номер можеш ли да ми изнамериш ??
        punto HGT

Коментар

OEM - 9946227, 71748387, 9944678 И една справка в еврото ....http://www.euro07.bg/catalog/catalog...yCode&id=18252
          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Виж в аутохит има валео и брембо - аз бих взел валеото - 81лв клиент.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Виж в аутохит има валео и брембо - аз бих взел валеото - 81лв клиент.
              Aз карах с валео на типото и е нечовешки жмел
              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Еми ... разни хора, разни идеали Аз карам с брембо макс и валео и съм доволен.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Еми ... разни хора, разни идеали Аз карам с брембо макс и валео и съм доволен.
                  Брембо макс с трв ...
                  Прикачени файлове
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Нещо друго за, което не се бях сетил, горе на снимката се вижда скобата на самия апарат, която държи накладките да не дрънчат, при мойте апарати, които взех от купе, няма такава скоба, няма и водачи, по които евентуално да влезе накладката, предполагам трябва да имам такава скоба и при мен??, ако не обясних като хората по късно ще кача снимка на апаратите.
                    punto HGT

Коментар

Имах ходене близо до газаджията и решил ей тъй ненадайно да отида пак до него и му казах да ми върне първоначалните настройки, с които беше колата преди той да пипне и ..... у чудеса, колата си тръгна без никакви проблеми и хълцания, явно "симпатягата" с вдигане на диаграмата с + я е настроил да пуска повече газ във високи, от там колата се е давила и за това е забиавала и прекъсвала, сега намали тия стойности и всичко се оправи, тц тц тц май трябваще сега да искам той да ми плати, а не аз Ето снимка на това, което имам, трябва ли ми още някоя част към апарата, пластинка, скоба или нещо друго ??
                      Прикачени файлове
                      punto HGT

Коментар

При тоя модел апарати пружините са върху самите накладки.
                        Маренго 1.9Jtd-110 2002

Коментар

Да докладвам какви ги свършихме днеска пак с помоща на Сашо, Слави и Данчо.1. Обезмаслител по апарати и дискове2. Връзване с телчица за най близкото дърво3. Пръскане с боя4. Монтаж и сме готови.Сега чакам да улегнат накладките и да се надяваме да се подобри спирането, към момента не усещам разлика.Ако някой иска да направи същото и да мине на по голям размер дискове е необходимо да си намери следните части:1. Спирачни апарати от фиат купе 2.0 16V 139к.с.2. Дискове 284мм3. Накладки OEM - 9946227, 71748387, 9944678Сваляте ваще и монтирате тези от купето, нищо не се преправя, пасват директно на шенкела на пунтото, болтовото разстояние осово на шенкела на пунтото е точно 10см, ако има и други спирачни апарати, които са за диск 284мм с такова разстояние би трябвало да стане, примерно от браво/мареа 2.0 20V, там мисля има само разлика в офсета на диска.
                          Прикачени файлове
                          punto HGT

Коментар

Дидич, а задните от купето по големи ли са от на пунтото? И ако да дали ще паснат без доработки?

Коментар

Задните от купето са на 240мм, тоест толкова колкото и на пунтото, там няма смисъл да сменяш
                              punto HGT

Коментар

Едно питане към колегите с купетата и най вече към S.W.A.T.Това от снимката нормално ли е ??, смисъл тази ръждива линия от към вътрешната страна нормално ли е да я има или трябва цялата площ на диска да е огледална, сиреч накладката да минава по цялия диск.Минах вече към 600-700км с новите накладки, все още разлика не намирам в спирането, но пък и не ми се е налагало да спирам екстремно, дано не се окаже излишно упражнението, което направих с тия дискове и апарати
                                Прикачени файлове
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X