Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към колегите с Купета!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За щастие не е била моята кола Забелязвам вече доста близнаци по външност на Бравото ми.

Коментар

kaci написа:
      Твоя мотор още е стегнат и затова наляганията са ти ОК След 10000км. ще напишеш какви са стойностите със същото като вискозитет масло.
      няяма страшно моя мотор е на около 10 000км, от които около 3000 са минати по разни трасета и писти на яко даване на газ и е с такова масло и същите налягания и сега
      sigpic
      Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
      475HP 11,5/1,9/191
      YouTube

Коментар

Инжекциона...не е ли 1000 пъти по лесно да прехвърлиш всичко от твоята кола на червената ? Аз лично така бих постъпил...салона + тунинга и жантите...малко боичка и си в джаза. И ако нямаш против би ли споделил на Л.С. колко излезе с докарването ?
        Sedicivalvole (Racing Rosso)now
        GTV 2.0 (612 A)now
        E60 530D now.. hate it big time :D
        Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
        Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

Мислех го и този вариант, обаче като и платя номера, застраховки, еко такса, изправяне на удара, малко боичка си е кажи речи пълно боядисване, отзад по веждите като я гледах на светло е почнало ръждица и след 2 години да ми нацъфти пак ръждата....А като сваля от жълтура всичко, ще трябва да го продавам 3 години и да я дам на някой за 1500-2000лв...За цената, не мога да ти кажа още точно, тъй като още не е минала през митницата, а и цената за докараването за мен е друга.
          ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
          Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
          Jet Black E46 M3

Коментар

ici написа:
            няяма страшно моя мотор е на около 10 000км, от които около 3000 са минати по разни трасета и писти на яко даване на газ и е с такова масло и същите налягания и сега
            Не предполагах, че си ръчкаш колата с 5W40

Коментар

За махането на баланс валовете какво ви е мнението +/-, че съм на кантар какво да правя с тях? До колко се усеща някаква разлика във вървежа и има ли я изобщо До колкото четох, ако е без баланс валове е добре да се сипва 5w50 или 5w40, ако е с баланс валове 10w60, 15w50(поправете ме ако не е така)?
              Jet Black E46 M3

Коментар

махай валовете, за да не страдаш Като цяло без тях има една много лека вибрацийка която се появява, но положителните страни са в пъти повече, за вървеж не мога да преценя защото купето като го купих нямаше 10 от гърбиците на разпределителните валове и губеше буст от 10000 места
                '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

И аз съм за премахване на баланс валовете.Не съм усетил разлика в вървежа на колата а и вибрацията е почти неуловима-лично мое мнение.А за маслото-и без тях сипвам 15w50 и нямам грижи вече 3г.
                  Fiat Coupe: 16V Turbo
                  FIAT= FERRARI-INDUSTRIES-AUTO-TECHNIKA

Коментар

след златните рачички на Ици моето купенце има около 20 000 след ремонта и нито грам маслоо а маслото е 5х50 от Ванката.... " честитоо брат миии за купенцетооо" МНогооо Турбооо Мигооове... "
                    dEv # LiFe sTyLe

2.0 16в турбо 255+++ aPcCCc ApcCc Nerwen AsmYTik

Коментар

d0b0 написа:
                      " честитоо брат миии за купенцетооо" МНогооо Турбооо Мигооове... "
                      Мерси! Нещата отиват към махане на баланс валовете. Имам още 2, за някои може и тъпи въпроси. По маслената помпа правят ли се някакви манипулации след махането им, че в UK форума се натъкнах на няколколо мнения, в които се споменава за някакви модове по помпата Предполагам, че като се свалят валовете трябват някакви тапи, от къде мога да взема?
                      Jet Black E46 M3

Коментар

стугар ще ти ги изработи по размера на извадените лагери някои хора просто завъртат лагерите на 90 градуса и ги набиват на ново ...
                        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
                          стугар ще ти ги изработи по размера на извадените лагери някои хора просто завъртат лагерите на 90 градуса и ги набиват на ново ...
                          това искам да го видя, особено ако извадят валоветеотносно затапване махане и други подобни простотии препоръчвам да се изгледа внимателно следното клипчеhttp://www.youtube.com/watch?v=axjeJQ9pjAs

Коментар

hf hpe написа:
                            относно затапване махане и други подобни простотии препоръчвам да се изгледа внимателно следното клипчеhttp://www.youtube.com/watch?v=axjeJQ9pjAs
                            хах, Еньо, почти винаги ме изумяваш с мнение а дали рали - версията на мотора не трябва да отговаря на една книжка наречена Хомологация, със снимки и схеми на заводския мотор ?Ти остави ли си валовете на твоя мотор, и какво изобщо стана с тази Делта 2 ?... и леко отклонение, преди време правих изцяло едно Мицу ево 8, всичко в мотора се смени с тунинг части, но оставих баланс валовете по желание на собственика и после като пуснах проекта в един щатски форум, наред с хвалбите относно високите извадени резултати ми зададоха и озадачено въпроса защо не съм елиминирал баланс валовете Просто на всичко що е не-сток е задължително елиминирането им.Да не навлизаме в супер сложни теми за променените маси на тунинг буталата и биелите и как вече това няма връзка с противотежестите на баланс валовете
                            sigpic
                            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                            475HP 11,5/1,9/191
                            YouTube

Коментар

делтата, ако е червената 2ка, то последно знам че я разграбиха някъде в Бургас...
                              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Моето Типо го карах с баланс валове в началото. Средните плъзгащи лагери на баланс валовете ми бяха нови и си ги шлайфах с бор щанга, която баща ми ми направи. Отиват по около 2 часа на лагер докато докараш точния размер. Покарах така колата, после махнах ремъка и блокирах долния вал и единствената разлика, която забелязах беше по-тиха работа на мотора. Това с превъртането на лагерите на 90 градуса е доста интересно решение :D :D :D :D . Аман от Кретени. Що ли си мисля, че масления канал захранващ лагера с масло е изработен в блока, а на лагера има само отвори. Та ако ще и на 9999999999 градуса да го въртиш лагера, единственото което ще постигнеш е да докажеш че си 100% идиот.

Коментар

Working...
                                X