Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

каква е джантата ?
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
      каква е джантата ?
      Все още е черна ......шегувам сеBrock b6 - 16-ki 7.5j предни и 9j задни et35 имам фланци 2х20 и 2х25 мм. Може да го сложа отпред като et- то ще стане 15 или 10

Коментар

Какви гуми си приготвил ?? качвал съм деветка отзад за проба с гума 215/40/16 и стои перфектно Преработвал ли си задните амортесьори, смисъл горната втулка ??, сега само с джантата монтирана всичко изглежда ОК, но като сложиш гумата и пуснеш от крика, горния болт на амортесьора влиза в гумата и приключваш. Пробвай с гума и кажи какво се случва
        punto HGT

Коментар

Гумите са 205/45. Като боядисам джантите ще ги кача и ще видя къде и какво трябва да се направи. Имам и 5мм фланци и тях мога да вкарам в употреба ако се наложи...пък ако трябва и веждите ще раздуя.

Коментар

Някой май е пазарувал от Иван от Казичане и мойте 17-ки са от него При мен опираха в този болт, защото 17-ките са с ЕТ 45 и влязоха навътре в калника, решение има - развиваш болтовете, вадиш втулката и с флекса я скъсяваш, после връщаш и стягаш, общо взето болта влиза с толко навътре с колкото скъсиш втулката и така спестяваш доста главоболия, пък и си караш с любимите джанти без да слагаш фланци, но това беше при мен, мойте са на 7J, при теб с тия 9-ки няма начин да минеш без фланци, до колкото аз пробвах деветките отзад за да не опира в болта, който е предварително обработен по горната технология ЕТ-то с фланците трябва да го докараш някъде около 15-20 по спомен, но тъй като имаш налични фланци ще видиш с кои точно ще пасне най добре, така че хем да не опира в болта, хем като качиш някоя и друга мадама отзад да не ти стърже гумата в калника
            punto HGT

Коментар

След малко отивам да експериментирам. Ще направя някоя и друга снимка

Коментар

какво свършихотзад ще трябва поне 5мм фланец, след като скъся въпросната втулка не би трябвало да имам проблемифланци бол, но само тези които Иван от Казичене ми даде станаха- 5милиметровитеголфовите са с по-малък централен отвор- говорих със стругаря "ми" и каза че може да ги преправи но май няма да има нужда...евентуално може за преднитеутре ако имам време след работа, ще кача две гуми на предна и задна джанти и ще резна втулката

Коментар

задния амортисьор е поизтекъл май
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Рязане му е майката, че иначе с тия фланци ще стане грозна работа, смисъл много ще се изнесе джантата навън и визията ще стане меко казано грозновата За съжаление когато пробвах същите джанти, само че тогава Иван имаше 4-ри 9-ки, не остана време да пробвам 9-ка как стои отпред ??Ако имаш време утре пробвай 9-ката отпред и виж дали ще опира някъде по окачването, просто ми е интересно как стоят нещата п.п. със стоковото окачване ли си ??, пунтото хгт ли е ??
                    punto HGT

Коментар

S.W.A.T. написа:
                      задния амортисьор е поизтекъл май
                      а е на 4 годиниИначе Иван ми каза, явно за твоето пунто.Моето е хгт, окачването е заводско. Сменявах предни пружини по шаси но на кутиите пишеше 1.2 16v, сигурно са еднакви!. За утре ако имам време ще пробвам.П.С. Снимките от днес са с 5мм фланци

Коментар

По принцип пружините са еднакви с тези на пунто JTD, не би трябвало да са еднакви с тези от 1,2 16V, съдя по продажбата на спортно окачване или само пружини, на всякъде дават, че са еднакви само с дизеловото пунто.
                        punto HGT

Коментар

Пружинте на 1.2 16v и 1.8 16v са различни .
                          Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
                          Punto GT 1.4 Turbo '99
                          Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

така, ето я темата която бях пуснал за пружинитеhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=450иначе чакам да ми се обадят като монтират гумите и ако ми остане време мога да ги кача да видя дали ще опиратнямах възможност да скъся втулките но така или иначе ще ми трябват и гумите за пробаи да не съм офф- една снимка на един "каприз"махнах така дразнещото оранжево на мигача, боя и лак на черните пластмаси и почистване на лупи и рефлекторидесният фар е Депо но му смених лупите и рефлекторите с Валеопробвах и вариант с затъмнено оранжево но не ми допадна

Коментар

Станали са много добре. Аз моите съм ги разглобил и около всяка лупа слагам по 28 диода. За сега незнам какво ще се получи, но ако стане добре ще кача снимка. В противен случай ще си купя нови фарове, защото тези вече ги надупчих П.П. Намерих си стоманени маркучи за спирачките и се колебая дали да ги взема. Някой ако по-запознат, ако може да даде съвет.

Коментар

biankov написа:
                                Станали са много добре. Аз моите съм ги разглобил и около всяка лупа слагам по 28 диода. За сега незнам какво ще се получи, но ако стане добре ще кача снимка. В противен случай ще си купя нови фарове, защото тези вече ги надупчих П.П. Намерих си стоманени маркучи за спирачките и се колебая дали да ги взема. Някой ако по-запознат, ако може да даде съвет.
                                това с диодите не е за мен имам една пластмаса около фаровете, ако се откажеш да се диодирашс 5 мм фланец си стърже джантата, иначе за гумата няма проблем205/45 9J 16

Коментар

Working...
                                X