Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16v - Оптичен тунинг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.6 16v - Оптичен тунинг

Здравейте колеги, най-накрая и аз реших да пусна тема за колата си, която имам от 2009г., а именно Фиат Браво 1.6 16v 103hp. В началото нямах никакво намерение да правя външни подобрения по колата си, но покрай приятеля ми, който е остро "запален" на тема тунинг и прекарва голяма част от времето си в правене на това, се зарибих и аз да направя това онова В началото колата изглеждаше така Първото подобрение бяха фарове с лупи от Мареа, тъй като на старите ми фарове, рефлекторите бяха разкачени отвътре и светеха накъдето си поискат. Отначало им сложих крушки Philips Crystal Vision 4300K на късите, които в последствие преместих на дългите, защото се сдобих с HID Xenon Kit 6000к на късите светлини и LED крушки за габарит. След известно време реших да си затъмня стоповете и мигачите с небезисвестния трансперантен спрей, от който брах много ядове!!! Ето снимка как изглеждаха с него Поради ужасното качество на спрея, го премахнахме и пръснахме стоповете с авто-боя "черна перла", разредена с лак в съотношение 3:1, но прекалихме с пластовете(ръцете). Не правете това повече от 2 ръце След много неприятности с останалите шофьори по пътя, последва трети опит със стоповете, но този път ги пръснахме само 2 ръце и станаха идеални. Виждат се светлините дори и при слънчево време .Винаги съм искала Абартов пакет за моя Бравок, но намирането на оригинален е доста трудно, затова реших да се възползвам от репликите, които продава колегата Racer GT. Събрах пари и си поръчах като за начало прагове, които странно защо бяха намалени доста от първоначално обявената цена. Как да е взех ги, боядисах ги и сложих на колата, с което се започна моето ходене по мъките... Горната част на прага, особено отзад почти не лягаха плътно към купето и имаше огромни пролуки. Опитахме се да ги залепим със черен силикон за автостъкла... 3 пъти неуспешно!!! След това бяха свалени, шкурени отвътре и т.н, но уви така и не се получи синхрон Затова се наложи да ги приберем към купето с малки самонарезни видии. Последваха и лети джанти 15-ки с външен борд, които бяха рефрешнати ето така : След поставането на крайно гърне "Nessport" и боядисване на спирачни апарати и барабани колата придоби този вид Един хубав ден, като се прибирах намерих багажника на колата ми с огромна драскотина по цялата му дължина и взех решение да изчистя багажника от и без това ненужната дръжка и се започна... Междувременно реших да оправя недоискусурените си прагове, като видиите бяха заличени, праговете бяха китосани и боядисани отново. И ето готовия продукт Засега това е, което съм успяла да направя, подготвено е малкото спойлерче от Браво, трябва само да се боядиса и постави За напред имам намерение да сложа спортно окачване, понеже ме дразни височината на колата, предна абартова броня, модификация на задната и bad-look на предния капак. Но всичко с времето си, поради ограничените финансови възможности...Като цяло се стремя към изчистена визия на автомобила. Приемам с удоволствие вашите отзиви, критики и идеи

станало е страхотно БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Коментар

Хубаво си пуснала тема за тунинг ама не така с лошото де! :D Мислех да не ти пиша в темата,ама нещо ме чувърка отвътре-аз каква вина имам че бояджията ти е с две леви ръце???Като се изкара прага от калъпа,стои леко вълнообразен... няма как да лепне добре на купето ако не се изшкури на ръка и се припасне по колата ще ги има тези фуги за които говориш...относно захващането ти обясних че само с силикон няма да стане,иска по някоя и друга видия!Монтирал съм лично и знам кое как трябва да се направи.На всеки които е купил нещо от мен съм казал ако има някъв проблем пишете в темата,както има похвали така ще има и критика това ми е ясно!Ако проблема беше в мен,в изработката на праговете щях да приема тази критика (когато ми писа че имаш проблем с праговете мислех да ти върна парите и да забравя за случая,че и аз доста нерви вкарах покраи тея твоите МАЙСТОРИ,ако беше казала че искаш да ги върнеш нямаше да има проблем)но относно монтажа просто няма как!Монтажа не е толкова лесен колкото изглежда,затова и повечето тунинг фирми взимат пари за тази работа.Успех ти пожелавам в начинанието!!Лек и успешен ден!
      Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
      KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
      Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Поздравления, колата изглежда чудесно!Има ли предвидени промени по интрериора?

