WhitePower написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто HGT ново начало
Collapse
X
-
RASTIL написа:WhitePower написа:RASTIL написа:WhitePower написа:тва с иридиевите свещи не го разбирам , аз на пунтото карам с свещи за 5,60 стотинки еднатаPower Under Pressure
Коментар
-
Колата днес я издърпахме до сервиза, утре живи и здрави ще се разглобява, за съжаление аз съм на бачкане и няма да присъствам, но ще разбера по късно какво е положението с мотора.Мисля на първо време след ремонта да и сипя MOTUL 8100 X-cess 5W40 - има одобрение за фиат, пък и дават, че става и за коли, които се карат на газ./интересно намерих из нета, че има и MOTUL 8100 X-cess 5W40, което е със стандарт API SL/CF http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?f=5&t=12797, в което пък не се споменава за никакво одобрение от фиат, но има и MOTUL 8100 X-cess 5W40, който продава колегата Бисер, то е със стандарт API SМ/CF и има одобрение от фиат, явно ще взимам това второто, но защо са под едно и също име /За скоростите се замислям дали да не сложа от това - Motul GEAR 300 75W90 - естерна синтетика, аутодатата казва, че маслото за скоростите трябва да е 75W90 - полусинтетика, предполагам, че с тая пълна синтетика няма да има проблем със скоростите както и с блокажа /системата против превъртане на гумите/, някой ако има впечатления от нея ще се радвам да сподели, ако пък не е подходящо да си взимам полусинтетика Поздрави.punto HGT
Коментар
-
rotdot
didich написа:Колата днес я издърпахме до сервиза, утре живи и здрави ще се разглобява, за съжаление аз съм на бачкане и няма да присъствам, но ще разбера по късно какво е положението с мотора.Мисля на първо време след ремонта да и сипя MOTUL 8100 X-cess 5W40 - има одобрение за фиат, пък и дават, че става и за коли, които се карат на газ./интересно намерих из нета, че има и MOTUL 8100 X-cess 5W40, което е със стандарт API SL/CF http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?f=5&t=12797, в което пък не се споменава за никакво одобрение от фиат, но има и MOTUL 8100 X-cess 5W40, който продава колегата Бисер, то е със стандарт API SМ/CF и има одобрение от фиат, явно ще взимам това второто, но защо са под едно и също име /За скоростите се замислям дали да не сложа от това - Motul GEAR 300 75W90 - естерна синтетика, аутодатата казва, че маслото за скоростите трябва да е 75W90 - полусинтетика, предполагам, че с тая пълна синтетика няма да има проблем със скоростите както и с блокажа /системата против превъртане на гумите/, някой ако има впечатления от нея ще се радвам да сподели, ако пък не е подходящо да си взимам полусинтетика Поздрави.
Коментар
-
С тия масла е голяма каша и човек така се омотава, че не е истина, в VW форума на един от хората, които предлагат масла зададох следния въпрос:1. CASTROL EDGE SPORT 10W60 - по различните сайтове го дават с различни спецификации, веднъж API SM/CF, на други API SL/CF.2. CASTROL 10W60 EDGE FST - 5 литра - това е от Вашия сайт http://bparts-bg.com/product/109/10w...t-5-litra.html със спецификация API SN/CF/предполагам това е най новия стандарт след SM/3. Castrol EDGE Formula 10W-60 - това е маслото от първата страница от Вашата тема, където се цитира със спецификация API SL/CF, ето темата http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=158576 ...... и все още не съм получил отговор аджеба тоя Кастрол колко вариации има или тия вариации са само при нас и става дума за един вид масло, защото първоначално си мислех да и взимам рейсингово масло, но все повече отивам на вариант, в който на самото масло пише, че е одобрено от фиат, но пък селения не ми се взима, излиза доста по дебело. Тука с мотула същата работа, забелязах, че са 2 варианта, както писах в горния пост, единия отговаря на API SL/CF, а другия, който има одобрение на фиат е API SМ/CF, но пък надписа в/у бутилките е един и същ "MOTUL 8100 X-cess 5W40" , не ми се влиза в размисли, кое какво е, менте ли е, не е ли, но ако има някой който да даде обоснован отговор каква е тая чудесия с тия масло ще съм много благодарен ..дано Бисер се включи и разясни ако е наясно за какво иде реч, че аз така се омотах, че се чудя вече какво масло да си купяpunto HGT
