Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно Marea JTD-заменяемост-салон,табло и джанти?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпроси относно Marea JTD-заменяемост-салон,табло и джанти?

Здравейте!Първите ми 2 коли бяха Браво ТД100 и Мареа 1,6!След няколко дни мисля да се връщам във верния отбор с Marea JTD!Имам и много планове с нея-лека външна промяна и мултимедиен проект вътре!Имам няколко въпроса към вас и се надявам да ми помогнете,а след около 2 седмици ще кача снимки на колата и какво ще се случва в нея!Интересуват ме няколко неща,а именно!1:Може ли табло като на първите мареи да бъде заменено с такова с кръгли циферблати като на Мареа 2000г?А с бяло табло от Браво JTD?2:Може ли салона на Мареата(седалките)да се сменят с такива от Браво ГТ?От какви други коли могат да се сложат седалки?Може и само предни!Кори и седалки от Либра съвместими ли са също?3:Имам джанти 17’,4х100 които съм купил специално за Мареата!Къде в София мога да си купя ексцентрични/раздвижени болтове и за колко?Как стои въпроса ако искам да сложа и по един секретен болт?4:Какво трябва да направя за да има колата ми и задни ел.стъкла?Засега е това!Благодаря!

Re: Въпроси относно Marea JTD-заменяемост-салон,табло и джан

hubaveca написа:
    Здравейте!Първите ми 2 коли бяха Браво ТД100 и Мареа 1,6!След няколко дни мисля да се връщам във верния отбор с Marea JTD!Имам и много планове с нея-лека външна промяна и мултимедиен проект вътре!Имам няколко въпроса към вас и се надявам да ми помогнете,а след около 2 седмици ще кача снимки на колата и какво ще се случва в нея!Интересуват ме няколко неща,а именно!1:Може ли табло като на първите мареи да бъде заменено с такова с кръгли циферблати като на Мареа 2000г?А с бяло табло от Браво JTD?2:Може ли салона на Мареата(седалките)да се сменят с такива от Браво ГТ?От какви други коли могат да се сложат седалки?Може и само предни!Кори и седалки от Либра съвместими ли са също?3:Имам джанти 17’,4х100 които съм купил специално за Мареата!Къде в София мога да си купя ексцентрични/раздвижени болтове и за колко?Как стои въпроса ако искам да сложа и по един секретен болт?4:Какво трябва да направя за да има колата ми и задни ел.стъкла?Засега е това!Благодаря!
    Таблото може да бъде заменено, но ако не си в час с нещата по-добре не започвай сам!Или с др. думи- само да извадиш буксите и да ги пъхнеш в новото табло- няма да стане.Салончето можеш да смениш с такова от браво, мареа или купе... едно към едно са. Само тези от купе ще се нуждаят от едни планки с шиш които твоите седалки си ги имат.Само ще ги преместиш.Корите от Либра няма да станат на Мареата.За болтовете не мога да се включа с компетентен отговор.За задни ел. стъкла, те съветвам да си купиш две врати от мареа с ел. стъкла.Това е най-лесният и удобен начин.А ако решиш да се мъчиш ще ти трябват машинки+ механизми+кори от мареа с ел. стъкла.

Коментар

Точно от теб се надявах на отговор !И задната седалка от Браво ли става без проблем?Ще те помоля за ГСМ на лс,защото разгледах проекта ти и имам много общи идеи с теб които искам да обсъдим!Мерси!

Коментар

Re: Въпроси относно Marea JTD-заменяемост-салон,табло и джан

hubaveca написа:
        относно 3-та точка:Измери си централния отвор на 17-ките колега,ако е по-голям от 58.1мм ще ти трябват втулки за тях,за да може да центрираш джантата точно и да избегнеш натоварването върху болтовете.Болтовете можеш да поръчаш от тук http://www.etebg.com/ поръчваш ги,правят ти и ти ги пращат.Имат и секретни болтове.
        Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
        KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
        Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Благодаря колеги!След около седмица колата е в БГ и я почвам!Едни от предишните ми коли,за да добиете представа какво ще се случи на Мареата външно и вътрешно,само,че доста повече ще вложа този път:
          Прикачени файлове

