Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аванса по-скоро.Ако ти се занимава, изтегли си elearn за стило 1.8.Там е описана горивната стратегия.Може да си спестиш някой лев, като поработиш с уреда. Тъкмо сега сутрин е студено.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това за повечето гориво ОК, но ако не вкараш и повече въздух как ще се повиши мощността ?? най вероятно колата ще работи яко на богато и ще ти вдигне разхода.
      punto HGT

Коментар

Моята съм я пробвал като на топъл двигател я излъжа 4е е студена и запо4ва да върви доста по добре,НО тогава проблемм а е 4е не ми показва и стрелката на таблото.

Коментар

Рових насам натам, включително и в аутодатата, но немога да намеря къде се намира сензора за температурата на входящия въздух.Някой ако знае би ли споделил кои две кабелчета са за тази работа?

Коментар

Не можеш, защото няма такъв, както писах по-горе прочети горивните стратегии на Хитачито.Имаш само за темп. на антифриза.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

biankov написа:
              Рових насам натам, включително и в аутодатата, но немога да намеря къде се намира сензора за температурата на входящия въздух.Някой ако знае би ли споделил кои две кабелчета са за тази работа?
              Ми дебитомер му викат, вътре двете неща в него са термосъпротивления който се нагорещяват от напрежението а въздуха който влиза ги охлажда и на база на понижение то на температурата компа измерва колко въздух влиза в двигателя.А това че ще я излъжеш само ще влощи работата на мотора, ако въздуха найстина е по студен в него има повече кислород който обогатява горенето а не бензина който компа впръсква в мотора.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Някой може ли да ми даде линк или да ми изпрати тази програма (elearn), понеже съм извън страната в момента и от където и да се опитам да я изтегля ми пише че поради географски съображения немога да изтегля дадения файл. Явно в България сме доста опасни като хванем компютър.

Коментар

Едно интересно проектче на което се натъкнах съвем случайно https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577518178947550.1073741825.125887367443969& type=3#!/media/set/?set=a.577518178947550.1073741825.125887367443969& type=3 не е ХГТ, но си заслужава да се види.Инфо:Fiat Punto 1.2 16V Sporting -> 1.2T 16VСтандартен двигател: 188А5000 с обем 1242сс, 16 клапанова глава и степен на сгъстение 10.6:1Единствените модификации по мотора самонтиране на K03 от Audi 1.8T;oпортване и полиране на глава;oразреждане на двигателя до степен на сгъстение 8.8:1 чрез специално изработена метална гарнитура;oлека модификация на горивните камери за намаляване на възможни детонации. Използвани са стандартните бутала и биели, тъй като работното налягане на турбото е ниско - 0.5 Bar.Освен промяната в степента на сгъстение поставянето на турбо, наложи монтирането и изработването наспециален изпускателен колектор;oизпускателна генерация на Ф 50;oтубро пътища и интеркулер; oECU Mega Squirt v3.Ако фиатката е на човек от форума нека сподели как се държи колицата и какви кончета е извадила и ако не е тайна целия масраф какви пари е струвал :D
                  punto HGT

Коментар

А ние на нашите неможе ли да им сложим турбо, по-дебела гарнитура и по една мега? какво ли ще се получи.И по-важното, колко ли време ще изкара?

Коментар

Със сигурност може, все пак горе се казва, че колата е надута само до 0,5 бара, нагоре най вероятно карантията може и да не устиска, но ми е интересно колко е струвало всичко, предполагам няма да е под 5000лв ..... забелязвам, че нищо не се споменава за съединителя, дюзи, горивна помпа, предполагам има още доста дреболии ?
                      punto HGT

Коментар

Дядо коледа подрани при мен с подаръците тази година Глава от пунто хгт, портвана от към всмукателния колектор заедно с алуминиевия преходник, от към изпускателния колектор не е пипана, по думите на човека от който я купих нямало смисъл там да се пипа.Главата е с валове от алфа 2,0 16V и нетракащ вариатор /а дано /Другия месец дано дядо коледа донесе и една гарнитурка за главата и да се мята на блока.По думите на човека, след адаптация на ЕКУ-то няма да има проблем със смесите, инжекторите, помпа и т.н., тоест остава да и се дава само газ и в тоя ред на мисли искам да попитам с уред за диагностика може ли да се видят смесите във високи обороти как ще са, да не би да беднее или са ми напразни опасенията ?.Надявам се другата година ако има вариант да и се сложи и един чип с мерене на дино евентуално, за да се види каква мощност ще се докара само от тия доработки по главата, ако добутам до 140-150к.с. мисля, че ще е предостатъчно за тоя мотор
                        punto HGT

