Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за бензинова помпа на пунто ГТ3

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за бензинова помпа на пунто ГТ3

Помпата си беше оригиналната Бош, работеше си, колата не е бедняла, но виеше доста неприятно, даже като загасях двигателя измучаваше на умряло...естествено няколко човека (включително и Орлин ако си спомня я чу преди време) решихме че си заминава и е за смяна. Е, оня ден купих оригинално Walbro GSS342( 100%, щото го взех направо от тях, не от препродавачи, сайтове, поръчвачи или тем подобни) и си го монтирах....както си трябва стана, с тампоните и всичко както му е реда...и от там големия шок - сложих я и изненада - НИКАКВА разлика в звука, същото измучаване като изгасям естествено преди да пробвам новата изкормих старата, за да разбера че има само минимални следи от износване и то само по контактната повърхност на ротора Моля хората с ГТ3-ки да споделят как им работят бензиновите помпи(защото чух едно ГТ1, също и колата на Орлин - и двете са с Walbro, и двете бяха по-тихи и го нямаше измучаването, а и знам че има разлика в кошницата при ГТ3), за да знам има ли проблем и дали да търся евентуални запушвания, проблеми с обратния бенз или кой знае какво. Между другото и със старата и с новата виенето изчезва за секунда единствено като от празен ход чукна рязко газта до 2000 оборота да речем, ако я подавам плавно промяна няма никаква. Също така има лека промяна в звука когато колата загрее до оптимална температура - звука става с една идея по-тих и с един тон по-нисък. Забравих да спомена, че смених горивния филтър но с някакъв измислен Meat&Doria - ефект нулев, въпреки това ще го сменя отново, но с Mann или Hengst просто за лично спокойствие.Всякакви идей, предположения и съвети биха ми били от полза.Ще пробвам да пусна по-късно запис на звука, но не съм сигурен че микрофона на апарата ни е достатъчно чувствителен, за да се разбере нещо.
    тежък е животът лек...

Аз съм с ГТ3 и с Walbro GSS342 High presure (купувана от САЩ) от 3 години и освен бая по-силното озвучаване Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 спрямо оригиналната други странни звуци не съм забелязал при палене и гасене.Определено Валбро-то е една от доста шумните помпи (тия впечатления се променят моментално, ако чуеш Aeromotive A1000 примерно) Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 , мма явно при теб има и нещо друго Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Провери си ако можеш с един хубав мултимер какво е напрежението директно на буксата на кафеза на помпата ако можеш (както на празен ход, така и при форсиране).Със смяна на филтъра едва ли ше се промени нещо, мма щом си решил-пробвай Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

Валброто е шумна помпа , ако помпа бош вие значи е зле , ако валбро помпа не вие значи е зле моята вие адски много а и на 4 бара я карам , мисля че нямаш проблеми с помпата , ако искаш имам друг бензинов регулатор с него да пробаш
      Power Under Pressure

Коментар

При пунтото ми имаше подобен звук като мучене но без излишен шум от бен.помпа.Обаче махнат бе филтъра за бензинови пари от бен.резервоар след махането му се появи "мученето"