Коментар

Още едно Браво за Бравото!
          Fiat Bravo 1.6 GT
          Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

Racer GT написа:
            Хубаво си пуснала тема за тунинг ама не така с лошото де! :D Мислех да не ти пиша в темата,ама нещо ме чувърка отвътре-аз каква вина имам че бояджията ти е с две леви ръце???Като се изкара прага от калъпа,стои леко вълнообразен... няма как да лепне добре на купето ако не се изшкури на ръка и се припасне по колата ще ги има тези фуги за които говориш...относно захващането ти обясних че само с силикон няма да стане,иска по някоя и друга видия!Монтирал съм лично и знам кое как трябва да се направи.На всеки които е купил нещо от мен съм казал ако има някъв проблем пишете в темата,както има похвали така ще има и критика това ми е ясно!Ако проблема беше в мен,в изработката на праговете щях да приема тази критика (когато ми писа че имаш проблем с праговете мислех да ти върна парите и да забравя за случая,че и аз доста нерви вкарах покраи тея твоите МАЙСТОРИ,ако беше казала че искаш да ги върнеш нямаше да има проблем)но относно монтажа просто няма как!Монтажа не е толкова лесен колкото изглежда,затова и повечето тунинг фирми взимат пари за тази работа.Успех ти пожелавам в начинанието!!Лек и успешен ден!
            Колега нищо лично, но праговете НЕ бяха захванати само със силикон. Имаше n-на брой самонарезни видии по краищата, също и в средатата, отделно бяха шкурени на ръка доста време както обясних, но те просто бяха супер криви и дупката, която се отваряше беше широка поне няколко см.... Ако бяха шкурени още малко нямаше да остане праг. Човека, който ги поставяше има бая опит в тези работи и се занимава професионално с това, така че не мисля че проблема бе в него. Съжалявам, още един път нищо лично към теб и нещата ти, може просто точно тези да не са се получили както трябва. В крайна сметка с доста зор ги направихме, но след като бяха китнати с купето...Благодаря за подкрепата за начинанието ми

Коментар

lithrone написа:
              Засега интериора остава на заден план, но занапред смятам да облепя с карбоново фолио (от релефното) гладките детайли по таблото.

Коментар

Karola написа:
                lithrone написа:
                Засега интериора остава на заден план, но занапред смятам да облепя с карбоново фолио (от релефното) гладките детайли по таблото.
                Моята колица има няколко облепени детайла.Ако имаш мерак ще ти пратя снимки, когато му дойде времето.

Коментар

С удоволствие

Коментар

Karola написа:
                    Racer GT написа:
                    Колега нищо лично, но праговете НЕ бяха захванати само със силикон. Имаше n-на брой самонарезни видии по краищата, също и в средатата, отделно бяха шкурени на ръка доста време както обясних, но те просто бяха супер криви и дупката, която се отваряше беше широка поне няколко см.... Ако бяха шкурени още малко нямаше да остане праг. Човека, който ги поставяше има бая опит в тези работи и се занимава професионално с това, така че не мисля че проблема бе в него. Съжалявам, още един път нищо лично към теб и нещата ти, може просто точно тези да не са се получили както трябва. В крайна сметка с доста зор ги направихме, но след като бяха китнати с купето...Благодаря за подкрепата за начинанието ми
                    Нищо лично, но като гледам къде ти пръскат колата е учевидно че няма да ти ги направят както трябва. 100 човека си купиха и поставиха прагове и какво ли още не, а вие неможахте да ги направите момчето ви е казал, че без видии няма как да станат и без търкане. Но какво да се чудя ЖЕНСКА му работа. Вие какво очаквахте все пак излизат от калъп и се правят от смола нормално е краищата да са леко криви и се иска точно 1 час малко търкане да легнат както трябва. Ако на майстора не му се е занимавало да ви ги направи както трябва това е друк въпрос. Как 2 години никой нищо не каза и се намери една жена и тя се оплаква. Ако е толкова отворен вашия майстор както казвате поне щеше да знае че такива работи се пръскат монтирани и в камера. Пак казвам нищо лично но като не знаете поне не плюйте.
                    ASTRA BERTONE 2.0 16V TURBO+
                    Ако говорим за бинокли,аз съм навит да ти раздам телескоп...

Коментар

Виж какво колега ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПОВТАРЯМ, НО ЯВНО НЕ ЧЕТЕШ КАКВО Е НАПИСАНО ПРАГОВЕТЕ БЯХА ЗАХВАНАТИ С ВИДИИ И ШКУРЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Също така след шкуренето и премахването на неравностите по вътрешната част на праговете, самия им профил все още остана много крив! Плюс това не се оплаквам, а просто споделям! Ако се оплаквах, сигурно щях да си поискам парите от колегата обратно, което не направих...Второ, това за женската работа можеш да го кажеш на баба ти, тъй като едва ли аз сама съм седнала да си боядисвам, поставям или какво да е елементите по колата.... Като цяло малко са жените, които изобщо се интересуват от тунинг, така че обиди от този род не приемам! Мога само да се забавлявам на твоето изказване. Хайде приятен ти ден, разбирачо и другия път преди да плюеш и изказваш некомпетентно мнение първо прочети какво е написано и тогава говори!

Коментар

Много хубаво, Браво
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Поздрави за изчистения дизайн и не се впрягай много. По форумите се изписват много неща с тон, който наживо едва ли ще звучи по същия начин.

Коментар

Благодаря, колеги Ясно ми е това нещо, така че не го взимам особено навътре.Просто исках да обясня за недоразбралите!

Коментар

Супер е колата, джантите много ме радват
                              '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Working...
                              X