Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега не знам за ХГТ от какво може да се сложи, но до колкото съм чел (чувал) има малко по голям респонс при подаване на газ. Само с разпилване ще трябва да правиш и нова паричка най-вероятно лазерно рязане, за това търси някой по голям и слагай и после кажи ефекта от цялата работа.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Явно ще трябва първо на моя да взема размерите и после ще се интересувам с какви размери са на фиат, алфа, ланчия и т.н., колегата cerwin преди време май веше слагал от 2,4 JTD или нещо подобно, но не помня, а той нещо се загуби с тия японки...
      punto HGT

Коментар

Много четеш по форумите ми се струва
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

didich написа:
          Привет друго питане: някой пробвал ли е на атмосферка с монтаж на по-голям дросел или разпилване на оригиналния как са нещата?? ако се сменя при хгт от какъв модел може да стане без да се преправя ??, евентуално ефект от цялата манипулация ??
          Ако не чипнеш колата, почти нулев. А това HGT както знаем не е податливо. Може да усетиш разлика във високите може и да не усетиш, може да има подобрение на throttle response-a може и да няма.Мое мнение не се занимавай с глупости. Това което можеш да направиш ако не си го направил вече е да махнеш цедката на дросела.
          Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
          Punto GT 1.4 Turbo '99
          Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

mr_none написа:
            Това което можеш да направиш ако не си го направил вече е да махнеш цедката на дросела.
            Мислиш ли, че тя прави такова съпротивление на въздуха, че при махането и ще има положителен ефект ?
            punto HGT

Коментар

По темата със Supercharger-рите Ето хората как правят нещата със Supercharger марка Rotrex http://www.fiatforum.com/barchetta/2...mlМодела е Rotrex C30-64 и го дават 100-280 к.с. http://jam-sport.co.uk/wp-content/up...ger-System.jpg , кита си върви с всички части и е на скромната цена от £1,704.00 Човека до колкото ми е силен английският /а той е много зле / казва, че единствено е сменил дюзите и е необходимо да се ремапне ЕКУ-то.Какво му трябва на човек .... пари и кола, по която да ги харчи :D
              punto HGT

Коментар

Дросел

emzo написа:
                Много четеш по форумите ми се струва
                Колега не знам защо си дал този коментар, но дори да съм се изразил така има нещо друго реално погледнато като се разпили дросела или се смени с по-голям диаметър единственото което постигаме е по голям поток от въздух, които от своя страна помага за по-доброто изгаряне на горивото най-вече във високи обороти и ефекта му е относителен малък. Ефекта от спортният филтър е същият за може да влиза повече въздух и следователно оригиналният дросел ше се яви донякъде като пречка за встъпващият въздух. Ако греша някъде поправи ме защото никой не се е родил научен и със сигурност и аз имам много какво да уча и ще се радвам да ми обясниш нещата. Дросела ще има пълен ефект след спортен филтър, отпушена генерация и нужните доработки на главата.

Коментар

коментара е към дидича.И докато не намери начин да се заиграе с хитачито, почти всичко друго е безсмислено.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Помислих че е към мен и за това, извинявам се.

Коментар

emzo написа:
                      коментара е към дидича.И докато не намери начин да се заиграе с хитачито, почти всичко друго е безсмислено.
                      Тоя колега http://www.oemotorsport.com/ явно се е заигравал с хитачито и каза, че може да го чипне, но цената от 300лв за момента ме отказва, още повече, че това е цена без дино замерване flippy89, главата на мойто пунто е пилена от към всмукателния порт, за това си помислих, че ако всичко до там бъде коригирано с идеята за повече въздух ефекта от това пилене би следвало да е по голям, но чесно казано съм на вариант ако може директно да се сложи друг по-голям дросел отколкото да се правят някакви доработки, които предполагам може и по скъпо да излязат. Спортен филтър имам на JR на мястото на оригиналния, не е конус, но понеже си запилях някъде комплекта за почистване и смазване, които бяха чисто нови, в момента съм го махнал и си карам с обикновен филтър за 10лв
                      punto HGT

Коментар

То тази работа с пиленето е малко ламерска, ако се препили повечко ще се съсипе и най-често ремонта ще струва колкото друг или трябва да се иде на струг да се направи и от там нова паричка на лазерно рязане. За това вземи си друг по голям и събери 300 кинта за Hitachi-то М/у другото колегата ICI или Келеша от Варна не могат ли да оправят нещата с компа?

Коментар

Ици следи форума, предполагам ще каже, но мисля че те не се занимават с хитачита, а с доста по-сериозни интервенции по колите
                          punto HGT

Коментар

Колега biankov, катализатора при теб къде се намира, че вече от две места прочетох, че е на самия изпускателен колектор като при пунто 1,2 бензин ??, при мен не е така и нещо се филмирам
                            punto HGT

Коментар

didich написа:
                              Колега biankov, катализатора при теб къде се намира, че вече от две места прочетох, че е на самия изпускателен колектор като при пунто 1,2 бензин ??, при мен не е така и нещо се филмирам
                              Катализатора при мен се намираше веднага след меката връзка. Горе долу зад предния мост.

Коментар

Значи е ОК работата, явно при други хгт-та нещо е имало "извращения" с изпускателната система Тая седмица влизам за презацепване на валовете и дано се оправи празния ход Една похвала - най сетне си намерих оригинална щека за маслото, ще гледам да я снимам тия дни и да покажа каква е разликата спрямо щеката на друг мотор 1,8.
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X