Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT ново начало

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мани с тоя тройник голям проблем ще стане, дано си го хванал като е била на място, че без масло в двигателя знаеш какво става, една хубава лампа светва дето не го пожелавам на никой, сега поне като е с масло от долу няма да те хваща никога ръжда Помня, че при мен бащата го маза с червен силикон и стягане здраво, до сега не съм имал проблем.От колегата riot бях навит да взема цялата изпускателна за да видя какъв ще е ефекта от към вървеж, но няма кинти за съжаление, той май продаде само изпускателния колектор на колега с купе, но още не се е похвалил колегат с купето дали има ефект
    punto HGT

Коментар

аз продадох двигателя, но мисля, че мога да ти намери капак от това момче което го купи, колегата с купето с похвали за генерацията, че много хубав звук е обадила, но във вървежа малко е усетил, иначе ми стои последното гърне.
      Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

Ефект има, в ниските е една идея по-мудна, докато във високите се поотпуши. Иска си да се кара от 4000 оборота нагоре този мотор и това си е... Тръбата след резонатора не я сгънаха много добре и трябва да намеря някой по-кадърен да я направи, че като гледам е с едно 4-5мм смачкана по сгъвките. Това не знам до колко и влияе негативно, но ме дразни. Според един приятел, бивш състезател не му оказва особено влияние. В момента съм с един резонатор и Twister крайно гърне и звука много ме радва, в ниските обороти е доста плътен и не е дразнещо силен да ти се надува главата. Kато цяло не може да се говори за подобрение като това дадено на сайта на Supersprint, дори си говорих с човек, мерил кола с такъв колектор на дино и разликата е била 4 коня..... Сега мисля да я ремапна и разучавам какъв ще е ефекта от слагането на валове от 2.0TS и ще видиме дали ще се занимвам да набивам още пари в атмосферката........
        ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
        Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
        Jet Black E46 M3

Коментар

Мда ефекта от слагането на спортна генерация на атмосферка се изразява точно в това, че се усеща евентуален ефект само във високите обороти, а явно конете които обявяват са си чиста реклама, по спомен се говори за около 10-12к.с. от генерацията Преди време колегата cerwin /нещо съвсем се загуби тоя човек с тия японски коли/ спомена, че точно валове от 2,0TS били с характеристики на спортните валове, които се предлагат за пунто ХГТ/то на купето мотора е същия така, че предполагам ще важи и за него/, но така и не намерих данни в нета за харектиристиките на заводските валове на пунтото и на 2,0TS за да се види с какви градуси са и с какво се различават или са същите, предполагам, че вече с по добри валове и ако успееш да се оправиш с хитачито ефекта би следвало да е още по усезаем , респективно валовете от 2,0TS ако ги сложиш ще трябва с пети за 2,0 да се зацепва ангренажа.Да те питам нещо: - мери ли тръбите на изпускателния колектор с какъв вътрешен размер са на стоковия и на спортния, с колко им е разликата ?- след колектора самата изпускателна на какъв вътрешен размер ти е, на пунтото е 50мм, предполагам в сток вариант и при теб е на 50мм ?
          punto HGT

Коментар

didich написа:
            Мда ефекта от слагането на спортна генерация на атмосферка се изразява точно в това, че се усеща евентуален ефект само във високите обороти, а явно конете които обявяват са си чиста реклама, по спомен се говори за около 10-12к.с. от генерацията Преди време колегата cerwin /нещо съвсем се загуби тоя човек с тия японски коли/ спомена, че точно валове от 2,0TS били с характеристики на спортните валове, които се предлагат за пунто ХГТ/то на купето мотора е същия така, че предполагам ще важи и за него/, но така и не намерих данни в нета за харектиристиките на заводските валове на пунтото и на 2,0TS за да се види с какви градуси са и с какво се различават или са същите, предполагам, че вече с по добри валове и ако успееш да се оправиш с хитачито ефекта би следвало да е още по усезаем , респективно валовете от 2,0TS ако ги сложиш ще трябва с пети за 2,0 да се зацепва ангренажа.Да те питам нещо: - мери ли тръбите на изпускателния колектор с какъв вътрешен размер са на стоковия и на спортния, с колко им е разликата ?- след колектора самата изпускателна на какъв вътрешен размер ти е, на пунтото е 50мм, предполагам в сток вариант и при теб е на 50мм ?
            С хитачито не би трябвало да има проблем, аз съм със стария мотор с металните колектори. След колектора до меката връзка е на 63, тъй като колектора си беше по-широк там, но се наложи да се отреже където се съединяват тръбите, че при купето има един завой. След това си е резонатор на 55м и тръба до крайното гърне, която е на 50мм. Тия глупаци в ЕМК-33 първо ми нарязаха генерацията и след това установиха, че нямат тръба на 55мм, другия вариант беше 60 до края, но е прекалено много за този мотор. Тръбата ще си я направя на 55 до края като намеря някой кадърен да ми я огъне, но не вярвам да има голяма разлика, все пак Supersprint колектора си продъжава на 50мм назад. На мен оригинално на купето ми беше 40 и няколко мм, но не знам колко точно. А разликата между 2-та колектора не съм я мерил.
            Jet Black E46 M3