Коментар

didich написа:
                          Едно интересно проектче на което се натъкнах съвем случайно https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577518178947550.1073741825.125887367443969& type=3#!/media/set/?set=a.577518178947550.1073741825.125887367443969& type=3 не е ХГТ, но си заслужава да се види.Инфо:Fiat Punto 1.2 16V Sporting -> 1.2T 16VСтандартен двигател: 188А5000 с обем 1242сс, 16 клапанова глава и степен на сгъстение 10.6:1Единствените модификации по мотора самонтиране на K03 от Audi 1.8T;oпортване и полиране на глава;oразреждане на двигателя до степен на сгъстение 8.8:1 чрез специално изработена метална гарнитура;oлека модификация на горивните камери за намаляване на възможни детонации. Използвани са стандартните бутала и биели, тъй като работното налягане на турбото е ниско - 0.5 Bar.Освен промяната в степента на сгъстение поставянето на турбо, наложи монтирането и изработването наспециален изпускателен колектор;oизпускателна генерация на Ф 50;oтубро пътища и интеркулер; oECU Mega Squirt v3.Ако фиатката е на човек от форума нека сподели как се държи колицата и какви кончета е извадила и ако не е тайна целия масраф какви пари е струвал :D
                          Фиатката идва на митницата и съм с добри впечатления от нея.Аз съм със спортингче от предишната генерация на модела,с генерация малко пипната електроника и лек маховик,ама тая фиатка май върви с поне 2-3 идеи над мен...общо взето се замислям дали да си взимам хгт двигател или и аз да мина на този варянт с охлюва...
                          Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4 JTD , Alfa Romeo 33 1.3VL-ex

Коментар

didich написа:
                            Дядо коледа подрани при мен с подаръците тази година Глава от пунто хгт, портвана от към всмукателния колектор заедно с алуминиевия преходник, от към изпускателния колектор не е пипана, по думите на човека от който я купих нямало смисъл там да се пипа.Главата е с валове от алфа 2,0 16V и нетракащ вариатор /а дано /Другия месец дано дядо коледа донесе и една гарнитурка за главата и да се мята на блока.По думите на човека, след адаптация на ЕКУ-то няма да има проблем със смесите, инжекторите, помпа и т.н., тоест остава да и се дава само газ и в тоя ред на мисли искам да попитам с уред за диагностика може ли да се видят смесите във високи обороти как ще са, да не би да беднее или са ми напразни опасенията ?.Надявам се другата година ако има вариант да и се сложи и един чип с мерене на дино евентуално, за да се види каква мощност ще се докара само от тия доработки по главата, ако добутам до 140-150к.с. мисля, че ще е предостатъчно за тоя мотор
                            Може да гледаш само показанията на ламбдата.Дека аджеба чип на това еку?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо, на предната страница /29-та/ писах, че съм говорил с човек от Горна Оряховица, който ми каза, че има машинката, с която може да се чипне хитачито, но за съжаление нямат дино, предполагам, че ако се качи на дино ще може да се видят и смеси и всичко, аз специално съм на вариант ако ще се дават пари за чип да се види на дино, преди/след, а не просто да си въобразявам, че колата върви една идея по-добре Говорих и с един друг човек "brezel", но ми каза, че нямало смисъл на тая атмосферка да се правят подобни неща, сега след монтажа на тия доработки предполагам, че ще има една идея повече смисъл от поставянето на чип и като се монтира всичко ще му се обадя пак да го питам дали ще се навие да се занимава с хитачито п.п. гарнитурката е поръчана и може и по-рано да станат нещата.
                              punto HGT

Коментар

открийте разликите

Коментар

Working...
                                X