digitalundgrd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане към колегите с Купета!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
digitalundgrd написа:Имам въпрос: На мен ли ми се струва или хидравликата на купето е бая "дрЪвена"...Аз си мислех, че моята 147-ца с 225/45/17 гуми и е тегава хидравликата, докато не покарах купето малко по-бавничко по тесни и криви улички?! "Чорба" в казанчето има, но е с цвят на кока-кола, а до колкото знам трябва да е наситено червена....Таа дано след смяна на хидравличната течност да поомекне, че сега направо си правя упражнение за рамо без да посещавам фитнеса... Също така на тъмно карам на сляпо...Нищо не виждам, а гледам че уж фаровете са с лупи...Може би трябва да се монтира ксенон?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите (DJ_Stivan, Ици, Феро) На първо време трябва да се направи цялостно обслужване на мотора(масла,ремъци,филтри) и ходова част. Също така проверка на налягане на масло с механичен манометър, отваряне на капак на клапаните и да се премери останали ли са валУви или караме на колци (това от което най-много се опасявам) Лошата новина ( за мен, но добра за приятелката ми хехе), е че идват топлите месеци и ще се ходи на моренце, а там ще заминат не малко средства... Тааа евентуално след септември ще имам сили за тунинг Тоест до края на месеца програма максимум ми е да я вкарам колата в що-годе прилично общо-техническо състояние, а до тогава ще се развозвам с Алфата п.п. От написаното до тук следва, че за мое огромно съжаление няма да смогна да присъствам с купето на карането на Калояново...FIAT Coupe 16VT
Коментар
-
kaci написа:ФЕРАРИСТ написа:П.П - ще идваш ли на 10 на Кал?.....С Купето да речем.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
digitalundgrd написа:отваряне на капак на клапаните и да се премери останали ли са валУви или караме на колци (това от което най-много се опасявам) (Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Голяма мъка е с валовете, за Типото търсихме 1 месец, да не кажа повече, докато излезе нещо читаво.Хубавото е, че тогава така и така колата си беше в бокса и се чакаха и гарнитури и други неща да пристигнат, та не беше спешно, но са си дефицитни.Голяма вероятност има май, изпускателния да е заминал, а смукателния да е в ред, при Типото май така беше по спомен. Та правихме процедура по размяна - смукателния на мястото на изпускателния (турбо валове), а за смукателен сложихме от атмосферния мотор.Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
Fiat Marea 1.6 16v
Коментар
-
Супер, имаш късмет. Добре, че са ти в ред валовете. За смукателния колектор, май много смисъл няма на тоя сетъп да се слага. Лично Илиян (ICI) ми е казвал, че до колектор от Капа се прибягва общо взето вече когато се изцежда максимума.Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
Fiat Marea 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар