ici написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги - моля ви за тунинг съвет!
Collapse
X
-
Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
-
_power_ написа:Това с филтъра можеш да го направиш..и това с генерацията също!Колата обаче най ще тръгне ако и намалиш теглото!Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
Колега, при какъвто и да е бил тунинг по двигателя, та камоли турбиниране- малко средства няма.Аз имам 1.8 купе и съм премислял сумати варианти и съм питал сумати хора и евтин вариант няма за тубриниране, та дори смяната на мотор не е никак евтино удоволствие.И аз така искам да не е голяма бегачка ама да има fun, ами нестава.Когато базата за правене е крива е много скъпо.А и по-нагоре много добре беше написано за етапите на силов тунинг!Така стоят нещата! Аз ти предлагам следното:Махни си всички катализатори, средни гърнета и т.н и си вземи хубаво крайно гърне;Направи си един air-intake който да дърпа само студен въздух и си купи панелен спортен филтър;Може да си увиеш изходящият колеткор с термо лента; и може да сложиш един чип.За мен това са евтините варинати за подсилване,които не костват много време и средства.Те не давам супер голям ефект, но се усещат във вървенето и в респонса на колата.Олекотяването при малките мотори наистина дава голям ефект.Но пък не е приятно да караш на казан всеки ден или да ходиш до морето така....Та, успех<<KARKELANOV>>
Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Е добре...Да приемем ,че сложиш турбо...Спираш на Светофар и една Мареа ХГТ ти връчва тефтера ,в който да напишеш загубата...Има ли смисъл...Направи си колата красива ,защото Мареата има голям потенциал...По двигателя ,единственото нещо ,което си струва да правиш ,според мен ,са едни хубави свещи с кабели ,спортен филтър ,една права генерация ,добро масло и хубав бензин...Защото в момента ,в който сложиш яката музика ефекта от турбото ще е само в съскането...Една хубава каса с 2х12" (доколкото си спомням по твоите думи) тежи към 50-60 кила...И като сложиш и другите компоненти ,едни 100 килца ги прибавяш към теглото...И докъде ще стигнеш така...Турбото само ще съска и ще си мислиш ,че върви колата...Та едни свещи ,кбали ,спортен филтър и генерация е по-добрия вариант...Да не говорим ,че за тези неща едни 1000 лева не знам дали ще те оправят...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Sparco написа:Колега, при какъвто и да е бил тунинг по двигателя, та камоли турбиниране- малко средства няма.Аз имам 1.8 купе и съм премислял сумати варианти и съм питал сумати хора и евтин вариант няма за тубриниране, та дори смяната на мотор не е никак евтино удоволствие.И аз така искам да не е голяма бегачка ама да има fun, ами нестава.Когато базата за правене е крива е много скъпо.А и по-нагоре много добре беше написано за етапите на силов тунинг!Така стоят нещата! Аз ти предлагам следното:Махни си всички катализатори, средни гърнета и т.н и си вземи хубаво крайно гърне;Направи си един air-intake който да дърпа само студен въздух и си купи панелен спортен филтър;Може да си увиеш изходящият колеткор с термо лента; и може да сложиш един чип.За мен това са евтините варинати за подсилване,които не костват много време и средства.Те не давам супер голям ефект, но се усещат във вървенето и в респонса на колата.Олекотяването при малките мотори наистина дава голям ефект.Но пък не е приятно да караш на казан всеки ден или да ходиш до морето така....Та, успехАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
Predatorsi написа:Е добре...Да приемем ,че сложиш турбо...Спираш на Светофар и една Мареа ХГТ ти връчва тефтера ,в който да напишеш загубата...Има ли смисъл...Направи си колата красива ,защото Мареата има голям потенциал...По двигателя ,единственото нещо ,което си струва да правиш ,според мен ,са едни хубави свещи с кабели ,спортен филтър ,една права генерация ,добро масло и хубав бензин...Защото в момента ,в който сложиш яката музика ефекта от турбото ще е само в съскането...Една хубава каса с 2х12" (доколкото си спомням по твоите думи) тежи към 50-60 кила...И като сложиш и другите компоненти ,едни 100 килца ги прибавяш към теглото...И докъде ще стигнеш така...Турбото само ще съска и ще си мислиш ,че върви колата...Та едни свещи ,кбали ,спортен филтър и генерация е по-добрия вариант...Да не говорим ,че за тези неща едни 1000 лева не знам дали ще те оправят...Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
lithrone
Jekoviq, избери си какво ще направиш за колата си първо. Отвори тема с развитие и всички ще помагаме, кой с каквото може За сега виждам едно момче, което си е купило кола и иска всичко, но нищо наяве.Не се засягай, но такива теми, като тази има много и всички са потънали в небитието за жалост.
Коментар
-
lithrone написа:Jekoviq, избери си какво ще направиш за колата си първо. Отвори тема с развитие и всички ще помагаме, кой с каквото може За сега виждам едно момче, което си е купило кола и иска всичко, но нищо наяве.Не се засягай, но такива теми, като тази има много и всички са потънали в небитието за жалост.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
За какво са ти тези неони- мина им времето вече, още повече пък на лепенките. 15-ка джанта е малка за тази кола с оптичен тунинг, ако искаш колата да изглежда "яко"- търси поне 16’’. За музиката- сложи си една мощна 12-ка: 600-1000 вата и един по-голям акумулатор с алтернатор от дизел--> достатъчно ще ти надуе главата. Иначе за два баса ще насъбереш в колата дървен мат’рял за една кочина :D и ще ти спъне вървежаFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Jekoviq написа:lithrone написа:Jekoviq, избери си какво ще направиш за колата си първо. Отвори тема с развитие и всички ще помагаме, кой с каквото може За сега виждам едно момче, което си е купило кола и иска всичко, но нищо наяве.Не се засягай, но такива теми, като тази има много и всички са потънали в небитието за жалост.ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Карай си колата и си сипвай бензин...Моя съвет...2000 20v turbo - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...3012&start=795Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Аз държа младежа да качи снимки на колата в сегашното и състояние :D + снимки от смяната на ремъци в края на месеца....тогава ще съ сигурен че поне основата е на лице :DSedicivalvole (Racing Rosso)now
GTV 2.0 (612 A)now
E60 530D now.. hate it big time :D
Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex
Коментар
-
2000 20v turbo написа:Jekoviq написа:lithrone написа:Jekoviq, избери си какво ще направиш за колата си първо. Отвори тема с развитие и всички ще помагаме, кой с каквото може За сега виждам едно момче, което си е купило кола и иска всичко, но нищо наяве.Не се засягай, но такива теми, като тази има много и всички са потънали в небитието за жалост.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
PaUnOff написа:За какво са ти тези неони- мина им времето вече, още повече пък на лепенките. 15-ка джанта е малка за тази кола с оптичен тунинг, ако искаш колата да изглежда "яко"- търси поне 16’’. За музиката- сложи си една мощна 12-ка: 600-1000 вата и един по-голям акумулатор с алтернатор от дизел--> достатъчно ще ти надуе главата. Иначе за два баса ще насъбереш в колата дървен мат’рял за една кочина :D и ще ти спъне вървежаАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар