Не ми е работа но искам да ви кажа че оригиналния датчик за температурата на маслото на купето ми с двигател 1.8 VFD е завинтен точно на картера.Когато се гледа отдолу картера той е удължен назад ,точно върху това удължение /отгоре надолу и зад картера се завива датчика/.Сменял съм го лично.Мисля също, че инженерите на фиат по-добре от нас знаят къде трябва да се мери температурата на маслото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто HGT ново начало
Collapse
X
-
Двигателите са еднакви ,картерите също На главата може да се мери налягане не и температура защото показанията ще будат повлияни от температурата на метала в който е завит датчика .Чувствителната част на моя датчик стърчи най малко с 2 сантиметра от резбата и е директно потопена в маслото и няма никаква механична връзка с други метали.
Коментар
-
MEMO написа:Отдолу няма няма как да го видиш ,но с ръка можеш да го пипнеш на картера е но от горе и отзад -под всмук. колектори , но се бара само отдолу.Ще се опитам да начертая нещоpunto HGT
Коментар
-
Kaci, мерси за снимката и все пак смея да твърдя, че точно там при пунтото няма такъв датчик ами е доста по нагоре по мотора и е заврян в един улей, дето аз примерно немога и да го пипна, понеже не са ми тънки пръстите като на гинекологАко има някой колега с канал с най голямо удоволствие утре след работа карам пунтото и го гледаме, пък може и аз да бъркам.Ако бъркам има ли вариант там да се навие тройника и да си вържа и температурата на маслото, а отпред при тапата на масления филтър да ми остане само датчика за налягането на маслото
punto HGT
Коментар
-
didich написа:....ами е доста по нагоре по мотора и е заврян в един улей, дето аз примерно немога и да го пипна.....
Коментар
-
За съжаление нито имах време да я кача на канал, нито да си премеря оригиналните джанти със зимните гуми колко тежатМинах пак на диагностика, понеже имаше дискусия и в други теми дали с откачането на акумулатора се нулира адапдацията, човека ми каза, че става само като се закачи колата, с откачането на клемата не става, но не беше си качил софтуера за мойто пунто и неможахме да я нулираме за да видим как ще се държи колата.Показа ми пак грешка с тоя клапан за обратните бензинови пари, грешката е Р0443 на Аутоком, аз така и не разбрах къде е, пък и невиждам никъде да има откачена букса, незнам дали изобщо има такъв клапан
Ново 6 - показа ми грешка и на 4-те газови инжектора, някакъв емулатор в газовото ЕКУ не ги управлявал като хората - проблема може да се реши като се отвори ЕКУ-то и човека нещо каза, че ще ги лъже или пък направо ново газово ЕКУ
иначе колата си върви на газ без никаква промяна
, май пак ще се влиза в приключения
punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар