Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да вдигна конете на пунтото си ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте, наскоро си купих fiat punto 1,2 2001 бензинов двигател въпросът ми е как мога не много скъпо да му вдигна конете.Не съм много запознат,но мисля, че ако сменя главата със такава от sporting може и да се получи нещо.Ще се радвам на помоща и предложенията ви.

колега, първото дето ми идва на ум е да смениш целия двигател, понеже от 1.2 няма да извадиш кой знае колко кончета дори и вентилирана глава да му сложиш
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

...или един чип ама пак няма да е кой знае кво
      FIAT Bravo Club Plovdiv
      Con Asistencia di Veloce

Коментар

чип 15 коня махспортна генерация 5 коня махспортен филтър 2 коня мах питал съм вече и няма смисъл от 25 коня да дадеш луди париа да беше 1.8 тогоава си има нешта дори и Турбинка
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
          чип 15 коня махспортна генерация 5 коня махспортен филтър 2 коня мах питал съм вече и няма смисъл от 25 коня да дадеш луди париа да беше 1.8 тогоава си има нешта дори и Турбинка
          25 Коня без валове маховик шаиби и шлайф на главата нема да станат само от горните 3 неща
          Power Under Pressure

Коментар

За цял двигател трудно...И на малко сам доволен ако му изкарам едно 30-35 коня отгоре ще сам много доволен

Коментар

plamen_m написа:
              За цял двигател трудно...И на малко сам доволен ако му изкарам едно 30-35 коня отгоре ще сам много доволен
              Пич карай си колата със здраве и не се занимавай с глупости,не го приемай като заяждане а като съвет.А и тея 30 35 коня дето са ти в главата ще ти струват колко половината пунто ако трябва да са истиснки,даже се чудя че са малко парите. Те конете не тичат по ливадата и да ги тикаш под капака.Като цяло ти препоръчвам един ремап на колата за да ти свали разхода малко и един панелен спортен филтър КН,дотук си вкарал 300 350лв само затова.Ако решиш че ти е малко отиваш и си намираш леки джанти 14ки с по нископрофилни гуми, но не прекалено много разбира се.И все пак ако ти е малко значи това не е твойта кола ...казвам ти го от личен опит.

Коментар

Ремап на двигателя е направен и са сменени всички консумативи.Колата ми я подари баща ми на 240 000 км е варви идеално в смисъл няма някакви старжения по двигателя и тн. От както съм я взел сам навъртял 3 000 км.Преди да ми я остави сменена изцяло предницата (амортисиори,пружини,болтове,шарнири,карета,полуос ки абее вскичко),така че мисля че нямам да изваршвам ремонтни дейности освен това, че днес изчистих фаровете бяха малко запотени.Колата сме си я копували чисто нова от магазина и всичко по нея е изрядно..Карана е като такси, но в момента е пребоядисана сив металик.Относно джантите мисля си за 15ски разликата в цената на гумите не е чак толкова голяма

Коментар

Абе приятелче как ще слагаш 15-ки аз имам същото пунто.Значи като се качиме 2 ма души по 100кг тва едвам се набира а ти искаш да слагаш 15-ки че ти ще трябва да го буташ по баирите а да не говориш че ще изрежеш половината гуми на тия пътища в калниците.Карай си го с 13-ките както си е заводската и си сложи едни готини джанти.Тва пунто си е добре както са си го направили хората да не харчи много на мен ми дава макс 8 градско на газов инжекцион съм.аЙДЕ ЖИВ И ЗДРАВ И ЧАКАМ КОМЕНТАРА ТИ
                  Малка и икономична!!!

Коментар

touraks написа:
                    Абе приятелче как ще слагаш 15-ки аз имам същото пунто.Значи като се качиме 2 ма души по 100кг тва едвам се набира а ти искаш да слагаш 15-ки че ти ще трябва да го буташ по баирите а да не говориш че ще изрежеш половината гуми на тия пътища в калниците.Карай си го с 13-ките както си е заводската и си сложи едни готини джанти.Тва пунто си е добре както са си го направили хората да не харчи много на мен ми дава макс 8 градско на газов инжекцион съм.аЙДЕ ЖИВ И ЗДРАВ И ЧАКАМ КОМЕНТАРА ТИ
                    Ще има да чакаш 3-4 години, докато някой се сети, пак да изтупа темата от прахоляк. :D
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

touraks написа:
                      :D За много години! Да ти кажа чесно разлика не усещам в сравнение с зимните 14ки освен във возията.. А колега не спомена 8 клапаново ли е неговото? За 16ките мога да ти покажа моето

Коментар

Вървят си прилично с 15ки аз съм с 1.1 проблеми нямам и разхода си е същия ... То и без тва не може мноого да изпреварва няма смисъл да го напъваш.
                        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Супер изглежда със 16ките.Напоследък май доста теми от антични времена се вадят да си пишем по тях :D ПП: гледак какво пише на табелката отзад, където си се паркирал колега Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

Най се "кефа" на този раздел Особенно като вида някой с 60к.с. кола която иска да подсилва :D
                            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

С крик Или с нов двигател.Или с нова кола.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X