Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към колегите с Купета!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

digitalundgrd написа:
    ...
    Колко точно ще изкара с изброените модове зависи най-вече от състоянието на мотора, а ако се заиграе със всички възможни тунинг - похвати, стоковото турбо може да изкара и 270 коня, ноо тия вложения по мотора ще си стуват когато вече решиш че тия 230-250 коня са ти малко и скокнеш на по-сериозно турбо А като ще правиш генерация я направи на 76мм, по-шумна ще е, но пък с две проходни гърнета колата си е почти нормална на звучене.Но тия всичките работи в подробности трябва да ти ги каже/направи човека който ще я мапва.
    sigpic
    Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
    475HP 11,5/1,9/191
    YouTube

Коментар

digitalundgrd написа:
      Имам въпрос: На мен ли ми се струва или хидравликата на купето е бая "дрЪвена"...Аз си мислех, че моята 147-ца с 225/45/17 гуми и е тегава хидравликата, докато не покарах купето малко по-бавничко по тесни и криви улички?! "Чорба" в казанчето има, но е с цвят на кока-кола, а до колкото знам трябва да е наситено червена....Таа дано след смяна на хидравличната течност да поомекне, че сега направо си правя упражнение за рамо без да посещавам фитнеса... Също така на тъмно карам на сляпо...Нищо не виждам, а гледам че уж фаровете са с лупи...Може би трябва да се монтира ксенон?
      Аз като обръщах волана сложих от 155 рейка и тогава може би стана по дървено, иначе смени верно течноста......ксенона си е задължителен.....и Ици е прав за 76мм, но сондирай мненията за цени в СФ, че нали знаеш.....П.П - ще идваш ли на 10 на Кал?.....С Купето да речем.......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        П.П - ще идваш ли на 10 на Кал?.....С Купето да речем.......
        Нещо сбирка ли ще има, че мога да дойда и аз да погледам малко Тъкмо ще навъртя още някой и друг километър (до там и обратно) за разработката.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите (DJ_Stivan, Ици, Феро) На първо време трябва да се направи цялостно обслужване на мотора(масла,ремъци,филтри) и ходова част. Също така проверка на налягане на масло с механичен манометър, отваряне на капак на клапаните и да се премери останали ли са валУви или караме на колци (това от което най-много се опасявам) Лошата новина ( за мен, но добра за приятелката ми хехе), е че идват топлите месеци и ще се ходи на моренце, а там ще заминат не малко средства... Тааа евентуално след септември ще имам сили за тунинг Тоест до края на месеца програма максимум ми е да я вкарам колата в що-годе прилично общо-техническо състояние, а до тогава ще се развозвам с Алфата п.п. От написаното до тук следва, че за мое огромно съжаление няма да смогна да присъствам с купето на карането на Калояново...
          FIAT Coupe 16VT

Коментар

kaci написа:
            ФЕРАРИСТ написа:
            П.П - ще идваш ли на 10 на Кал?.....С Купето да речем.......
            Нещо сбирка ли ще има, че мога да дойда и аз да погледам малко Тъкмо ще навъртя още някой и друг километър (до там и обратно) за разработката.
            Ми на 10 юни ще има отворен тракдей на Калояново, така или иначе и аз тоя път ще ида да потормозя малко фирмения фритюрник, и може би ще ида сам и отделно с Купето, че сега като изравних пода някак си ми се ще да измеря една максимална скорост по Тракията.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

digitalundgrd написа:
              отваряне на капак на клапаните и да се премери останали ли са валУви или караме на колци (това от което най-много се опасявам) (
              Върти ми се че като мод се слагаха некви валци от 16В типо или нещо от сорта....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Абсолютно, но до колкото разбирам от няколко човека, напоследък са станали много дефицитни
                FIAT Coupe 16VT

Коментар

Един приятел продава глава от атмосферен 16 клапанов мотор, но и той не знае още състоянието и. При евентуален интерес, мога да го натисна да е по експедитивен с проверката.

Коментар

Голяма мъка е с валовете, за Типото търсихме 1 месец, да не кажа повече, докато излезе нещо читаво.Хубавото е, че тогава така и така колата си беше в бокса и се чакаха и гарнитури и други неща да пристигнат, та не беше спешно, но са си дефицитни.Голяма вероятност има май, изпускателния да е заминал, а смукателния да е в ред, при Типото май така беше по спомен. Та правихме процедура по размяна - смукателния на мястото на изпускателния (турбо валове), а за смукателен сложихме от атмосферния мотор.
                    Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
                    Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Добри новини...Не издържах и отворихме капака на клапаните днес...Всичко е в много добро състояние Тааа, ако не друго поне валовете са отметнати като грижа на този етап Търся смукателен колектор от Капа (с правите рънове), ако някой има да свирка..
                      FIAT Coupe 16VT

Коментар

Супер, имаш късмет. Добре, че са ти в ред валовете. За смукателния колектор, май много смисъл няма на тоя сетъп да се слага. Лично Илиян (ICI) ми е казвал, че до колектор от Капа се прибягва общо взето вече когато се изцежда максимума.
                        Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
                        Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

когато се скокне на доста повече коне, тогава по-малките загуби при пълнене от Каповия колектор ще са по - осезаеми
                          sigpic
                          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

има няма 10 коня от един колектор а за този някой знае ли как се обслужват нещата под него - инжектори ???намери си капов няма да съжаляваш честно казано по запазено купе май само къци има
                            Power Under Pressure

Коментар

Ето така изглеждаха нещата като отхлупихме капака на клапаните....Какво представляват тези 2-те червените и 1- жълто на валовете В неделя Феро намина за 15-тина минути и му презентирах Купенцето... На пръв поглед арно му се видя :P
                              Прикачени файлове
                              FIAT Coupe 16VT

Коментар

направи ми впечатление е вътре все едно е нов мотор като отхлупих капака нямаше никакъв нагар на масло
                                Power Under Pressure

Коментар

Working...
                                X