nastybg написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане към колегите с Купета!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Здрасти, я си попрегледайте Купетата преди зимата, че да не ревете на пролет. Общо взето огледайте, задните вежди, особено ако някога са били удряни, защото се отделя подкалника от калника и започва да влиза вода и веждите свършват. Свалете пластмасовите подкалници и огледайте снадката между подкалника и калника, също и точките в които влизат щипките които държат пластмасовия подкалник. Друга точка е отпред ботуша на макферсъна. Откъм гумата огледайте за ръжди и пукнатини в антикорозионната покривка там където ботуша е заварен за рога. Трето място е отпред прага зад пластмасовия подкалник където се събира кал и вода. Четвърто са точките, където обикновено се слага крика. Там обикновено ръба на прага е смачкан или обелен и трябва да се намаже. В противен случай съдбата на опелите ще последва и Вас. Прилагам и няколко снимки да се ориентирате за къде и за какво става въпрос. Всъщност за да не качвам отново снимките, погледнете на тази страница от темата ми.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=180Успех
Коментар
-
VET написа:Здрасти, я си попрегледайте Купетата преди зимата, че да не ревете на пролет. Общо взето огледайте, задните вежди, особено ако някога са били удряни, защото се отделя подкалника от калника и започва да влиза вода и веждите свършват. Свалете пластмасовите подкалници и огледайте снадката между подкалника и калника, също и точките в които влизат щипките които държат пластмасовия подкалник. Друга точка е отпред ботуша на макферсъна. Откъм гумата огледайте за ръжди и пукнатини в антикорозионната покривка там където ботуша е заварен за рога. Трето място е отпред прага зад пластмасовия подкалник където се събира кал и вода. Четвърто са точките, където обикновено се слага крика. Там обикновено ръба на прага е смачкан или обелен и трябва да се намаже. В противен случай съдбата на опелите ще последва и Вас. Прилагам и няколко снимки да се ориентирате за къде и за какво става въпрос. Всъщност за да не качвам отново снимките, погледнете на тази страница от темата ми.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=180Успех'93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
'97 Coupe 16VT 262WHP+
Коментар
-
Мина лятото и дойде време пак да се захващаме с купето. Recaro-то стана доста добре със смяната на алкантарата, но изтърканата и напукана кожа доста ме дразнеше. Волана и той беше се позахабил доста и беше време да се вземат мерки, докато не се е съсипала кожата. Като цяло съм доста доволен от работата, която свършиха едни момчета в Горубляне. Фаровете и тях ми писна да ги полирам по 2 пъти в годината и след 2 месеца да се матират, този път бяха изшкурени и лакирани, дано изкарат повече....
Коментар
-
Кожата на волана и на седалките си е оригиналната. Възстановява се с кит за кожа, после се шкури, обезмаслява се и се пръска с боя. На волана, от дясната страна дупките бяха почти заличени, сега е като нов.... В ebay има и kit-ове с всичко нужно, но като погледах доста за това как се прави, прецених че в домашни условия на дали ще се получи същия резултат и реших да не си правя експерименти...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар