Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dimaka_vs написа:
    Последния път сложих Castrol Syntec 5w50
    За мен лично, масло с вискозитет 5В50 (особено ако е качествена синтетика) е много добър избор за климата в БГ, за съжаление обаче при смислените марки масла надхвърля като цена бюджета на колегата (до 90лв.)

Коментар

След много умуване вчера сипах Emperol 5W50, пълна синтетика, покрива следните стандарти API SM / CF o ACEA A3/B3, A3/B4 o VW 502.00/505.00 o MB 229.3 o Porschehttp://www.oleje-mazivo.cz/?2191,emperol-5w-50-1l-baleniАко не го пипа ще си карам с него целогодишно, без да се притеснявам зимата при минусови и лятото при горещи температури
      punto HGT

Коментар

Колко пари
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
          Колко пари
          При официалния вносител Руди 96 мисля, че е около 16-17лв/л, аз го взех през един човек от Ауди форума на цена 13лв/л Също може да се вземе и Emperol reacing 10W60 пак на много хубава цена, но за съжаление през зимата ще трябва да го сменям, защото ще му дойде малко гъсто на мотора, докато с 5W50 ще си ръчкам целогодишно п.п. Довечера в 21:30 часа пунто сбирка на ОМВ Горубляне - откриване на сезона елате да се видим
          punto HGT

Коментар

Момци как сте Реших да пробвам да поглезя мойта с бензин /макар, че е с ГИ /различен от безоловен 95, ей така за проба да видя дали ще има разлика.Първо сипах екто спорт 98 от Лукойл ... незнам дали така ми се струва, но колата върви по зле от колкото с 95, след 4000 оборота го няма това усещане колата да се засилва по осезаемо.После като привърши бензина 98 директно спрях на Шел и сипах 100 октана рейсинг на 3лв/л. ... пак същата работа, имам чувството, че тая кола спря да върви, даже на газ върви по добре ??Да не би това, че съм с катализатор колата просто да си върви най добре с 95 и всякакъв друг бензин да не и харесва. Ще пробвам тия дни пак да и сипя 95 да видя как ще е ... много странна работа Някой правил ли си е подобни експерименти и усещал ли е някаква разлика или просто бензина си ни е скапан и това е ?
            punto HGT

Коментар

При мен е същата ... бензините са скапани. Всъщност всичките разновидности бензини в Бг: пауър, супер-мупер-дупер-екто-ултра-гига-инфра и темподобни глупости са едни добавки наляти в стандартния 95... та някой гладен младеж ги спестява тези добавки още от завода, превозвачите и станциите като ти налеят по някоя кофа вода в бензина и ти естественно няма да усетиш разлика... Преди бая време пробвах V-Power shell на ладичката си ... е тръгна да лети сама , без почти да пипам педала. Ускорението стана неузнаваемо и лепнах 190 без зор... ама и пича на колонката ме бе предупредил че бензина е с Метанол, което е пагубно за гумичките.... от него момент кво ли не съм пробвал - все по зле или най-добре - същата работа.. в момента даже не си хвърлям парите на вятъра да пробвам ... карам си на газ, която също е с големи разлики в качеството.
              тише едешь - хрен приедешь!
              2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
              http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

denq написа:
                ....Всъщност всичките разновидности бензини в Бг: пауър, супер-мупер-дупер-екто-ултра-гига-инфра и темподобни глупости са едни добавки наляти в стандартния 95...
                На колонката на Шела нарочно питах пича дето ми няла бензина дали е 95 с добавки за да стане рейсинг и той ми каза, че само рейсинга е 95 с добавки, а Ви-пауъра рейсинг си е 100 октана бензин и няма нищо общо с 95 , то и за това е най скъп, но пак никаква разлика, колата се спъна след 4000 оборота като до 7000 оборота нещата не вървят плавно, а на моменти имам чувството, че се замисля все едно не и достига гориво. Ще и сипя през уикенда пак 95 и ще видя дали ще си дойде на място
                punto HGT

Коментар

Вярвай на факти , а не на пича на колонката... А фактите са , че колите не вървят както би трябвало да бъде. На теория си прав, но не знаеш какво всъщност наливаш. Това, че имаше разлика във вървежа на Ладата, ми говори за това че проблема не е в колите, а в бензина. Прави си изводите
                  2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=

Коментар

Пича от колонката НЕ лъже така е, но проблема е че кой кара с 100 октанов ?Почти НИКОЙ особено в по-малък град. И аз съм слагал 100 октана и вървеше по-зле щото тоя бензин е стоял в цистерната 3 месеца и само се изпарява, докато обикновенния се харчи в доста по-големи количества..

Коментар

denq написа:
                      На теория си прав, но не знаеш какво всъщност наливаш.
                      А аз какво казвам ?

Коментар

didich, Гледам си от София, та ако ти е удобно петрола срещу Пирогов мини сипи 20-30 лева 96 екстра форс. Аз служебната дето ми е 45 коня усещам разлика, а пък купето дето е с като твоя мотор съм доста доволен от вървежа.Като на всичкото отгоре като не съм я газил много съм падал на 7.5-7.8 смесен разход. Купето го карам само на бензин и от няколко месеца само там сипвам.

Коментар

Благодаря за мненията колеги Петрол най близко ми е в Люлин 5 под магазин Лидл, незнам дали на различните места го базикат, но може там да взема да сипя 96 да видим как ще е
                          punto HGT

Коментар

Дидо, убеди ли се в това което съм ти казвал много пъти за тези горива
                            Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
                            Опитвам се да стана малко преди да си легна ....хаха
                            Аз съм животно и имам страхотен нюх- обуняние на сляп и зрение на глух !!!

Коментар

the_game написа:
                              Пича от колонката НЕ лъже така е, но проблема е че кой кара с 100 октанов ?Почти НИКОЙ особено в по-малък град. И аз съм слагал 100 октана и вървеше по-зле щото тоя бензин е стоял в цистерната 3 месеца и само се изпарява, докато обикновенния се харчи в доста по-големи количества..
                              +1.Зареждал съм от къде ли не,98,100,95 с добавки и какво ли не и същата работа като колегата.Преди време пробвах този екстра форс 96 и ооо чудо колата спря,получи се ефекта на буксуващ съединител,колата качва обороти обаче не ускорява(много тегаво) и ми качи разхода с 2л./100км.,започнах да се разстройвам,че нещо не е наред ,че нещо ще се тели ама изгорих този буламач,налях си обикновен 95 и нещата си дойдоха на мястото.
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Странното обаче е че колите са павени да роботят с 98 октана , не че нещо им има ама така пише в книгите на фиат.ако на 10л. бензин се сложи 100грама ацетон /чист /, направо няма да си познеш колата.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X