Коментар

WhitePower написа:
          Валброто е шумна помпа , ако помпа бош вие значи е зле , ако валбро помпа не вие значи е зле моята вие адски много а и на 4 бара я карам , мисля че нямаш проблеми с помпата , ако искаш имам друг бензинов регулатор с него да пробаш
          :D :D твоята я чух, по тиха е определено, ако си спомняш като идвах при теб и ти чу бош-а и каза че е много зле...е сега звука е 1 към 1...а боша не бих казал че беше зле, нямаше никакви луфтове и забележими дори с лупа износвания - нито в ротора, нито в колелата, даже малко ме е яд че така грубо го дисектирах, можеше да го подаря на някой да закрепи с него. Иначе и аз подозирам регулатора - първото палене за деня ми се случва от 2-3-4 опита ако не пипам педала на газта (в клипчето от днес върза от 2-рия), пък и е толкова богата, че е като с анти лаг, днес ме гледаха хората щото като върна газта да речем на 3000 и почват яките ама яките гърмежи в генерацията(тва може да е и от 317-ките дюзи, но не ми се вярва - просто не виждам причина еку-то да не може да им намали DC-то и да си направи оптималната смес).Мултицет имам някаккъв, дето точен му е последното определение, така че ще потърся от някой и ще премеря.Та ето го клипчето: http://vbox7.com/play:f3d23aed6c на него се чува за какво става въпрос, както помпата, така и паленето, което също много ме дразни и искам да го поправя, защото преди си палеше само като помирише ключа.Има и един последен проблем - понякога като подам рязко газ се замисля за някакви стотни ето така: http://vbox7.com/play4d07813bf и точно когато се получава това забавяне е и момента, в който помпата спира да се чува за миг. Онзи ден си играх да свалям и чистя МПХ - е след това като нагласях празния ход го нямаше този лаг за кратко време, но пак се появи за съжаление Май станаха много теми за размисъл ама така е с ГТ-то темата я пуснах в "Тунинг" защото знам че повечето запознати с тези коли четат предимно тук.
          тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
            Иначе и аз подозирам регулатора - първото палене за деня ми се случва от 2-3-4 опита ако не пипам педала на газта (в клипчето от днес върза от 2-рия), пък и е толкова богата, че е като с анти лаг, днес ме гледаха хората щото като върна газта да речем на 3000 и почват яките ама яките гърмежи в генерацията(тва може да е и от 317-ките дюзи, но не ми се вярва - просто не виждам причина еку-то да не може да им намали DC-то и да си направи оптималната смес).
            На 3000 оборота като върнеш газта и си на моторна спирачка, би трябвало да нямаш никви гърмежи и т.н. щот просто тогава ЕКУ-то спира дюзите и в цилиндъра не влиза нищо дет да се възпламени в колектора и гърнетата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Чак към 1500 оборота някъде ЕКУ-то минава в режим на празен ход и пуска бензина Ти тия 317-ки дюзи кат ги сложи, някой настройва ли ти колата да работи с тях? Нещо смеси? Чип за тия дюзи и сетъп? Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Или разчиташ, че ЕКУ-то само ше си се оправя във всички режими Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 С тия дюзи ако не ти е коригирано впръскването при студен старт, сегашното палене от 3-4-ти път, зимата ще ти се струва песен Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 според мен.Според теб как точно ЕКУ-то ти трябва да се оправя с почти 30% по-голям дебит на дюзите?
            jungleraver написа:
            Та ето го клипчето: http://vbox7.com/play:f3d23aed6c на него се чува за какво става въпрос, както помпата, така и паленето, което също много ме дразни и искам да го поправя, защото преди си палеше само като помирише ключа.
            Определено звуците дет издава не са мноо обичайни, а и отвреме навреме все едно спира Вземи и измери напрежението до нея докато работи.А и с такава помпа е много непрепоръчително да караш на почти празен резервоар особено пък лятото.

Коментар

Същич звук взе да издава помпата на едно ГТ когато му вдигнах нялагането на горивото до 4.5 бара след като го намалих спря да скимти