Коментар

В разговор с Ици и той беше на мнение, че за тоя мотор повече от 57мм вътрешно може би ще окаже отрицателен ефект в/у вървежа.Аз от ЕМК-33 останах доволен, като ми монтираха крайното гърне, смисъл тръбите си ги огъват на машина и го няма това плескане ако тръгнеш да ги огъваш на ръка, в техния сервиз в кв. Дружба ходих Давай с валовете и сподели какво е положението после
              punto HGT

Коментар

didich написа:
                В разговор с Ици и той беше на мнение, че за тоя мотор повече от 57мм вътрешно може би ще окаже отрицателен ефект в/у вървежа.Аз от ЕМК-33 останах доволен, като ми монтираха крайното гърне, смисъл тръбите си ги огъват на машина и го няма това плескане ако тръгнеш да ги огъваш на ръка, в техния сервиз в кв. Дружба ходих Давай с валовете и сподели какво е положението после
                Валовете малко по-натам, че сега имам малко други разходи. Иначе генерацията я правих в Павлово, че имам познати там и ползвам доста сериозни отстъпки. Като исках оферта за неръждавейка ме посъветваха за 53.5мм, но тъй като не съм решил още дали ще го карам този мотор или ще слагам турбалан, реших да не набивам една торба пари. Всичко зависи от това кога манията към задното ще избие с пълна сила Иначе бях чел, че някой беше слагал дросел от 155 2.5 ако не се лъжа, но какъв ефект ще има
                Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
                  ... Иначе бях чел, че някой беше слагал дросел от 155 2.5 ако не се лъжа, но какъв ефект ще има
                  Най вероятно е за да се вкара повече въздух, ако дросела е с по голям диаметър, при пунтото мисля, че беше на 80мм, логично ако искаме да тръгне повече колата след като е пипано хардуерно по двигателя да трябва повече въздух и повече гориво.
                  punto HGT

Коментар

дросела е толкова голям, защото дебитомера е вътре, иначе пеперудата е малка.

Коментар

Пеперудата мисля беше около 48мм при HGT. Специално при HGT смисъл нулев от по-голям дросел, просто защото освен хардуерни промени са нужни и софтуерни, които Hitachi-то не дава
                      Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
                      Punto GT 1.4 Turbo '99
                      Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

mr_none написа:
                        Пеперудата мисля беше около 48мм при HGT. Специално при HGT смисъл нулев от по-голям дросел, просто защото освен хардуерни промени са нужни и софтуерни, които Hitachi-то не дава
                        За съжаление е така, но винаги ме е интересувал въпроса, защо точно японско ЕКУ на италианска кола са предпочели италианците и до момента не намирам отговор, какво му е толко специалното и уникалното на това Хитачи
                        punto HGT

Коментар

не бе човек трябва да ни е трудно, за това, аз взех решение за мен:

Коментар

Малйй някой май ще съска и ще издава стряскащи звуци по улицата.Колега давай подробности, много си скромен в постовете
                            punto HGT

Коментар

мотор 2.0 16в турбо 210 понита с шпер, мисля в началото да го покарам сток, сега си играя да разширя предницата слагам друг мост с други носачи. като имам инфо ще поствам редовно.

Коментар

Май ще станем свидетели на първото пунто МК2 бензин с турбо в БГ Поздравления, това няма да се кара
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X