Коментар

hubaveca написа:
            Точно от теб се надявах на отговор !И задната седалка от Браво ли става без проблем?Ще те помоля за ГСМ на лс,защото разгледах проекта ти и имам много общи идеи с теб които искам да обсъдим!Мерси!
            Съветвам те да си намериш седалки с подглавници и подлакътник от Мареа(ако твоята не е с такива де)Тези от Браво ще станат, но не са нищо особено.Иначе ако ти се занимава, за задна седалка имам брутална идея, която ще започна да осъществявам съвсем скоро.Отзад ще слагам две предни седалки от GT, а между тях ще има подлакътник с вграден woofer -гаражна изработка.Идеята я откраднах от Nisan GTR.Отпред ще махна подлакътника от Мареа и ще взема барче от Браво, което ще слея с задния подлакътник.Работата е доста, но съм сиг. че ще стане нящу страшну Намери ме в скайп да ти пратя снимки от които да си крадеш, понеже от темата всичко изтрих...За отвън няма да ти помогна много, но вътре няма място на което да не мога да се включа

Коментар

Така!Проекта претърпя "произшествие" преди време!Но сега продължавам пак!Произшествието се изразява в това:
              Прикачени файлове

Коментар

Та преди да стигна да я снимам с 17-ките някой реши да ми ги открадне!Че дори и заедно с болтовете(ексцентрични,чакани 2 седмици)! Това беше голям финансов и психически удар,но го преживях някакси(мисля си?!)!Джантите бяха Oxigin Oxi One и стояха уникално!
                Прикачени файлове

Коментар

В началото мареата изглеждаше така:
                  Прикачени файлове

Коментар

hubaveca написа:
                    Не ти ли се струва добра идея да боядисаш решетката на предната броня черен мат или шагрен?Виждал съм няколко такива в Пловдив и ми изглеждат доста добре. Всъщност смятам да си потърся такава броня за моята кола в най-скоро време Или ако ти смяташ да я сменяш със някаква тунинг броня, да взема твоята, че е същия цвят

Коментар

lithrone написа:
                      hubaveca написа:
                      Не ти ли се струва добра идея да боядисаш решетката на предната броня черен мат или шагрен?Виждал съм няколко такива в Пловдив и ми изглеждат доста добре. Всъщност смятам да си потърся такава броня за моята кола в най-скоро време Или ако ти смяташ да я сменяш със някаква тунинг броня, да взема твоята, че е същия цвят
                      Приемам всякакви мнения и препоръки!И аз мисля,че е добра идея това за решетката,но не съм го обмислил на 100% А и за замяна на бронята се чудя дали да я сменя с такава от HLX с халогени и пръскалки или да вградя пръскалки и някакви неоригинални малки халогени в моята броня?!Започнах леки промени по колата а именно кожен волан(без копчета ) и скоростен лост от HLX,маска от Мареа 2002 година с кръгла емблема,други лети джанти,махнах гандия багажник от релсите!Към момента съм я докарал до тази и визия:
                      Прикачени файлове

Коментар

Ще споделиш ли идеите си за мултимедия в мареата.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Копчетата на волана са лесна работа.Ако толкова държиш на тях, пиши, имам един комплект.Само ще ти трябва Clock Spring от Marea с мултиволан, че без него, тези копчета ще седят само за красота.Имах мерак и аз за кожен волан от HLX, но ме дразни това, че не е тапициран целия, а само обръча.Чудя се, защо не са го тапицирали целия, като този на HGT, а вместо това са сменили матрицата дори, с такава с улей до, който да свършва кожата...Както и да е, скоро се надявам да дам волана и ск. лост на моята кола, на тапицер, да видим, какво ще излезе Относно бронят, защо искаш пръскалки? Грозят я, а работа, почти не вършат.Виж, за халогените е добре да се замислиш, че така изглежда голичка.Според мен е хубаво да наблегнеш на интериора, понеже колата изглежда чудесно отвън. Пръсни решетката на бронята и не пипай повече, че според мен поне, по-добре от това - няма на къде

Коментар

Working...
                          X