Коментар

biser_as написа:
                jungleraver написа:
                Иначе и аз подозирам регулатора - първото палене за деня ми се случва от 2-3-4 опита ако не пипам педала на газта (в клипчето от днес върза от 2-рия), пък и е толкова богата, че е като с анти лаг, днес ме гледаха хората щото като върна газта да речем на 3000 и почват яките ама яките гърмежи в генерацията(тва може да е и от 317-ките дюзи, но не ми се вярва - просто не виждам причина еку-то да не може да им намали DC-то и да си направи оптималната смес).
                На 3000 оборота като върнеш газта и си на моторна спирачка, би трябвало да нямаш никви гърмежи и т.н. щот просто тогава ЕКУ-то спира дюзите и в цилиндъра не влиза нищо дет да се възпламени в колектора и гърнетата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Чак към 1500 оборота някъде ЕКУ-то минава в режим на празен ход и пуска бензина Ти тия 317-ки дюзи кат ги сложи, някой настройва ли ти колата да работи с тях? Нещо смеси? Чип за тия дюзи и сетъп? Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Или разчиташ, че ЕКУ-то само ше си се оправя във всички режими Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 С тия дюзи ако не ти е коригирано впръскването при студен старт, сегашното палене от 3-4-ти път, зимата ще ти се струва песен Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 според мен.Според теб как точно ЕКУ-то ти трябва да се оправя с почти 30% по-голям дебит на дюзите?
                jungleraver написа:
                Та ето го клипчето: http://vbox7.com/play:f3d23aed6c на него се чува за какво става въпрос, както помпата, така и паленето, което също много ме дразни и искам да го поправя, защото преди си палеше само като помирише ключа.
                Определено звуците дет издава не са мноо обичайни, а и отвреме навреме все едно спира Вземи и измери напрежението до нея докато работи.А и с такава помпа е много непрепоръчително да караш на почти празен резервоар особено пък лятото.
                :D Виж, аз не карам от вчера с тия дюзи, смесите са мерени неведнъж и са перфектни, единственото, което уцели като проблем е студения старт.И зиме и лете е все едно и също, пак казвам че преди го нямаше проблема с паленето дори и с тези дюзи, просто е много богата докато загрее. И да не ти се вярва, да, ЕКУ-то е достатъчно умно да се оправи с тях - как ли - ами много просто - взема ламбда показания и намалява времето за впръскване - както си контролира и стоковите дюзи - DC - duty cycle - може да е от 100% до 0%. Ясно ми е за фюел кът-а, би трябвало да няма гърмежи, ама реалността е друга...затова и питам за мнения щото за съжаление времето а и парите са ми малко и не мога да разглобя колата на пъзел и да рефрешвам всичко едно по едно. ХА дойде ми идея че ТПС-а може да се предава и затова ЕКУ-то да се бърка и да пуска гориво. От време на време помпата все едно спира, да, писал съм че това е като натисна рязко газта - второто клипче показва същия случай, само че отпред при ДВГ и се вижда как има един много кратък момент на замисляне преди да изфорсира, е това е и момента в който помпата все едно спира - някак си има връзка между двете каквато и да е тя.
                тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
                  И зиме и лете е все едно и също, пак казвам че преди го нямаше проблема с паленето дори и с тези дюзи, просто е много богата докато загрее. И да не ти се вярва, да, ЕКУ-то е достатъчно умно да се оправи с тях - как ли - ами много просто - взема ламбда показания и намалява времето за впръскване - както си контролира и стоковите дюзи - DC - duty cycle - може да е от 100% до 0%.
                  Мми като е толко умно според теб, що колата ти е богата докато загрее? При студено палене сигурно ли е, че ЕКУ-то коригира по ламбда-сонда? Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 А при пълна газ, 1+ бар-а налягане във всмукателя, резки натоварвания и преходни режими, дали пак коригира по ламбда сонда? Ай успех от мен

Коментар

докато загрее , всички са богати с 315 ките докато ламбдата влезе в час , при мой наблюдения тя влиза към 250 градуса , като се напече , преди това не я търси , бачка си по фиксирана карта и температурни показания и дебитомер и ...... но не и по ламбда при студено палене понякога с 315 пали с гръм и трясък и после запалва и бачка на некви 11 и после ламбдата коригира на 14,5-15,5за виенето , моята вие понякога много понякога малко и всичко това зависи от зарядното напрежение , щото ту е 12:ХХ после като дам малко гас и става 13.9 и намалява да вие но валброто вие
                    Power Under Pressure

Коментар

Ами да, и аз тва се опитвам да му обясня на колегата Бисер - че е богата само в предварително зададената карта за колд старт и после си е идеална - и в картата за парт и в картата за фул, ама той явно не иска да приеме показанията на широколентовата за истина и твърдо е решил да пренебрегне функцията на ЕКУ-то, наречена "адаптация".Момчета, при вас има ли го това затихване на помпата при рязко подаване на газ?
                      тежък е животът лек...