Коментар
-
Препоръчвам ти да си сложиш оригинално масло тутела в кутията, после за да нямаш проблеми зимата с превключването на скорости зимата, и системата за превъртана гуми няма общо с кутията, тя вързана с електронна газ на колата, когата абс-модула види, че превъртата гумите затваря дросела.Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++
Коментар
-
понеже съм невеж в маслата и теорията ми е малко суха , та предпочитам да бъда практик Няма нито едно италянско масло дето да е стока ( после не се чудете що ви се чупят моторите )като се започне от тутела било то 10/60 през селения голд - няма такъв шмиргел , после селяния 20к та до рейсинга както знаете мойте двигатели са малко понатегнати та гледам маслото да е хубаво и за сега най добре се чувстват с естерен мотул или с кастрол 10/60 който е по компромисенPower Under Pressure
Коментар
-
WhitePower написа:понеже съм невеж в маслата и теорията ми е малко суха , та предпочитам да бъда практикFIAT Coupe 16VT
Коментар
-
didich написа:Тука с мотула същата работа, забелязах, че са 2 варианта, както писах в горния пост, единия отговаря на API SL/CF, а другия, който има одобрение на фиат е API SМ/CF, но пък надписа в/у бутилките е един и същ "MOTUL 8100 X-cess 5W40" , не ми се влиза в размисли, кое какво е, менте ли е, не е ли, но ако има някой който да даде обоснован отговор каква е тая чудесия с тия масло ще съм много благодарен ..дано Бисер се включи и разясни ако е наясно за какво иде реч, че аз така се омотах, че се чудя вече какво масло да си купя
Коментар
-
biser_as написа:didich написа:Тука с мотула същата работа, забелязах, че са 2 варианта, както писах в горния пост, единия отговаря на API SL/CF, а другия, който има одобрение на фиат е API SМ/CF, но пък надписа в/у бутилките е един и същ "MOTUL 8100 X-cess 5W40" , не ми се влиза в размисли, кое какво е, менте ли е, не е ли, но ако има някой който да даде обоснован отговор каква е тая чудесия с тия масло ще съм много благодарен ..дано Бисер се включи и разясни ако е наясно за какво иде реч, че аз така се омотах, че се чудя вече какво масло да си купяpunto HGT
Коментар
-
rotdot
biser_as написа:didich написа:Тука с мотула същата работа, забелязах, че са 2 варианта, както писах в горния пост, единия отговаря на API SL/CF, а другия, който има одобрение на фиат е API SМ/CF, но пък надписа в/у бутилките е един и същ "MOTUL 8100 X-cess 5W40" , не ми се влиза в размисли, кое какво е, менте ли е, не е ли, но ако има някой който да даде обоснован отговор каква е тая чудесия с тия масло ще съм много благодарен ..дано Бисер се включи и разясни ако е наясно за какво иде реч, че аз така се омотах, че се чудя вече какво масло да си купя
Коментар
-
Лагерите са заминали, сега ми звъня майстора, за съжаление коленовия вал на шийката на 2-ри цилиндър е надран и най вероятно ще се кара на шлайф, мисля че ще излезе по ефтино от колкото да се търси друг втора употреба, най вероятно лагерите са си заминали и им е дошло времето, не ми е виновно маслото.Ще трябва да се прави и промивка на маслената система и помпата, евентуално ако са попаднали някакви метални частици от лагерите.Така е, човек като взима кола втора употреба няма как да знае какво се случва в мотора и кара докато колата не те остави на пътя.Поне сега ще се направи всичко с нови и маркови части и ще знам какво карамpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар