Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    didich написа:
    п.п. мисля да замеря и компресията за да видя какво ще покаже, но ще видя кога
    Ама ти не си ли досега
    Мерена е Емо, но майсторчето е с къса памет и вече не помни, сега мисля да присъствам на меренето и ще си записвам
    punto HGT

Коментар

Мерих компресията днес:1-ви - 12,22-ри - 12,23-ти - 13,04-ти - 12,5Май по-нататък като дойдат излишни финанси ще се сваля пак главата и ще се прави както си трябва + портване като хората и полиране и повече няма да се занимавам с тоя мотор
      punto HGT

Коментар

Тия дни проведох кореспонденция с по известните тунинг сервизи за чип тунинг на космическата технология наречена "Hitachi" Говорих с ХЕЕД АУТО, Мadness motorsport и brezel - никой не може да пипа по тоя комп и никой не се наема да пробва да пипа по него, лоша работа, а толко хитачита плачат някой да ги разчопли , продължавам проучването , ако открия светлина в тунела ще пиша пак.
        punto HGT

Коментар

http://www.carpower.bg/Приятел ми е, говорил съм с него преди време за хитачито, звънни му и си поговорете да видим какво ще каже.
          Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

riot написа:
            http://www.carpower.bg/Приятел ми е, говорил съм с него преди време за хитачито, звънни му и си поговорете да видим какво ще каже.
            Сега говорих с O.E.Motorsport, човека каза, че може да го направи, но заради хардуерните промени по мотора ще трябва да му оставя колата за няколко дни за да може да направи специфичен мониторинг за детонационно горене и да настрои авансите правилно, след това мога да ходя някъде да ми я замерят на дино да се види какво е положението, диното е 80лв. до три замервания.Сега ще пиша и на човека, който си ми посочил, мерси
            punto HGT

Коментар

riot, сега му звънях, каза че се занимава със стандартни неща, смисъл с тези доработки по мотора, които имам нямало да стане, защото нямал и сонда да види смесите, а пък и каза, че е във Варна и ..... с една дума отказа ангажимент , като му дойде времето най вероятно ще се чуя пак с колегата O.E.Motorsport
              punto HGT

Коментар

Забравих да питам, тая разлика в компресията м/у цилиндрите вредна ли е за мотора или до 1 атмосфера е в рамките на нормалното ??1-ви - 12,2 2-ри - 12,2 3-ти - 13,0 4-ти - 12,5
                punto HGT

Коментар

didich написа:
                  Тия дни проведох кореспонденция с по известните тунинг сервизи за чип тунинг на космическата технология наречена "Hitachi" Говорих с ХЕЕД АУТО, Мadness motorsport и brezel - никой не може да пипа по тоя комп и никой не се наема да пробва да пипа по него, лоша работа, а толко хитачита плачат някой да ги разчопли , продължавам проучването , ако открия светлина в тунела ще пиша пак.
                  Мда, щото нямат кабелЯ, говори с МОМО, той може да те понасочи какво да правиш в случая. Кабел няма никъде. Те това е поблема, няма как да му бръкнат у душичката на това жАвотно.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Момо може да му предложат джанти и още нещо, виж МЕМО може и да му каже нещо.Първо неговото ЕКУ няма нищо общо с твоето, второ - въпросната букса, за която говориш, сигурен ли си, че отива до куплунга на ЕКУто или само гадаеш ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мен отива.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Май въпроса не опира само до кабел, да беше само кабел да си го беше купил някой до сега, това хитачи не се слага на коли от преди година две, до колкото знам/чувал самия чип е залят или капсулован и аз незнам как да се изразя и самата му подмяна изисква допълнително ровене в самото ЕКУ.O.E.Motorsport ми каза, че имал самия програматор за това ЕКУ, но първо ще трябва да свали чипа, най вероятно да го препрограмира и да го върне обратно, предполагам, че такава е процедурата.Интересно е, че като звънна по телефона и всички са надъхани - няма проблем ще го направим, че даже и цени предварително ми се съобщиха, но като им изпратих снимката с номерата на ЕКУ-то и всички набиха задна, само O.E.Motorsport ми потвърди, че може да го направи, но ще го рови няколко дни.Мисля да си направя следния експеримент, то свещите вече ги свалям със затвоерни очи за да видя от къде изпуска компресия, като главен заподозрян е непроверената и нешлайфана глава налива се малко масло през отвора на свеща и се мери компресията, ако компресията не се промени значи клапаните, ако се повиши сегменти/бутала, но това второто го изключвам, защото сегментите са сменени.
                        punto HGT

Коментар

Това е снимка на същото поколение хитачи, малко не ми е ясно как ще се изчете, но и не значи, че не може :D
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мале, цялата платка ли е залята с тая гадост ?? това защо е направено по тоя начин, за някаква защита или ??
                            punto HGT

Коментар

Да и да.Това еку можеше да се оправи ама ... поне вече знам как да ги отварям, без да ги скапвам
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Какъв е номера на това ЕКУ, на мойто това е изписано:46810444 GE111971 C489 JIJIHCU201 MFI-201A BB2 2219всъщност ако трябва да се смени чипа, кое точно се сменя от това показано на снимката ??, че си нямам и най малка идея
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X