Коментар

jungleraver написа:
                        Ами да, и аз тва се опитвам да му обясня на колегата Бисер - че е богата само в предварително зададената карта за колд старт и после си е идеална - и в картата за парт и в картата за фул, ама той явно не иска да приеме показанията на широколентовата за истина и твърдо е решил да пренебрегне функцията на ЕКУ-то, наречена "адаптация".Момчета, при вас има ли го това затихване на помпата при рязко подаване на газ?
                        Повярвай ми, доооста добре и доста отдавна знам как работи ЕКУ от типа, който е в пунто ГТ Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 , затва ти дадох пример за режими в колата ти, когато маняшката за теб "адаптация" не играе мма хич даже Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 и единия от тях е студен старт Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Аз показанията на широколентова сонда, особено ако е нещо различно от евтин Инновейт никъде не съм споменал, че ги пренебрегвам Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 , мма за съжаление ЕКУ-то на ГТ-то не работи в обратна връзка с такава сонда ами се налага да се променят настройките му при промени по мотора и горивната му система Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 То ЕКУ-то ако е толко умно колкото си мислиш, що тогава изобщо му се прави ремап или се слагат готови чипове за определен сетъп? Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Има си ламбда сонда, има си дебитомер, има си кнок контрол, демек всичко необходимо да си адаптира само и гориво и аванс независимо дали сме с ИХИ-то и 240цц инжектори или сме с ГТ2560 и 300+ цц инжектори Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
                        jungleraver написа:
                        Момчета, при вас има ли го това затихване на помпата при рязко подаване на газ?
                        Не, няма го това затихване и колата си се форсира моментално Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

ти тези 315 като ги сложи , изчисти ли ги преди това , че това е често рещан проблем ако преплюват а не разпръскват поне това ми идва на умдруг проблем в колата не се сещам да им
                          Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                            ти тези 315 като ги сложи , изчисти ли ги преди това , че това е често рещан проблем ако преплюват а не разпръскват поне това ми идва на умдруг проблем в колата не се сещам да им
                            честно казано ги сложих на юнашко доверие, за което мерси че ме подсети и чистенето минава на дневен ред.Бисере, още в първите постове споменах че знам за предварително зададените карти, и какво не е чак такава болка за умиране студения старт, сондите бяха на Орлин АЕМ-а и един иновейт, ама оня тухлата, дето мери смеси и под 10 и не бих го нарекъл евтин. Лично според мен е редно първо да се наредят железата и после да се направи ремап ама като си трябва, а не някой готов чип. При готовите чипове си има точно определен сетъп и толкова-ако не го спазиш 1:1 пак си назад и пак при ремап може да изкараш повече с по-малко риск. Така или иначе засега си карам колата по-скоро като ежедневка, на 0.8(такава е пружината на гейта, ако можеше и на по-малко щях да надувам, въпреки хубавите смеси и безпроблемната работа си падам малко перфекционист, просто нямам финансовата възможност всичко да стане наведнъж), не я тормозя ама изобщо и смятам това да остане така, докато сложа всичките железарий, дето съм събрал в нас и някой, които остава да събера, и направя свестен ремап с острич на дино или поне онроуд.Защо се чипва ли? Ми заради промяната в аванса, с която идват конете, и заради промяната на налягането(която при мен я няма)ако ще и 3076Р да е пак си имаш ламбда, дебитомер и сензор за темп. на вх. въздух и не виждам проблем за ЕКУ-то да прави безопасни смеси на заводсите налягания.
                            тежък е животът лек...

Коментар

Теоретично си прав за всичко , отностно готовите чепове , те вече са измислени за да не откриват топлата вода за мапването на дино - Идеално , за острича - перфектно решение днеска таман цял ден цъках по моята за да видя защо толкова много върви , а не е като другите , и открих защо но тайната остава в забвение ако можеш да си застройш колата да е 11.5 в целия диапазон е чудесно проблем в помпата не търси почисти инжекторите и пак драсни какво става
                              Power Under Pressure

Коментар

Working...
                              X