Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към колегите с Купета!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ей не само на мен беее :D Ами почвам да преглеждам купето.Поне само 2 варианта има - минус или стартер.Мерси много колеги!
    <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
    Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

Sparco написа:
      Ей не само на мен беее :D Ами почвам да преглеждам купето.Поне само 2 варианта има - минус или стартер.Мерси много колеги!
      Вариантите винаги са повече от 2, но аз веднага бих се насочил точно към стартера.

Коментар

kaci написа:
        Sparco написа:
        Вариантите винаги са повече от 2, но аз веднага бих се насочил точно към стартера.
        Моя стартер по принцип има един проблем.Като взех колата и пробвах да пусна габаритите и се счупи пласмаската която връща ключа като пали.И сега като паля сам връщам ключа.Утре почвам да разглобявам.
        <<KARKELANOV>>

Коментар

Дефиницията ни за стартер май е различна!Говорим за стартер (това което върти мотора за да запалиш ), а не за ел. частта на контактния ключ!

Коментар

kaci написа:
            Дефиницията ни за стартер май е различна!Говорим за стартер (това което върти мотора за да запалиш ), а не за ел. частта на контактния ключ!
            Аха Еми понякога акъла не стига за всичко Мерси
            <<KARKELANOV>>

Коментар

Абе колеги с Купета - понеже днеска пак ми падна предния капак на главата, а както знаете той е тежичък(не че и главата ми е мека, но все пак).......и в тая връзка искам да питам кви амортисьори ползвате, щото аз взех два нови дето не ми държат капака отворен, а устискват да е само наполовина......тай като тва не ме устройва, от едната страна ползвам стария дето е с тръбичка която се законтря върху рамото......но пък тя като изтърве, тая гадост ми се стоварва яко отгоре.......Не ми се слага някаква огъната по капака тръба за да го подпира целия, рискувам и нея да я бутна като се вихря под капака и да стане същото.......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Оригиналните... вършат си чудесна работа... а ако са изтървали ти трябва нещо доста яко,че да го задържи отворен... предполагам и затова са направили тая спънка оригинално на амортисьора
                Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                Fiat Coupe 2.0 20V TURBO Kinugawa TD06SL2 20g Turbo; Madness motorsport ECU Upgrade; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Коментар

Ми уж "оригинални" взех от Косерите, но както казах, като отворя капака докрай, той пада наполовина и стои там........а тва не ме устройва......трябват ми явно по - оригинални......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Днес сменихме на мой приятел с ГТВ двата амортесьора и стана перфектно. Той си купи нови за АР 155 от александър ауто - цена около 15- 20 лв / бр.Така, че и ако на купето са същите мисля, че ще ти свършат чудесна работа.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Абе колеги с Купета - понеже днеска пак ми падна предния капак на главата, а както знаете той е тежичък(не че и главата ми е мека, но все пак).......и в тая връзка искам да питам кви амортисьори ползвате, щото аз взех два нови дето не ми държат капака отворен, а устискват да е само наполовина......тай като тва не ме устройва, от едната страна ползвам стария дето е с тръбичка която се законтря върху рамото......но пък тя като изтърве, тая гадост ми се стоварва яко отгоре.......Не ми се слага някаква огъната по капака тръба за да го подпира целия, рискувам и нея да я бутна като се вихря под капака и да стане същото.......
                      При Купето има два вида амортисьори за капака! Стария тип са със законтряне (една червено/оранжева пластмасова щуротия) и са по "надеждния" според мен тип.Другия (като моите) са с вътрешно заключване и са по лесно намираеми!Някъде бях чел че най добрия и евтин заместител са амортисьори от Ксара комби. При тях обаче дължината е по малка и капака се отваря с няколко сантиметра по малко.Най безопасно за ровещия под капака обаче си остава подпирането с прът!На срещата в Бояна някои колеги търсеха дръжките за пасажерите(тези които са монтирани на средните колонки).Видях една бройка да се продава тук.Като разгледах моите обаче си мисля, че това е нещо което се прави изключително лесно!

Коментар

От днес вече има материал за ринговете! Разходих се чак до Дупница за него, но това е най доброто което може да се намери като алуминий годен за рингове! Цялото забавяне беше заради лошо полиращ се материал( изпробвани над 10 вида алуминий) и прекалено ангажиран стругар! Парчето което купих е с 45см. дължина и при най добрия възможен вариант от него ще могат да се направят около 9 комплекта! Може да се наложи леко да се повиши цената на ринговете заради днешната покупка (135лв.)!

Коментар

Това 135лв, на комплект, нали?

Коментар

VET написа:
                            Това 135лв, на комплект, нали?
                            Ах, ти шегаджия такъв

Коментар

Супер, че има материал вече. За това, че ще са по-скъпи няма проблем, предвид това колко време, нерви и средства си изхабил за да станат....
                              ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                              Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
                              Jet Black E46 M3

Коментар

Ах, ти шегаджия такъв Усещам ирония в думите ти??? На бройка ли??? :D

Коментар

Working...
                                X