Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към колегите с Купета!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sparco написа:
    Колко тежи една джанта 16 -ска от турбо Купе с гумата? - Гумата е 215-55
    Доста ще е..Принципно размера за 16-ка на Купе е 205/50
    Fiat Coupe 2.0 16V

Коментар

Sparco написа:
      Колко тежи една джанта 16 -ска от турбо Купе с гумата? - Гумата е 215-55
      Хайде идвай и купувай мойте джанти

Got nos?

Коментар

injekciona написа:
        MEMO, ако не се лъжа бях чел някъде, че на твоето купе си точно с валове от TS. Можеш ли да споделиш има ли разлика във вървежа, че и на мен ми влезе мухата нещо
        Верно че съм с валове от TS ама от 1.6 .В моргата имаше от 1.6 и от 1.8 гледах и мерих и двата комплекта ,тези от 1.6 са абсолютно еднакви с оригиналните ,тези от 1,8 са еднакви като фази и градуси но с около 1,5мм по високи гърбици.Мислих доста и в края на краищата взех тези от 1.6 защото на всмукателния от 1.8 трябваше да слагам моя вариатор ,че неговия имаше луфт,пък скоро бях взел колата и не мислех за подобрения а само как да тръгне по бързо и да я регистрирам.Сега съжалявам ама поне мозък мога да давам на колеги с тая дилема.А иначе мойта си върви доста прилично и със страхотен разход на газ и бензин ама центровката на валовете я правих 5 пъти докато ми хареса.

Коментар

MEMO написа:
          injekciona написа:
          MEMO, ако не се лъжа бях чел някъде, че на твоето купе си точно с валове от TS. Можеш ли да споделиш има ли разлика във вървежа, че и на мен ми влезе мухата нещо
          Верно че съм с валове от TS ама от 1.6 .В моргата имаше от 1.6 и от 1.8 гледах и мерих и двата комплекта ,тези от 1.6 са абсолютно еднакви с оригиналните ,тези от 1,8 са еднакви като фази и градуси но с около 1,5мм по високи гърбици.Мислих доста и в края на краищата взех тези от 1.6 защото на всмукателния от 1.8 трябваше да слагам моя вариатор ,че неговия имаше луфт,пък скоро бях взел колата и не мислех за подобрения а само как да тръгне по бързо и да я регистрирам.Сега съжалявам ама поне мозък мога да давам на колеги с тая дилема.А иначе мойта си върви доста прилично и със страхотен разход на газ и бензин ама центровката на валовете я правих 5 пъти докато ми хареса.
          Т.е. ако правилно разбирам, за да се сложат колекторите от 1.8 TS , трябва да се използва и всмукателя от същият мотор? А с този на купето няма ли да се получи?И ако се сложи този от TS, няма проблем с управлението му?
          <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
          Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

Не ти разбрах много въпроса но всичко е взаимозаменяемо дори и главата но ще си ползваш твоите свещи и бобини колкото до всмукателя на алфата той е с променлива дължина но си мисля че може да се направи да се управлява заедно с вариатора така че и там няма да имаш проблеми ,с две думи можеш да си правиш всякакви комбинации от двата мотора.ПС :чак сега схванах че сигурно питаш за всмукателния вал а пък аз ти говоря за колектор -всичко е взаимозаменяемо и си работи перфектно.

Коментар

А някакво развитие с ринговете има ли?
              ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
              Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
              Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=922795#922795

Коментар

kaci написа:
                  injekciona написа:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=922795#922795
                  Ясно, това съм го изпуснал нещо. За капачката ще ти кажа до 10-ти, че този месец са ми всички застраховки и леко банкрутирах
                  Jet Black E46 M3

Коментар

Колеги ,трябва ми дясна кожена дръжка от средната колонка и уплътнението м/прозореца и вратата отвънка отдясно че зимата с ледостъргалката го оръбих ,те нямат разлика с левите ама все пак. Ако някой има за продаване да ми пише.

Коментар

Проблема джанти е решен от днес. Kaci, имаш ли номера на цвета на джантите на LE, че мисля да ги освежа малко за пролетта
                      Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
                        Проблема джанти е решен от днес. Kaci, имаш ли номера на цвета на джантите на LE, че мисля да ги освежа малко за пролетта
                        "Grigio Medio Metallizzato 776" е цвета оригинално по Фиат.Най близкия аналог (според fccuk) е на Standox Fiat 551 Beige Shave Mica (199.Джантите от Stilo изглеждат много добре когато са монтирани на Купе.Ако искаш да свериш боята която евентуално ще купиш с оригиналната такава Купето ми е на разположение.

Коментар

kaci написа:
                          injekciona написа:
                          "Grigio Medio Metallizzato 776" е цвета оригинално по Фиат.Най близкия аналог (според fccuk) е на Standox Fiat 551 Beige Shave Mica (199.Джантите от Stilo изглеждат много добре когато са монтирани на Купе.Ако искаш да свериш боята която евентуално ще купиш с оригиналната такава Купето ми е на разположение.
                          Мерси много, темата в UK форума я бях мяркал, но нещо сега не успях да я намеря. Сега да им се порадвам малко и зимата влизат за боя.
                          Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona, честито за придобивката! Това са ми фаворитите за 17-ки на Купе! Иначе започна ли да вози като лагерничка? С какъв профил са ти гумите - 40-45?Искам и да попитам нещо - някой случайно да е свалял черният елемнт (вероятно пластмаса) между стъклото на вратата и задното стъкло? Това, на което пише колко клапанов е двигателя и дали е с турбо.Лесно ли се сваля и как става това като цяло?
                            Fiat Coupe 2.0 16V

Коментар

Гумите са 205/45, разлика във вървежа не усещам да има или е минимална. За комфорта какво да ти кажа, не се промени особено. Тя и преди си друсаше с жълтите амортисьори и Eibach Pro Kit-a, пък и на мен ми харесва по-твърдото окачване. За пластмасите, за които питаш виж тази тема, има снимки какво трябва да махнеш отвътре за да ги свалиш.
                              Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
                                Гумите са 205/45, разлика във вървежа не усещам да има или е минимална. За комфорта какво да ти кажа, не се промени особено. Тя и преди си друсаше с жълтите амортисьори и Eibach Pro Kit-a, пък и на мен ми харесва по-твърдото окачване. За пластмасите, за които питаш виж тази тема, има снимки какво трябва да махнеш отвътре за да ги свалиш.
                                Звучи добре! Джантите от Стило също бяха с ЕТ40, нали?А темичката, която си пуснал от УК форума май не е същата. Или поне не е показано, нито описано как се свалят. Просто се питат взаимно с какво да боядисат въпросните елементи.Аз предполагам, че се сваля отвътре, но искам да съм сигурен, защото е голяма врътня с махането на корите и коланите.
                                Fiat Coupe 2.0 16V

Коментар

Working...
                                X